'Nouri had de kans om er goed uit te komen. Die kans heeft hij nu niet gehad'

'Nouri had de kans om er goed uit te komen. Die kans heeft hij nu niet gehad'

zondag 7 januari 2018 om 08:42

De medische staf van Ajax heeft serieuze steken laten vallen in de behandeling van Abdelhak Nouri, nadat deze in elkaar zakte tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Dat stellen twee 'ervaren artsen', die echter anoniem willen blijven, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Er had meteen gereanimeerd moeten worden", benoemt één van de twee artsen de belangrijkste fout die de medische staf van Ajax gemaakt zou hebben. Men probeerde eerst te voorkomen dat Nouri zijn tong in zou slikken, terwijl dat volgens de specialisten geen prioriteit had. "Je tong kan iets naar achteren zakken, maar je kunt hem niet inslikken en daardoor stikken. Nouri werd in een stabiele zijligging gelegd, maar dat wordt in de medische wereld nooit gedaan. Tenzij iemand dronken is en gaat braken."

Nouri heeft aan het voorval ernstige hersenschade opgelopen, maar dat had volgens de artsen voorkomen kunnen worden. "Hij had de kans om er goed uit te komen. Die kans heeft hij nu niet gehad. Ajax zegt elke keer dat er goed is gereanimeerd, maar ook op basis van tv-beelden durf ik te zeggen dat dat niet zo is. De reanimatie was dramatisch. Ik heb nog geen collega gesproken die het niet met me eens is. In feite is er acht minuten niks gedaan."

Lees meer over:EredivisieAjax

Plaats een reactie

JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 08:47
Wat slecht van deze 2 (ervaren) anonieme artsen zeg.
En wat misdadig van VP om dit suggestieve, en opruiende artikel te plaatsen over de rug van Appie
Vind ik leuk
Ehv-er +120
zondag 7 januari 2018 om 08:53
AD is de bron, als het waar is is het nieuws bij enige twijfel zou AD en VP dit nooit moeten plaatsen inderdaad. Is al erg genoeg voor de hele voetbalwereld.
Vind ik leuk
Quareck +3600
zondag 7 januari 2018 om 10:42
Waarom? Toen het net gebeurde zat iedereen hier te wachten op nieuws. Elk bericht over hoe goed Ajax omging met de familie nouri kon rekenen op honderden likes hier. Nu is er kritiek en moeten we allemaal de kop in het zand steken?
Vind ik leuk
Dicky +7890
zondag 7 januari 2018 om 10:56
Volledig met je eens. Maar er zijn nu eenmaal sympathisanten van die club die geen enkele vorm van slecht nieuws of kritiek op hun club kunnen verdragen. Dan is het in één keer niet gepast om te plaatsen. Het allerergste zijn nog die debielen die de familie Nouri nu betichten van het graaien naar geld terwijl ze eerder bij elke gelegenheid stay strong appie stonden te roepen. Lekker respectvol naar die jongen toe ook.
Vind ik leuk
Ruud40 +7572
zondag 7 januari 2018 om 11:01
Ik ben Ajax fan en heb hier al bergen kritiek geuit op de het wanbeleid dat al jaren gevoerd wordt onder verantwoording van Overmars, vdSar en tot voor kort Bergkamp.

Een stelletje amateurs dat van alles waar ze verantwoordelijk voor zijn een puinhoop hebben gemaakt.
Samenstelling selectie, trainers noem maar op. Alles lijkt te lopen via hun vriendjes.
En ook de medische staf heeft nu laten zien niet capabel te zijn.

De familie van Nouri heeft groot gelijk dat ze dit na zes maanden waarin Ajax deze gigantische blunder van de medische staf probeert weg te moffelen naar de pers stapt.

Als dit een familielid van mij overkomen was had ik nooit en te nimmer zo lang gewacht.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 11:04]
Vind ik leuk
Dicky +7890
zondag 7 januari 2018 om 11:13
Klasse reactie Ruud. Er zijn zaken die boven je voorkeur voor een club gaan.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 12:38
Klasse dat mensen op basis van beelden en van daaruit hun eigen waarneming op afstand het zomaar beter weten dan betrokkenen die de hulpverlening deden.

Ware kennis bestaat erin te weten dat men niets weet. Socrates wist dit lang geleden al...
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:50
Inderdaad, wordt een beetje misselijk van al die aannames hier. Al deze artsen waren niet op het veld. Dus makkelijk lullen over de rug van een collega, geeft meteen aan wat voor personen het zijn...
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 12:52
Als ze het zo goed weten, dan moeten deze helden maar met foto en naam in de media. Wat ze doen is al heel erg oncollegiaal, maar als ze er zo van overtuigd zijn, dan maken ze zich maar kenbaar ook..
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:59
Als Ajax zo goed gehandeld heeft, waarom verzwijgen ze dan nu zoveel richting de familie?

daarnaast snap ik wel waarom ze anoniem willen blijven als ik jullie reacties zo lees kunnen blijkbaar de meeste ajacieden niet zo goed tegen kritiek op de club, als je bedenkt dat er genoeg gekken tussen zitten (niet alleen bij Ajax ook bij Feyenoord, PSV, etc. dus zie dit niet als pure ajaxkritiek) dan is zo iemand zijn leven niet zeker.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 13:04
Waar hoor je me zeggen dat Ajax zo goed handelde? Dat maak jij ervan hoor.

Ik heb alleen een schijthekel aan mensen die een beetje bijdehand lopen te doen op basis van wat beelden. Ook die artsen dus. Als je arts bent en je weet het zo goed, dan zoek je niet de media op, maar bel dan de letselschadeadvocaat van de familie Nouri zou ik zeggen.
Of als je alles zo zeker weet, meld je als situatiedeskundige voor het onderzoek.
Nu lijkt het erop dat er even gemakkelijk gescoord moet worden.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 13:05]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 13:29
sorry maar nu kom je gewoon op me over alsof je er niet teken kan dat de media is een keertje iets negatiefs zeggen over ajax, ik vind het positief als de waarheid boven water komt maar dat blokkeert ajax door informatie te verzwijgen voor de familie.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 16:39
Denk je nu werkelijk dat ik in het geval Appie Nouri zomaar de partij voor Ajax kies?

Ik probeer de situatie te beoordelen aan de hand van vigerende wetgeving en de info die ik lees. Wat ik ook begrepen heb is dat Ajax en de familie Nouri nog steeds gewoon in gesprek zijn en dat beide partijen juristen hebben ingeschakeld.
Wat me vooral opvalt is dat het blijkbaar geen eenvoudige zaak is en dat er hier soms tegen het botte af geoordeeld en veroordeeld wordt.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 16:27
Exact en wederom een aanname dat Ajax zoveel heeft verzwegen.

Pas als dit via een officieel kanaal met onderbouwing (bewijs) naar buiten komt kan je daar wat over zeggen.

Vind ik leuk
loek +81
zondag 7 januari 2018 om 20:02
Nou ik ben geen arts heb wel EHBO diploma.
Maar ik vond het ook vreemd toen al in Oostenrijk dat ze niet aan het reanimeren waren je kon gewoon aan de bewegingen zien waneer er begonnen werd met reanimatie en dat was veel te laat.
En dat verwijd ik vooral iemand die zich zelf doctor noemt.en als er blunders zijn gemaakt dan moet iemand daar voor opdraaien en terecht
de arts en als hij in vaste dienst van Ajax was dan moet Ajax stelling nemen en met fam Nouri in overleg gaan voor een oplossing Nouri was wel in dienst van Ajaxen werkte voor Ajax dat het gebeurde dus dan is Ajax
ook verantwoordelijk.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 20:04]
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 20:07
Dat mag jij vinden, maar ik denk niet dat een van de medisch betrokkenen ter plekke die dag was opgestaan om eens lekker verkeerd te gaan handelen. Bovendien vermoed ik dat er meer dan een persoon aanwezig was met méér dan een EHBO diploma.

Maar wat ik zeker weet is dat wij allemaal niet weten wat, hoe en waarom.
Vind ik leuk
loek +81
zondag 7 januari 2018 om 20:22
zeker is niemand opgestaan met idee om fouten te maken maar dat is wel gebeurd bekijk de beelden nogmaar een heel goed.
En welk diploma iemand heeft doet niet terzake het gaat erom wat je met je kennis in de praktijk doet als het nodig is.
Misschien was arts wel in paniek.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 21:27
Speculatie.

En als er fouten gemaakt zijn dan is het ook niet te veranderen. Het gebeurt dagelijks en overal in elk beroep. We moeten gewoon leren leven met zulk soort dingen.
Vind ik leuk
HansVites +2320
zondag 7 januari 2018 om 20:53
Je kon op de beelden toch zien dat het 8 minuten duurde voor ze gingen reanimeren, ik ben geen arts maar 8 minuten geen zuurstof lijkt mij niet goed.
En als een collega zulke fouten maakt hoeft hij niet gedekt te worden door collega's.
Vind ik leuk
Dicky +7890
zondag 7 januari 2018 om 13:08
Jozef lees de eerste reactie even dat hier geplaatst wordt. Het gaat mij erom dat je gewoon over dit onderwerp moet kunnen praten zonder dat je voorkeur voor een voetbalclub je belemmert. Ruud doet dat. Daar heb ik respect voor. Of hij gelijk heeft weet ik niet aangezien ik geen medicus ben. Maar dat is het hele punt niet. Ik lees nu al 2 dagen berichten van supporters van jouw club die niet willen dat er topics als deze geplaatst worden omdat jouw club er vooralsnog niet goed uit lijkt te komen. Ik vind dat onbegrijpelijk. Dit nieuws gaat over de gebeurtenissen rondom een voetbal drama en hoort gewoon besproken te kunnen worden of je club er nu goed uit komt of niet.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 13:25
Dicky, ik laat me nergens leiden door mijn clubvoorkeur. Dat zul je nergens kunnen terugvinden.

Ik gruwel alleen van mensen die van achter een schermpje hun diagnose kunnen stellen.
Niet geheel toevallig lui die in om het even welke situatie altijd de criticus willen uithangen.


Kritiek zal ik altijd lezen en serieus nemen.
Mijn grote fout (of niet...) is dat ik mensen die altijd vooraan staan met kritiek nooit serieus neem. Gewoon, omdat deze lui destructief zijn en nooit constructief. Dat ik aan die laatste mensen een voorkeur geef zal beslist mijn fout zijn, maar die maak ik graag...
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 14:49
Precies hoe ik erover denk
Vind ik leuk
tannat +1595
zondag 7 januari 2018 om 14:41
En op hoeveel artikelen die niet 100% zeker waren heb je zelf al niet gereageerd?
Vind ik leuk
RtdDub +616
zondag 7 januari 2018 om 19:29
Bij het artikel in het Ad staat een foto waarin hij inderdaad in de stabiele zijhouding ligt.

De houding herken ik, zoveel herinner ik me dan nog wel van ZHKH uit het leger, of die wel of niet gebruikelijk is bij reanimatie weet ik niet maar lijkt me inderdaad niet voor de hand liggend als je hartmassage en een defibrillator moet gebruiken dat je dan iemand op zijn zij legt.

Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 19:32
Weet je, ik denk dat ze daar met een aantal specialisten volledig de weg kwijt waren en maar een dot deden.
Vind ik leuk
RtdDub +616
zondag 7 januari 2018 om 19:36
Wil ik zeker niet uitsluiten.
En we moeten dit ook niet vergelijken met Fabrice Muamba destijds bij de Spurs.
Die had het geluk dat het in een goed uitgerust stadion gebeurde en dat er een hart specialist op de tribune zat.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 19:39
Tja, ik ben nog zo'n idioot die het lot van mezelf en naasten in handen leg van medici die ik gewoon vertrouw.

En ik weet donders dat elk mens fouten kan maken.
Vind ik leuk
RtdDub +616
zondag 7 januari 2018 om 20:00
Maar je hoopt dan toch wel dat ze snel symptomen herkennen en vervolgens de juiste procedures toepassen.
En ik denk dat we ook niet moet overschatten hoeveel kennis zo'n medische staf echt heeft.

Weten van een hele hoop dingen een beetje.
Iedere wat meer ingewikkelde blessure sturen ze de spelers ook gewoon naar ziekenhuizen en specialisten.
Maw, de huisarts aan (club)huis.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 20:04
Tja, het pas een beetje in onze cultuur om met een beschuldigend vingertje naar iemand te wijzen, terwijl toch echt de tragedie was dat Nouri een zodanig lichamelijk probleem had ondergaan dat hij normaal gesproken was gestorven ter plekke.

Vind ik leuk
RtdDub +616
zondag 7 januari 2018 om 20:36
Maar komt dat ook niet door dat ongeveer helemaal niemand meer nergens zijn verantwoordelijkheid neemt?
Gaan nogal eens samen die 2.

Heb ik het niet over dit specifieke geval. Maar in het algemeen.
Vind ik leuk
loek +81
zondag 7 januari 2018 om 20:06
geloof mij ze wisten gelijk wat er aan er aan de hand was zo moeilijk is deze materie niet ik durf zelfs te stellen basics in medische wereld.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 21:23
Dan is het moord. Bij voorbedachte rade (het zijn medici) iemand laten hemelvaren.

Dat weiger ik te geloven.
Vind ik leuk
loek +81
zondag 7 januari 2018 om 20:11
vertel mij hoe geen je hartmassage aan iemand met stabiele zijligging? hoe beadem je iemand in deze houding?onmogelijk.
voor beademen moet hand onder nek hoofd achterover neus dicht en dan beademen.
hartmassage met 1 hand op borst andere hand erbovenop en dan krachtig in bepaald ritme duwen indrukken borstbeen.
Vind ik leuk
RtdDub +616
zondag 7 januari 2018 om 20:37
Je weet hoe je er bij ligt in die houding?
En heb je wel eens hartmassage en/of mond op mond beademing gegeven? Gaat niet echt lekekr bij iemand die op zijn zij ligt.
Vind ik leuk
JCJWZ +10486
zondag 7 januari 2018 om 17:41
Volgens mij probeerd Ajax niks weg te moffelen hoor. Medische staf was aanwezig, Ajax huurt deze mensen met de juiste papieren in en verwacht een professionele inzet. Nouri was een geweldig groot talent, begon door te breken bij het eerste en had voor een jeugdspelet een gigantisch contract. Uit alles blijkt dat Ajax een verschrikkelijk groot belang had bij Nouri. Wie weet voor hoeveel miljoen Nouri verkocht zou zijn over een aantal jaar. Moet Ajax die inkomstenderving dan ook maar gaan verhalen bij de arts ter plaatse? Wie wil er dan nog arts worden? Overal worden fouten gemaakt en wat de 2 wijze heren in het artikel vergeten is dat er eerst nog moet worden vastgesteld wat er aan de hand is, de artsen ter plekke worden ook verrast. Recent is die oud speler van twente nog in elkaar gestort in China, je kunt niet altijd alles voorkomen en beredener vanuit perfecte condities die er niet altijd zijn. Je kunt niet een heel ziekenhuis en al het medische apparatuur met elke wedstrijd meeslepen. Dat gebeurd bij ons niet-voetballers ook niet. Soms heeft het leven vervelende verassingen, die moet je kunnen accepteren en niet altijd maar iemand anders de schuld van geven, soms heeft niemand schuld.
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 19:30
Jij durft nogal wat te zeggen Ruud
Vind ik leuk
Ruud40 +7572
zondag 7 januari 2018 om 10:46
Ik heb het hier al meerdere malen geschreven, de beelden zijn dramatisch. Ik ga er niet opnieuw op in want VP verwijderd berichten waarin kritiek geleverd wordt op het handelen van de artsen van Ajax.
Gisteren nog hebben ze een bericht van mij daarover verwijderd.

De reanimatie is dramatisch, op de beelden is te zien dat er bijna 10 minuten niets gedaan wordt.
In een situatie waarin, zeker een arts, moet weten dat elke seconde telt.

Geen berichten overnemen? Helpt niks. Dit is en blijft een tijdbom onder Ajax. Voor iedereen die vanuit zijn werk moet (kunnen) reanimeren is het een raadsel waarom de artsen van Ajax maar NIETS EN MAAR NIETS blijven doen terwijl iedereen die EHBO of een reanimatie cursus gevolgd heeft weet dat er maar EEN DING moet gebeuren: Onmiddelijk starten met reanimeren.

En ze doen niks, ze leggen hem in de stabiele zijligging en lijken er wel van overtuigt dat als ze er gewoon naast blijven zitten en niks doen hij zo wel weer bij zal komen.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 11:05]
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 12:40
Je doet of ze hem zonder reden en zonder nadenken fout wilden behandelen.

Nou Ruud, al wijdt je er nog zeven A4-tjes aan, dat weiger ik simpelweg te geloven. Laat het nu maar uitgezocht worden, want ik wordt kots- en kotsmisselijk van je pedante betweterij op basis van wat beelden, gevoed door enkele anonieme helden die zich ervaren arts noemen.
Vind ik leuk
RebelVox +3613
zondag 7 januari 2018 om 18:10
Ben het helemaal met je eens Josef, ook ik heb die beelden gezien en de camera stond er zover vanaf dat je niet zag wat er gebeurde.

Vriend Ruud40 mag altijd graag negatieve onzin uitkramen, weet het altijd beter, maar op basis van de tv beelden kan hij niet oordelen en zeker niet zonder enige medische voorkennis.

Prima dat dit uitgezocht gaat worden, zou bij alle gevallen in Nederland moeten gebeuren. Dus ook bij Piet in de straat die ineens in de Hema in elkaar zakt.
Vind ik leuk
loek +81
zondag 7 januari 2018 om 20:16
Nou je kon dus wel degelijk zien wat er gebeurde en het duurde gewoon veel te lang voor ze hartmassage gingen toepassen.kijk de beelden nog maar eens terug dan zien je op een gegeven moment iemand op en neer bewegen dat is het moment van start hartmassage als je er een stopwatch bijhoud kun je zelfs zien hoe lang het duurde voor ze er mee begonnen.
Vind ik leuk
wolfie +487
zondag 7 januari 2018 om 12:57
@Ruud Leuk dat je de anonieme doctoren napraat. Je zegt precies hetzelfde wat zei ook zeiden.Als deze doctoren zo zeker van hun zaak zijn moeten ze niet anoniem maar gewoon met hun naam deze uitspraken zeggen. Ik kan er nu niet van uitgaan dat deze artsen ervaren zijn, het kunnen wel gewoon broeders zijn. Wat er is gebeurt is triest en er zijn misschien fouten gemaakt maar dat gebeurt ook in een ziekenhuis. Veel meer dan dat wij weten maar daar hoor je niks over. Ze hebben niet moedwillig Nouri gewoon laten liggen met een gedachte dat hij zo weer zou op staan. Wat denk je hoe de medische staf zich nu voelt over Nouri, die zitten heus niet gewoon weer hun werk te doen, die hebben een beeld op hun netvlies wat hun voor de rest van hun leven bij blijft. Je kan niks anders dan het onderzoek afwachten en niet met vingers naar daders wijzen zolang je nog geen definitief bewijs hebt dat er fouten zijn gemaakt.
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 08:56
Als er ook maar iemand iets objectief over kan zeggen dan lijkt het mij het minst raar als dat een beroepsgenoot is.
Vind je dat er over de rug van Appie drama wordt bedreven dan moet je beginnen bij de opname ploeg die het in beeld heeft gebracht.
Vind ik leuk
Noudyo. +10904
zondag 7 januari 2018 om 09:03
Mensen die dan ook zeggen: "Ja, achteraf makkelijk om te zeggen, nu met al die beelden". Kom op man, er waren toch op z'n minst een paar artsen die iets direct konden doen? Nouri lag op de grond, en er werd gewoon enorm lange tijd niks gedaan, terwijl het er niet bepaald gezond uit zag
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 09:05
Maar weet jij of er die 6 minuten geen pols was?
Mensen, alsjeblieft hou op.....we weten echt helemaal niets!
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:39
Het zijn gewoon stokers net als sommige mensen die hier reageren
Vind ik leuk
Carl +1659
zondag 7 januari 2018 om 10:58
Jij hebt waarschijnlijk geen medische kennis. Binnen 10 seconde weet je of reanimatie moet worden toegepast, als dat het geval blijkt start je direct met reanimeren.

Btw, ga zelf eens op reanimatiecursus. Mocht zoiets in jouw omgeving gebeuren, dan kun je een leven redden!
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:00
Dus jij wil beweren dat je meer medische kennis hebt dan de artsen van Ajax EN Werder die op dat veld stonden en hun uiterste best deden om Nouri te helpen?
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 11:06]
Vind ik leuk
Ruud40 +7572
zondag 7 januari 2018 om 11:10
Volgens mij ben jij degene die volledig de weg kwijt is.

De hersenschade van Nouri kan alleen het geval zijn van een zeer langdurige hartstilstand of een zware hersenbloeding. Er is 100% zeker dat Nouri geen hersenbloeding heeft gehad, dat zou je op scans kunnen zien.
Ook de opmerking van JustH is lachwekkend. Als er een polsslag was geweest en de reanimatie direct gestart was na het stoppen van de hartslag had dit niet kunnen gebeuren.

De hersenschade is het gevolg van een langdurige hartstilstand zonder reanimatie en zonder hartslag.
Claimen dat er dus wel een hartslag moet zijn geweest is droeviger dan tja... ik zo het niet weten.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 11:29]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:36
Dat klopt niet helemaal wat je zegt. Het kan ook het gevolg zijn van een hart dat niet op gang wil komen en er dus lange tijd geen zuurstof bij de hersenen komt. Niet elk hart is op gang te brengen na een (juiste) reanimatie.
Vind ik leuk
Ruud40 +7572
zondag 7 januari 2018 om 11:54
Nee, onjuist, dan heb je geen kennis van reanimatie en het lichaam. De hartmassage werkt alleen niet als je bijv een gescheurde hartslagader hebt (= lek in je systeem) of op een andere manier een probleem in je bloedcirculatie. Met een gescheurde slagader is het inderdaad veel moeilijker om bloed bij de hersenen te krijgen, maar dat was hier niet het geval. Nouri had geen beschadigde hartslagader of verstopte ader in het hart.

Dat het hart van Nouri niet meer op gang te brengen was, is ook onjuist, want het werkt al heeft ie er door alle fouten helaas niets meer aan.

Reanimatie zorgt voor "de hartslag" en dat het bloed rondgepompt wordt. De longen werken ook zonder hartslag dus het bloed in de longen wordt altijd van zuurstof voorzien.

Met de hartmassage duw je het hart in elkaar waardoor het bloed eruit geperst wordt: dat kan door kleppen altijd maar 1 kant uit de goede.
Wanneer de bloedcirculatie verstoord is, zoals bij een hartstilstand zorgt het lichaam er zelf voor dat zoveel mogelijk bloed richting de hersenen gaat en niet meer naar bijv de benen. Met de hartmassage kun je op die manier als het nuttig en nodig is de hersenen wel een uur van voldoende bloed (en dus zuurstof) voorzien.
Het enige dat zou kunnen is dat de hartmassage zo slecht is uitgevoerd dat er geen bloed rondgepompt is. Maar dat is niet aan de orde, de beelden zijn glashelder: Er wordt ca 10 minuten lang helemaal niet gereanimeerd.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 12:01]
Vind ik leuk
Morris +15373
zondag 7 januari 2018 om 12:33
Sorry je schetst een veel te rooskleurig plaatje.

Ga even goed zoeken wat de effectiviteit is van reanimeren!!!??!!

Als er fouten zijn gemaakt dan is dit zo. Overigens is dit niet een verwijt aan van de sar, Overmars of Bergkamp maar aan de deskundigen, de artsen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:48
Precies, elke arts moet weten dat reanimeren zonder beademen geen zin heeft daar heeft een bestuur en bestuursleden geen kaas van gevreten.
Vind ik leuk
Morris +15373
zondag 7 januari 2018 om 12:52
Ach bij onvrede moeten er koppen vallen. De bekende namen worden dan al snel genoemd
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 12:50
... juist ...

En het heeft hoe dan ook geen zin hulpverleners aan de schandpaal te nagelen.

Ook in het dagelijks leven ben ik allergisch voor lui die alles zo precies weten. Voor mij de grootste dommeriken, maar dat is mijn mening he...
Vind ik leuk
Morris +15373
zondag 7 januari 2018 om 12:53
Als een arts een fout maakt dan mag hij hierop worden aangesproken.
Echter we weten de beweegredenen niet van de handelend arts.

Laten we dan niet meteen iemand veroordelen.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 13:00
Je beschrijft precies hoe ik het ook zie.

Maar ook als die arts een fout heeft gemaakt, dan moet dat gewoon uitgezocht en benoemd worden, maar hoeft dat voor mij geen veroordeling te krijgen.

Wie in deze wereld maakt - ook beroepsmatig - nooit een grote fout?

Vind ik leuk
Morris +15373
zondag 7 januari 2018 om 13:02
Klopt. Helemaal mee eens.

Daarom heb ik moeite met het geld wat een voetballer verdiend in relatie met artsen die levens redden en zeer lang moeten studeren.


Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 13:08
Dat is inderdaad volstrekt bezopen.

De tragiek in dit geheel is dat nou net Nouri een pareltje leek, die op menselijk gebied als voetballer wat extra leek te hebben. Iets ontwapenends naar alle mensen, rijk of arm...
Vind ik leuk
Morris +15373
zondag 7 januari 2018 om 13:21
Klopt.. Het uitzoeken tot op detail lijkt niet te passen binnen zijn gedachtegoed. Maar dat kan ik mis hebben
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 13:30
Mijn gedachten dwalen even af naar de familie Nouri. Er werd gezegd dat Abelhak, als hij op de hoogte was van zijn hartafwijking, een dergelijk 'geheim' altijd zou gedeeld hebben met op zijn minst zijn moeder...

Nu heb ik ook kinderen en als een ding me altijd heeft verbaasd, dan is het wel dat we ondanks een heel open en fijne relatie beslist niet altijd weet hadden van al hun struggels...
Vind ik leuk
Morris +15373
zondag 7 januari 2018 om 13:35
Precies, hij kan het ook, uit bescherming, juist niet hebben verteld.
Dit soort overtuigingen zijn gevaarlijk omdat we de waarheid niet weten.
Het wordt nu als middel ingezet om...

Ik heb daar moeite mee.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 13:35]
Vind ik leuk
13 +3404
zondag 7 januari 2018 om 16:50
Precies, geen enkele ouder weet naar mijn mening 100% zeker wat je kind wel/niet met je deelt.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:58
Daarom moet er ook beademd worden tijdens reanimatie
Vind ik leuk
Morris +15373
zondag 7 januari 2018 om 13:01
Nogmaals we waren er niet bij.

Hij werd niet gereanimeerd, dus ook niet beademd.
Vind ik leuk
Ruud40 +7572
zondag 7 januari 2018 om 16:22
Ja, die is ongeveer 1 op 4 a 5 loopt goed af
Dat zou een goed argument kunnen zijn als alleen er alleen reanimaties worden gedaan bij goedgetrainde, jonge sporters als Nouri die direct na de hartaanval starten

Maar realiteit is dat reanimaties vooral voorkomen bij personen ruim boven de 50 met vaal ook nog eens flink overgewicht die erg weinig bewegen.
En ook reanimaties van personen die bij een verkeersongeluk bijv keihard op het stuur klappen, een kransslagader scheuren en dus al kansloos zijn als de reanimatie start zitten in die cijfers
En ook reanimaties die pas na meer dan bvijf minuten gestart worden omdat er eerder niemand aanwezig was die dat kan, zitten in jou cijfers.

De succes rate bij jonge mensen in goede conditie waarbij direct na de hartstilstand begonnen wordt is vele malen hoger dan de algemene cijfers waar jij nu mee zwaait

Ik zeg echt niet dat die 100% is, maar 70 a 80% is niet onmogelijk
Vind ik leuk
Morris +15373
zondag 7 januari 2018 om 16:37
Onzin. Ja het klopt vast dat een goed getraind lichaam een hogere succes kans heeft.

Echter vergeet je te melden wat voor type hartaanval het is.
Volgens mij ligt de succes kans bij reanimeren rond de 16%.
Reanimeren geeft lang niet zo'n goed cardiac output als wat jij suggereert.

Bij Nouri had een AED gebruikt moeten worden. In mijn beleving ging het om ritmestoornissen en niet om een infarct door kransslagader verdichting.

Ajax behoort zoiets gewoon bij zich te hebben. Essentieel.
Vind ik leuk
Ruud40 +7572
zondag 7 januari 2018 om 16:59
Je zit er weer volledig naast.
Ja de OVERALL succeskans bij een reanimatie is ongeveer 16%

De laagste kans, een gescheurde hoofdader zit hier ook in. In een dergelijk geval heb je een OPERATIE nodig een geen reanimatie. Op straat opereren we niet, dus ga je bij een scheur in de hoofdaders ondanks een reanimatie poging vrijwel altijd dood. Het is niet anders.

Maar die van Nouri is inderdaad een bijzondere, want hij valt in een catergorie waar de succeskans vele malen groter is

Voor de rest ben je net zo dom als de arts van Ajax.
Met een AED krijgen de hersens geen vers bloed en gaan je hersens dood als het hart niet meteen weer op gang komt. Precies het probleem wat bij Nouri is opgetreden
Een AED is alleen een hulpmiddel om tijdens een reanimatie het hart weer op gang te kunnen krijgen tot er professionele hulp is. Als dat lukt is het mooi meegenomen. Als het niet lukt, zoals bij Nouri, zul je of moeten reanimeren of de patient gaat dood
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 17:04]
Vind ik leuk
Morris +15373
zondag 7 januari 2018 om 18:30
ik zit nergens naast.

ik spreek gewoon de waarheid.

bij ritmestoornissen kan je het hart weer in de juiste ritme krijgen met een AED. oftewel het hart gaat gewoon weer normaal kloppen en dus komt er vers bloed.

ga even lekker je verhalen terug lezen. het barst van de fouten.

hoofdader is trouwens leken taal maar goed. en aders die knappen zijn niet zo dodelijk als een slagader die knapt.

je hebt het over de aorta neem ik aan?

zucht, ik stop ermee. je pretendeert verstand te hebben omdat je wikipedia gebruikt.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:47
Je lult uit je nek, hersenschade ontstaat door zuurstof gebrek en niet door een hartstilstand. Bij een hartstilstand moet bij reanimatie altijd beademd worden op het zuurstof gehalte in het bloed op peil te houden!
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:12
Ze deden niets en krijgen van alle kanten uit de medische wereld kritiek. Schijnbaar zijn ze artsen maar dat houdt niet in dat ze geen steken hebben laten vallen. De feiten liegen er niet om, er is gewoon te lang gewacht.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:42
klopt, men dacht eerst dat hij weer enkelletsel had,
moet je dan niet wachten op sein scheidsrechter 4e man?
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 11:42]
Vind ik leuk
Carl +1659
zondag 7 januari 2018 om 11:25
Zucht, Tim. Met mensen die zo geëmotioneerd zijn als jij valt niet te praten. Dat is de reden dat hulpverleners aan geëmotioneerde familieleden en vrienden vragen om minimaal een paar meter afstand te houden.

Ook al zal het waarschijnlijk geen zin hebben, hierbij toch nog een poging: Nergens zeg ik dat ik meer medische kennis heb dan de artsen van Ajax en Werder. Wel zeg ik dat professionals eerder hadden moeten kunnen vaststellen of reanimatie nodig is. Er stond binnen enkele seconde een defibrillator naast Nouri. Het aansluiten kost tevens enkele seconden. Dat had moeten gebeuren volgens de protocollen en als dat gebeurd was, zou de kans op herstel velen malen hoger zijn.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:44
Dus tv geeft geen vertekend beeld volgens jou en deze kwakzalvers kunnen door mensen die om Appie heen stonden kijken......geef mij ook paar van zulke ogen.
Vind ik leuk
Carl +1659
zondag 7 januari 2018 om 12:46
En daarom heb jij alleen Drs. in een nickname staan.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:53
Op tv lijk je veel zwaarder dan je in werkelijkheid bent geeft een vertekend beeld er staan mensen om Appie heen waar jij dwars door heen kun kijken terwijl je op tv niet precies kunt waar ze nou precies stonden om tot je conclusie te komen en toch kom jij tot de conclusie op basis van anonieme bronnen tot je conclusie......tsja dat jij nooit een Drs. zal worden is wel duidelijk!
Vind ik leuk
Carl +1659
maandag 8 januari 2018 om 16:05
Mooie Trump reactie: Ik ben geen Drs.? Nee, jij bent geen Drs.

Heb jij jouw titel van de Trump University?
Vind ik leuk
JCJWZ +10486
zondag 7 januari 2018 om 17:46
Misschien hoefde Appie op dat moment niet gereannimeerd te worden, misschien had hij iets onder de leden waardoor de artsen in 1e instantie aan iets anders dachten. Je weet het niet, het blijft gissen. Ik verwerp de aanname dat de artsen ter plaatse Nouri expres 6minuten laten liggen zonder iets te doen zonder reden. Ongeloofelijk, alsof men Nouri bewust heeft vermoord ofzo doe f normaal.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 19:38
Een cursus maakt je nog niet tot een specialist, maar is nuttig natuurlijk.

Ik niet, maar jij ook niet weet exact wat er aan de hand was. Het lijkt me sterk dat alle betrokkenen een black out hadden, geen overleg pleegden en slechts konden bedenken dat de stabiele zijligging het verstandigste was ....
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 09:52
Voor de rechter wordt vaak ook een onafhankelijk objectieve arts geraadpleegd.
Zo vreemd is dat niet.

Dat ze anoniem bljjven lijkt me terecht voordat een honkbalclub voor je deur staat.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 09:53]
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 09:56
Ze staan niet voor de rechter, maar zijn interessant aan het doe bij het AD, dat is kwalijk!
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 10:04
Zonder hun naam. Wat is hun belang?

Maar ben het met je eens dat de krant niet het geschikte medium is en dat ze zijn gebruikt door de krant en zich hiertoe hebben laten verleiden.
Pfff chaos.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 10:09]
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 10:34
Yep trieste chaos
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:20
Is AD niet de Rotterdamse krant
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:38
Vroeger wel. Nu ook Amsterdams
Vind ik leuk
Jur74 +2684
zondag 7 januari 2018 om 10:56
Tuurlijk, dit is door een Rotterdamse club aangekaart. Wat een mega domme reactie.
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 12:56
Het is allang 1 pot nat al die kranten.
Vind ik leuk
HanV +2414
zondag 7 januari 2018 om 18:04
Of je nou het AD, de Stentor, de Tubantia, de Stem, het ED, de BD, de Gelderlander of het PZC leest, het verschil zit in de regio-bijlage.
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 18:16
En waar hebben we het dan over?
Over kleine akkefietjes en plaatselijk geleuter over de containers die
te weinig worden geleegd oid.
De rest staat allemaal al onder controle en censuur dat is niet zo moeilijk
meer om te zien lijkt mij.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:14
Het meest logische lijkt mij dat AD nu allerlei artsen aan het raadplegen zijn en zij hun mening gegeven hebben, maar uit angst voor een stel Ajax hooligans doen ze dat anoniem.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 13:15
Zo zou je het ook kunnen bekijken.

Toch een raar stelletje, die artsen. Waarom zou je dingen die je zo zeker weet (ook anoniem) communiceren via een landelijke krant, gelezen door veel hooligans?

Graag zou ik van die artsen vernemen hoe zij hun daad verklaren, met inachtneming van de eed die ze ooit aflegden als arts (Hippocrates).
Vind ik leuk
RebelVox +3613
zondag 7 januari 2018 om 18:24
Sterker nog, waarom komen die artsen er nu pas mee en niet toen het net gebeurd was?
Moment lijkt bewust gekozen te zijn...
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 10:40
Dit is maar voor een krant. Als je zonodig een collega wil beschadigen, heb dan op zijn minst de ballen om dat niet anoniem te doen
Vind ik leuk
Jur74 +2684
zondag 7 januari 2018 om 10:56
Waarom doen ze dit anoniem denk je?
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 11:03
Waarom doen ze dit überhaupt denk je? Doe het of helemaal of helemaal niet. En ik ben dan ook erg benieuwd wat voor soort arts ze zijn..
Vind ik leuk
Jur74 +2684
zondag 7 januari 2018 om 11:07
Er word iets gevraagd door een journalist en daar geven ze antwoord op. Dat ze dit anoniem doen snap jezelf ook wel, die bivak knullen lopen zelfs bij een training anoniem het veld op om verhaal te halen. Sta jij dan langs het trainingsveld te roepen dat ze hun muts af moeten doen?
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 11:40
Oh, dus ze kunnen niet ook gewoon zeggen: "geen commentaar"? Omdat ze een vraag gesteld worden, zijn ze gedwongen om antwoord te geven?
Vind ik leuk
Jur74 +2684
zondag 7 januari 2018 om 12:19
Dat zeg ik niet, maar bepaal jij of ik of ze antwoord geven en of ze dat anoniem doen?

Nee, dat bepalen wij niet. Een arts mag ten allen tijde zijn mening geven. Net zoals wij en vele andere doen op deze site.
Vind ik leuk
Maxidi +2979
zondag 7 januari 2018 om 10:43
Hadden ze die objectieve arts op dat moment ff moeten laten invliegen ???

Die arts die Nouri heeft proberen te helpen heeft 100% gedaan wat hij kon... Alleen het eind resultaat blijft verdrietig...

Afwachten...
Vind ik leuk
Carl +1659
zondag 7 januari 2018 om 11:36
Waar blijkt dat uit volgens jou?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:47
Dat klopt maar dan kan je niet op basis van een paar halve videobeelden oordelen, bovendien, zoals eerder al werd aangehaald, wellicht had hij op dat moment nog wel een pols, in dit geval is het gewoon scoren bij het AD a.k.a. De Bruine Rotterdammer.

Het AD wil nu iets te zeggen hebben nadat het artikel in het NRC stond, zo werkt dat nou eenmaal in medialand..

Wie weet waren het de huisarts om de hoek en de fysiotherapeut een deur verder die ze dit gevraagd hebben..

Waar trouwens in heel de discussie aan voorbij wordt gefietst is dat het gebeurde op de locatie van een andere club, hoe zit het dan met de hulpdiensten aldaar? Ik weet oprecht niet wat het protocol daar voor is hoor trouwens dus ik bedoel het niet suggestief
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:03
steek jij lekker je kop in het zand en doe maar net of het allemaal niet waar is...ongelofelijk hoe dom mensen kunnen reageren als men aan "hun"clubje komt
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:19
Want jij was er bij een weet precies wat er gebeurd is? Gesteund door 2 “anonieme bronnen”? Sukkel
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:23
hoe ken jij jij die anonieme bronnen dan wel?? je noemt er één ( sukkel) maar wie is die andere???

ik neem tenminste aan dat je dat bedoeld want je schrijft vaak een beetje onsamenhangend
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:56
Op basis van tv beelden terwijl elk mens met gezond verstand weet dat tv beelden een vertekend beeld geven bovendien staan er teveel mensen om heen om überhaupt iets te kunnen concluderen vanaf afstand laat staan op tv.

Ook ooggetuigen nemen dingen waar die er niet zijn en niet eens plaats hebben gevonden dus dat slappe gelul van zogenaamde artsen is onzin.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:34
Bij een reanimatie ga je meestal uit van een ademhaling, niet van een pols. Vooral omdat een pols soms te zwak is om te voelen. Ze hadden een ingeslikte tong ook kunnen voorkomen door een kinlift te geven. Zo kan je iemand veel beter in de gaten houden dan op z’n zij... Ik hoop oprecht dat ze goed gehandeld hebben, maar vrees het ergste.
Vind ik leuk
Carl +1659
zondag 7 januari 2018 om 11:39
Het was even scrollen, maar eindelijk een goede reactie gevonden. Bizar dat jouw reactie nog geen duimpjes heeft gekregen, terwijl de ongefundeerde reacties die kritiek op de artsen van ajax wegwuiven massaal geliked worden.

Hierbij je eerste duimpje maat. Dik verdiend!
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 12:21
Dat JustH, alleen al dat...

Lekkere helden, die anonieme artsen....
Lekkere media, die zo hun stukje maken....dan kun je wel alles schrijven wat je goed dunkt.

Als er fouten zouden zijn gemaakt, dan is dat in- en intriest, maar daarmee herstellen we de situatie niet. Ook niet met schadevergoedingen. Ook niet met hulpverleners aan de schandpaal te zetten.

Als iemand kan aantonen dat de eerste hulp willens en wetens foute zorg verleende dan moet die iemand dat doen en dan vind ik het terecht dat er vervolging plaatsvindt.

De menselijke maat is ver te zoeken hier. Wat een afschuwelijke lieden zitten hier te geilen met kritiek zeg. Ongelofelijk wat een leeghoofden allemaal. En dat allemaal op basis van wat TV-beelden.

Al maakten ze grote fouten in hun werk, dan nog zou de volgende vraag kunnen zijn: deden ze dat bewust en was daar een reden voor? En als ze dus fout handelden, maakt dat hen vervolgbaar?

Ooit nagedacht dat zoiets ervoor kan zorgen dat mensen het verlenen van eerste noodzakelijke hulp maar gaan nalaten, vanwege de eventuele schuldvraag bij fout handelen?

We zijn teleurgesteld en verdrietig om Nouri, maar het lijkt dat mensen moeten bloeden voor deze tragedie. Bah.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:46
Precies ook mijn conclusie. Ik vraag mij af als de spelers vanWerder Bremen niet in actie waren gekomen hoe lang het dan had geduurd voordat de medische staf van Ajax hulp had verleend. Wat een stelletje ordinaire prutsers ook. Ik moet eigenlijk denken aan de clubarts van Chelsea (ja u kent haar wel die beeldschone arts) die het veld op kwam rennen om medische hulp te verlenen om vervolgens ontslagen te worden. Is zoiets ook mogelijk in een land als Nederland ? Ontsla de gehele medische staf van Ajax maar !
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 09:04
Een anonieme beroepsgenoot????
En ja, ik vind dat er over de rug van die jongen drama wordt bedreven. En wel door meerdere partijen
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 09:13
Doen wij nu ook toch.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:10
Jij bent Drama dat is wat anders.. Reporteren die handel.. Guus ga toch naar huus
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 10:11
He nielliepiellie gedroomd van me vannacht?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:12
Ja Mrs vijfje ook
Hier

Drs. E. Vijfje +1739zaterdag 6 januari 2018 om 01:42Als jij mij vannacht nog even verwend met een lekkere pijpbeurt in het donker ben jij ook weer tevreden en ik ach tis donker lippen zijn, zijn lippen
Vind ik leuk
Senn +3761
zondag 7 januari 2018 om 11:57
Haha dat is bluf.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:00
Wie e vijfje bedoel je?
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 12:10
Drs is bluf?
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 12:16
Bluf als in jordanees enz?
Nee die is het niet, die is daar te stom voor ;)

Of bedoel je Nielliepiellie?
Dat zou ik nog eerder denken, die heeft dezelfde kromme manier van redeneren namelijk.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 12:20]
Vind ik leuk
Senn +3761
zondag 7 januari 2018 om 12:28
Ja Dhr. Is bluf. En al die andere namen van hem.
Toen die ruzie maakte met zn ajax vriendje viel die door de mand. Hij zei dat hij het trainings maatje was van die gast.
Bluf heeft dat ook vaker gezegd.
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 12:37
Dat zegt me niet zoveel.
Dan kan je iedereen verdacht maken door een citaat van iemand te gebruiken, dat zou te simpel zijn.
En zo simpel is zélfs hij niet toch?
Buiten dat denk ik dat Bluf zijn ego veel te groot is om zich voor te doen als een nicht.
Of hij is er écht een, dat kan ook nog natuurlijk ;)

Ik zal nog eens wat drs. posts nakijken dan eens kijken of ik wat gemist heb.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 12:37]
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 14:53
Ik ben bluf en niemand anders, beetje stoken met leugens en daar deze topic voor gebruiken, ja daarom ben jij een troll senn
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:13
Hop reporteren knul..
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:45
Wat is reporteren?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:51
Het broertje van rapporteren
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 10:51
Haha en ik dacht dat ie het tegen jou had, omdat je zo vervelend was.
Maarre als jij zo doorgaat dan komt karma jou straks achterna ;)
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:53
Karma of Carmen.? Doe maar Carmen..
Bruine bilridder dat je bent
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 10:58
Daar ga jij niet over, jammer joh.
Maar dan zal je nog eens hier aan terug denken.
Je bent van 87 toch?
Zal ergens binnen 10 tot 15 jaar zijn gok ik.

Enne..
Ik ben blank.
Wil je ook mijn lengte en postuur weten?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:00
Vertel maar aan mister vijfje.. Bij hem maakt het niet uit als het maar donker is... Ik doe het wel met Carmen.. Een mooi blond sletje
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 11:07
Dat verbaast me nou precies niet, dat jij op sletjes valt.
Als je dan maar wel uitkijkt dat het niet eigenlijk een jongetje is,
want daar schijnen er al behoorlijk wat van rond te lopen, zeker in de contreien waar jij graag komt ;)
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:08
Ow wist niet dat jij ook nog wist waar ik allemaal komt.. Engerd.. Maar Carmen of karma was in de geval een keus.. Geen zekerheid dus
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 12:01
Ik neem aan dat je als Ajax fan wel eens in A'dam komt.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:04
Heb net mijn leven gebeterd door te stoppen.met roken dus er komem er nu weer 20 bij bilriddertje
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 11:14
Als je denkt dat dat van enige invloed is op karma dan snap je het niet helemaal.
Quiten met roken heb je voor jezelf gedaan.
Wat jij een ander aandoet, uitschelden om geaardheid oid, dat krijg jij op je eigen hoofie terug.
Let maar op.
Je hebt kinderen toch?
Die gaan jouw ego een lesje leren, zo werkt dat, believe me.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:19
We zullen zien..
Ik ben niet anti homo, maar wel anti homo gedrag!.. Als een homo MIJ aanspreek met homo gedrag TJAA dan heeft hij een probleem..
Dus alleen als MIJ lastig vallen.. Is dat verkeerd?
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 11:35
Jij scheldt mij toch uit?
Je kent me helemaal niet eens en weet niks van me.
Drs. begint te wauwelen over pijpen etc, ik niet toch, en dan nog ik dacht dat ie het tegen jou had, serieus.
Ik ken die gast niet, ik dacht hij vindt jou irri en zit je te dissen.
Dan nog heb ik nergens gezegd dat ik homo ben, ik zei en wat áls ik het zou zijn?

Je komt op mij over alsof je heel erg vooringenomen bent en dat gaat je achterhalen.
Daardoor zie je niet wat er echt aan de hand is in de maatschappij.
Er komt nog heel wat aan, de homo 'emancipatie' was er niks bij.
Dat is meer iets om je druk om te maken.
Kijk om je heen, wees objectief en hou je koters in de gaten.
Ook op school ja.
D'as een gratis tip.

Vind ik leuk
Senn +3761
zondag 7 januari 2018 om 11:59
Nillies snapt het niet helemaal.
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 12:07
Ik heb het door.
Is ie niet zo slim of wat?
Beter kan ik het echt niet uitleggen hoor.
Hopelijk is hij een uitzondering maar ik ben bang dat ik het mis heb.
Het valt me vaker op dat die generatie niet meer begrijpend kan lezen en vooral ook tussen regels door kan lezen.
Als ik tegen jou zeg : wie de schoen past, trekke hem aan , dan ga ik ervan uit dat jij dat snapt.
En dat is dan een compliment, zo zie ik dat.
Vind ik leuk
Hansdeg +559
zondag 7 januari 2018 om 09:25
Stop nou eens met Ajax te verdedigen, waarom zouden deze artsen het nu vertellen niet om er rijk van te worden.
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 09:57
Ze moeten zich er niet mee bemoeien,
Ze waren er net als wij namelijk niet bij
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:10
Als er fouten zijn gemaakt dan moet het toch openbaar worden gemaakt?
Of heb je liever dat men weer de fout in gaat???
Vind ik leuk
Urzaiz +819
zondag 7 januari 2018 om 12:02
Absoluut, als het bewezen is voor een rechter, niet deze ziekelijke witchcraft met anonieme artsen in een krant. Wat als bewezen wordt dat de medische staff wel goed hweft gehandeld? Dan hebben deze artsen lekker anoniem de boel op liggen naaien
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:38
Gelukkig was jij wel erbij he?? Wéér iemand die liever zijn club Ajax verdedigt boven het leven van Appie...Bah! En maar zeiken over die andere supporters??

Velen van jullie minachtende Ajax supporters hebben het aan jullie eigen houding te danken dat jullie zo worden benaderd..
En toch het wéér bij anderen neerleggen. Calimero-gedrag noemen wij dat buiten Amsterdam..
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 10:42
Leer is lezen
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:46

Dat kan ik heel goed dropje.... Lees steeds die grote bek van je tegen anderen. Doktoren die over de rug van Appie mooie sier willen maken?? Die anoniem willen blijven, maar wel hun bek open durven te trekken??

Wie kan nu niet begrijpend lezen dan??

Leer is lezen?? Volgens mij is het leer eens lezen...
Je manier van typen, maakt niet dat je sterker met je slappe statements staat!
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:05
leer EENS schrijven
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 10:57
Waar slaat dit dan op? Alle Ajacieden willen graag dat de waarheid boven tafel komt, maar dan wel graag op de juiste manier! Niet door dom geblaat van een journalist die nergens bronnen noemt of bewijs levert, niet door dom geblaat van artsen die anoniem wensen te blijven en er zelf niet bij zijn geweest. Al dat domme gespeculeer helpt niemand, ook Appie niet. Het beschadigt alleen mensen onnodig
Vind ik leuk
Quareck +3600
zondag 7 januari 2018 om 10:45
Dus kunnen wij allemaal ook niet zeggen dat ze geen gelijk hebben, we doen hier allemaal aan mee!!
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:48
Dat zou betekenen dat je nergens over mee kan praten. Sluit de discussieforums maar, want niemand van ons was erdij.

Op basis van de beelden kan je je toch een mening vormen. Volgens mij zijn er twee smaken: je doet het goed of je doet het niet goed. En de artsen bij Ajax zijn ongetwijfeld kundig, maar dat wil niet zeggen dat ze onfeilbaar zijn. Gewoon de feiten boven tafel en dan oordelen. Als het jouw zoon/broer is wil je ook gewoon de onderste steen boven.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 10:50]
Vind ik leuk
Jur74 +2684
zondag 7 januari 2018 om 11:01
Waren er idd niet bij, maar hebben de beelden gezien. Deze artsen zeggen alleen dat het in zijligging nooit gedaan word en nu wel, dat heeft iedereen die de beelden heeft gezien kunnen waarnemen. Ik snap dat je als ajax supporter boos word vanwege deze artikelen, maar als er fouten zijn gemaakt moeten die openbaar worden gemaakt ongeacht wie de fouten hebben gemaakt.
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 11:03
Ja vind ik ook, maar ik vind niet dat je hier kan gaan bepalen of er fouten zijn gemaakt. Dat is mijn punt. Niemand weet wat. En dat geld ook voor 2 anonieme artsen die uit geiligheid het AD te woord gaan staan
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 11:04]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:06
jij bent echt dom he..en volgens mij ben je er nog trots op ook
Vind ik leuk
Jur74 +2684
zondag 7 januari 2018 om 11:10
Niemand mag bepalen of het fout is gegaan of niet. Heel simpel, ik niet jij niet en alle andere supporters niet. Je moet je alleen niet zo op laten fokken door sommige Pipo's hier, je weet van de meeste toch hoe ze zijn?
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 11:06
Je weet helemaal niets. Je weet helemaal niet wat er op dat moment precies aan de hand was. Ik weet niet hoelang de gemiddelde mede mens zonder zuurstof kan, maar acht minuten lijkt me wel erg lang hoor
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:09
Om sensatie te weeg te brengen.. Jij heb er zo te zien ook weinig kaas van gegeten
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 10:53
Maar wel om ook ff belangrijk te zijn. En anoniem vind ik ook wat opvallend.
Vind ik leuk
Jozef +24155
zondag 7 januari 2018 om 18:17
Hansdeg, dan kom je op de vraag wie die artsen zijn en of ze überhaupt wel bestaan en zo ja, welk belang ze hebben met dergelijke riooljournalistiek.
Vind ik leuk
Hansdeg +559
maandag 8 januari 2018 om 09:15
Misschien hebbe die artsen ook een gezin en hebben geen behoefte aan malloten aan de deur. En de riooljournalistiek kan je beter waarheidsvinding noemen. Ja en dat wil je natuurlijk niet he want stel je voor dat de medicijnman het verkeert heeft gedaan.
[Reactie gewijzigd op maandag 8 januari 2018 om 10:22]
Vind ik leuk
Jozef +24155
maandag 8 januari 2018 om 17:25
Waar lees je dat ik daar zo over denk?

Het is gewoon lafhartig om anoniem de deskundige uit te hangen. Bovendien wordt er onderzoek gedaan op voorspraak van beide partijen. Het kan zomaar waar zijn dat Ajax hulpverleners fouten hebben gemaakt, maar dat zal nooit aangetoond worden via enkele stiekeme gluiperds die meegaan in journalistiek van de bruine...

Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:10
Clicks clicks clicks...
Jammer hoor
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 10:30
Al het nieuws gaat over de rug van íemand, was je dat nog niet eerder opgevallen?
Dat daarin geen onderscheid wordt gemaakt naar ras of geloof etc is juist alleen maar een goed
teken toch?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:36
Is ook zo maar de feiten liegen er niet om !!!!
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 11:28
Welke feiten dan?
Vind ik leuk
tannat +1595
zondag 7 januari 2018 om 10:59
Er mag niets negatiefs over Ajax in het nieuws komen immers?
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 11:01
Negatief of triest?
Het negatieve zie ik niet zo.
Vind ik leuk
tannat +1595
zondag 7 januari 2018 om 11:19
Slecht handelen?
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 11:36
Maar dat is dus niet bewezen nog. Dat is nou het hele punt. Iedereen speculeert nu over iets waarvan we het fijne niet weten. We weten niet precies wat er mis was met Appie, we weten niet eens echt de precieze diagnose. Hartfalen is namelijk heel erg breed. Dus iedereen baseert zijn mening op basis van tv beelden.
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 19:39
Dat zeg jij, op basis van?
Vind ik leuk
Kevindo +427
zondag 7 januari 2018 om 11:20
JustH ik begrijp jouw reactie heel goed, dat je zegt dat het misdadig is om dit over de rug van Nouri te doen.

Feit blijft alleen wel dat er onlangs een stuk naar buiten is gekomen over Nouri, dat de problematiek met zijn hart al in 2014 bekend was. Het is dan ook een logisch gevolg dat er gegraven zal worden naar meer nieuwsfeiten, meningen etc. Bereid je er maar op voor dat dit de komende week wellicht alleen maar meer zal gebeuren.

Ik hoop alleen één ding en volgens mij is dat ook jouw punt (corrigeer me als ik er naast zit), dat het geen ordinaire oorlogsvoering wordt in de media tussen twee kampen, terwijl daar een jonge jongen, een geliefde jongen, nog altijd vreselijk beschadigd in een ziekenhuis ligt.
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 11:50
Dat is ook mijn angst, Kevindo. Iedereen die er niets van af weet loopt maar te schreeuwen en te veroordelen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:42
Vp zijn noobs
Vind ik leuk
Rafael +554
zondag 7 januari 2018 om 11:51
Vind ik van niet. Het leven moet een leerproces zijn en door hierbij kunnen er in de toekomst hopelijk meerdere mensen gered worden door de juiste informatie te geven hoe het wel moet. Het is spijtig dat het bij Nouri niet het geval is maar dat zijn er bij meerdere voor hem ook niet het geval geweest. Laten we hopen dat er in de toekomst wel op de juiste manier gehandeld zal worden en meerdere hier mee gered kunnen worden
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:13
Wat is er in godsnaam suggestief en opruiend aan? Dit is al bekend sinds de beelden voor het eerst op TV waren. Iedereen die ook maar een beetje medisch verstand heeft zal eigenlijk niet anders kunnen dan tot dezelfde conclusie komen, en het is eerlijk gezegd merkwaardig dat er nu pas ophef over komt. Ik had het toen gelijk verwacht. Ik dacht ook "WTF doen ze" toen ik de beelden zag, en ik ben slechts een gewone EHBO'er.

Als je als medische staf 10 minuten wacht met reanimeren als er iemand een hartstilstand heb je een buitengewoon ernstige en verwijtbare fout gemaakt. Ik denk dat elke dokter die naar die beelden kijkt dezelfde conclusie zal trekken.

Er is gewoon eigenlijk nauwelijks een andere conclusie te trekken.
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 19:38
Erik, moet je gaan reanimeren als er hartslag is?
En wij weten met ze allen niet of er een hartslag was.
Dus wacht even met je conclusies.
Vind ik leuk
maandag 8 januari 2018 om 00:52
Dat ervaren artsen staat dan ook tussen aanhalingstekens zodat ze zich kunnen indekken
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 08:49
denk dat er echt veel paniek was....handel in zulke situaties maar eens gelijk goed...makkelijk om achteraf aan de hand van tv beelden zo te reageren....als het gewoon goed afgelopen was had je niemand gehoord
Vind ik leuk
RDB2402 +3666
zondag 7 januari 2018 om 08:54
Pardon ?!? Ik mag hopen dat getrainde mensen direct en op de juiste manier handelen ?
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 09:36
Er wordt al gedaan alsof het geen arts is die wordt betaald voor zijn werk. Het is een heel zielige clubarts die beschermd moet worden.
Vind ik leuk
RDB2402 +3666
zondag 7 januari 2018 om 09:59
Klopt ! Ontstaat zoiets in het ziekenhuis, dat schreeuwt men moord en brand
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 10:00]
Vind ik leuk
chicken +7235
zondag 7 januari 2018 om 10:52
Punt is dat we nu van alles en iedereen beschuldigen zonder bewijs of knowhow..

De rechter zal het wel gaan mogen beslissen wie nalatig geweest is.

Tot die tijd is voor mij iedereen onschuldig..
Vind ik leuk
Urzaiz +819
zondag 7 januari 2018 om 12:06
Mensen gooien anderen nou eenmaal graag zonder bewijs op de brandstapel.
Vind ik leuk
Itsese +2055
zondag 7 januari 2018 om 09:01
Voor zulke situaties is een clubarts aangenomen lijkt me?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:06
Getrainde mensen behoren in zulke situaties altijd juist te kunnen handelen, ongeacht wie de patient is. Dat er wat paniek is als het om iemand gaat die je goed kent ofzo is begrijpelijk maar je vergeet niet zomaar wat je hoort te doen, duurt dan hooguit een paar secondes langer.

En waarschijnlijk had je idd niemand gehoord als het goed was afgelopen maar dat is meestal zo.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:32
ja, alleen niemand kan beoordelen of er een hartslag was, behalve de hulpverleners. Ik ben er van overtuigd dat iedereen op dat veld naar eer en geweten gehandeld heeft.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:43
Helemaal met je eens.
Toen Nouri naar de grond ging zag je hem nog ademen.
Later stonden er mensen omheen met handdoeken om het af te schermen, dus het was helemaal niet duidelijk wat er allemaal gebeurde en hoe Nouri op dat moment erbij lag.
Nu wordt er gedaan alsof de artsen hem 6 min dood op de grond hebben laten liggen voordat ze iets gingen doen.
Zowel de arts van de Bremen als van Ajax waren aanwezig en ik kan me niet voorstellen dat ze allebei geen idee hadden wat te doen.
Vind ik leuk
Quareck +3600
zondag 7 januari 2018 om 10:49
Zonder twijfel heeft iedereen zijn uiterste best gedaan! Maar als er wel fouten gemaakt zijn zullen er maatregelen moeten volgen. Ik neem aan dat de spelers ook willen dat er een bekwame arts aanwezig is voor als hun iets overkomt. Dan kan dit de vriendelijkste man ter wereld zijn, als hij medische fouten maakt zul je toch een ander aan moeten stellen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:54
Dat mag ik hopen ja. Dat is namelijk wel het minste wat je van professionals mag verwachten op zo’n moment. Alleen staan zij daar om ook in paniek of wanneer er in splitseconds beslissingen genomen moeten worden het juiste te doen. Dat garandeert geen goede afloop, maar er moet achteraf wel consensus zijn over de gevolgde route. Als er 20 artsen zijn die zeggen dat er te laat gereanimeerd is, moet je als clubarts kunnen aangeven waarom je gewacht hebt. Dat kan een plausibele reden zijn op dat moment. Maar dat weten we dus niet zolang er geen onafhankelijk onderzoek heeft plaatsgevonden.
Vind ik leuk
Sytz +1340
zondag 7 januari 2018 om 09:44
ALS het goed was afgelopen ja. Dit is echter niet gebeurd. Natuurlijk komt er dan een reactie als er totaal fout is gehandeld. Het gaat om een mens hè niet om een pop.
Vind ik leuk
Ehv-er +120
zondag 7 januari 2018 om 08:49
Heftig en verrassend nieuws, vooral erg voor Nouri en familie zelf natuurlijk mocht het waar zijn!
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 10:59
En derhalve is het dus geen nieuws, maar puur speculeren. Daarnaast is het ook nog eens oud nieuws
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 08:51
Ook ik vond de reanimatie heel laat ingezet worden, maar we weten niet precies wat er is gebeurd dus zullen we daar op wachten voordat we conclusies gaan trekken?
Vind ik leuk
Noudyo. +10904
zondag 7 januari 2018 om 08:59
Nouri lag op de grond en acht minuten later werd er iets serieus aan gedaan. Volgens mij is dat gebeurd, toch?
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 08:59]
Vind ik leuk
Sjaakhaak +1994
zondag 7 januari 2018 om 09:20
8 minuten werd er niks aan gedaan?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 08:51
Laten we niet vergeten dat het ook maar mensen en bovendien slachtoffers zijn. Je zult zo’n joch uit je handen zien glippen... Natuurlijk, als er iets fout is gegaan en er had anders gehandeld moeten worden dan moet dit achterhaald worden. Maar naderhand horen dat de hele Nouri-zaak jouw schuld is gaat je niet in de koude kleren zitten. En al die zogenaamde medisch specialisten die anoniem hun verhaal doen mogen van mij de rambam krijgen, wees dan een vent en doe het op naam. Beetje mensen in een kwaad daglicht zetten terwijl je de details niet kent. Vies hoe ook VP hier aan mee doet.
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 09:56
Ja joh, zet je naam in de krant.
Dan staat er over een uur een honkbalclub uit Amsterdam voor je deur.

De artsen hadden gewoon een krant niet te woord moeten staan.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 10:10]
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 11:01
Maar als je wel de ballen hebt om een collega zwart te maken, heb dan ook de ballen om hem te laten weten wie dat doet.
Vind ik leuk
Jur74 +2684
zondag 7 januari 2018 om 11:05
En dan....... wachten tot de bivak knullen verhaal komen nemen?
Vind ik leuk
RDB2402 +3666
zondag 7 januari 2018 om 08:53
Ik denk dat de beerput opengaat nu .. Ajax zal grove fouten hebben gemaakt, waar rook is, is vuur .. en daar zal Ajax dan voor moeten boeten !
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 08:55]
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 09:00
We zullen zien.
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 09:09
Ajax fouten gemaakt?
Ik vermoed dat de cardioloog gewoon toestemming heeft gegeven om sport te bedrijven. Lopen honderden mensen met een lichte hart afwijking te sporten. Snap echt niet wat Ajax, KNVB hier voor grove fouten hebben gemaakt
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 09:10]
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 09:23
Aldus een objectieve Ajax fan met een medische achtergrond...
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 10:40
Nou geen medische achtergrond. Wel in de zin van dat ik jaren en jaren met een lichte ritmestoornis heb gevoetbald. Dus eigenlijk ook een hartafwijking. Verder totaal onbelangrijk.Ik heb de mazzel dat ik er nog goed bij loop.
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 09:24
In een zaak als deze gaat het om bewijzen en niet om vermoedens.
Zoals je op dit moment niet de coclusie kunt trekken dat Ajax onachtzaam heeft gehandeld, zo kan je vanzelfsprekend ook nog niet de conclusie trekken dat dat niet het geval is.
Vind ik leuk
RDB2402 +3666
zondag 7 januari 2018 om 10:02
Ben benieuwd wat jij zegt als er iets gebeurd als het jou broer en zoon zou betreffen ? Gadverdamme al die Ajacieden die meteen doen alsof Ajax geen blaam treft ..
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:11
En toen werd je wakker n je telletubie pyjama kleuter?
Vind ik leuk
Maxidi +2979
zondag 7 januari 2018 om 08:58
Achteraf is makkelijk praten... Allemaal dom gelul in de ruimte !!!
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 09:21
Ja joh, wuif het weg!

Geloof me, dit gaat niet weg. De tanden worden er ingezet totdat de waarheid naar boven komt. En terecht want de familie heeft recht op de waarheid. Elke moeder en vader wil weten wat er met hun zoon is gebeurd.
Nouri en familie zijn de slachtoffers.
Vind ik leuk
Maxidi +2979
zondag 7 januari 2018 om 09:26
Wuif niks weg...

De onderste steen moet boven...

Maar om ieder half uur een nieuwe topic te openen gaat negens over...

Onderzoek afwachten, en dan zullen we wel horen of er schuldige zijn...
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 09:59
Daar ben ik het met je mee eens. Maar VP diet niets anders als altijd: ze melken dit uit.
Tja weet je de media stort er zich nu op, kan je weinig aan doen.
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 10:21
Diezelfde media die veelal gesponsord wordt door de zelfde jankerds er op ;)
Vind ik leuk
Schorem +374
zondag 7 januari 2018 om 09:00
Waarom proberen sommige mensen het toch goed te praten? Iedereen weet bij hartstilstand gelijk reanimeren. 8 minuten is echt te lang. En probeer maar eens gelijk te handelen in zo'n situatie? Daar hebben deze artsen voor geleerd. Probeer toch een realistisch te wezen, ipv heel de boze wereld de schuld te geven, en je club proberen te beschermen. De jongen heb geen leven meer. En zijn familie zeker niet. Er word nergens gezegd dat dit expres is gebeurd. Is al erg genoeg.
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 09:08
Omdat een aantal fans plots niet meer Nouri en familie steunen maar schuiven naar steunen van de club en clubarts?

Iedereen heeft in ieder geval kunnen zien dat de reanimatie heel laat is gestart.
Maar ik laat t over aan de professionals om te oordelen, want ik heb geen medische achtergrond.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 09:10]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:26
Maar je geeft wel even je mening..?


Iedereen heeft in ieder geval kunnen zien dat de reanimatie heel laat is gestart.
Maar ik laat t over aan de professionals om te oordelen, want ik heb geen medische achtergrond.
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 09:32
Ja hallo! Dit is geen mening maar een feitelijke constatering (8 minuten geen reanimatie) en vervolgens zeg dat ik er niet over oordeel vanwege geen medische achtergrond. ik reageer heel netjes hoor.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 10:01]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:58
Iedereen heeft in ieder geval kunnen zien dat de reanimatie heel laat is gestart.

Dat is een mening, je weet namelijk niet of hij een pols had. Waardoor het vreemd zou zijn als je zou starten met reanimeren . Of er is sprake van boezemfibrilleren..

Deze situatie is al erg genoeg, laten we afwachten wat er uit onderzoek komt. Maar om mensen zonder dossierkennis te laten opdraven in de media is goedkope journalistiek.

Ik schuif niet van het ene naar het andere kamp, dit is een tragische gebeurtenis vooral voor Appie en zijn familie en vrienden. Maar ook voor Ajax, want alleen al de suggestie dat het wel express niet gemeld zal zijn is al niet netjes en voorbarig.

Laten we deze nare rit uitzitten en het recht zijn beloop laten. Dan pas kennen we de feiten.
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 10:00
Super reactie!
#Respect
Vind ik leuk
Maxidi +2979
zondag 7 januari 2018 om 10:10
JaJa, zo kan het ook...
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:36
Je vertelt het allemaal zo mooi Ajaxfoob, maar er is schijnbaar te laat gereanimeerd door de aanwezig artsen. Als hier geen redenen voor zijn hebben deze een fout gemaakt, ik snap dat jij als PSV er graag ziet dat wij dan allemaal Ajax de schuld geven maar elk bedrijf in Nederland heeft personeel in dienst welke fouten maakt. Dit is typisch Nederlands net zolang door zagen en zoeken tot er een kop van jut is gevonden. Maar ook de arts die mogelijk een fout heeft gemaakt doet dat niet expres. Elke voetbalclub heeft spelers met een aantekening in hun medisch dossier, de dokter beslist of deze mogen spelen.
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 09:38
Daar gaan we weer mafkees...dit heeft niets met psv of Ajax te maken..
Wat ik zie en lees hier is dat nouri en familie terzijde worden geschoven en dat fans zich achter hun club scharen, zonder enige medische achtergrond of feiten wat er is gebeurd.
Ik blijf objectief in mijn bewoordingen, jij niet.

Medische fouten in het ziekenhuis met blijvend letsel of de dood tot gevolg zijn in jouw woorden dus okay toch?
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 09:45]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:21
Ajacieden scharen zich achter hun club totdat blijkt dat deze onjuist gehandeld heeft.....volgens mij is dit heel logisch. Ik schuif de familie van niet opzij en ook ik evenals elke andere Ajacied wil hier de uitslag graag van zien. Mocht en er fouten zijn gemaakt dan is dit niet ok, maar elk mens wat van fouten vrij is werpen de eerste steen. Zolang er geen opzet in het spel is en men probeert het niet onder het tafelkleed te schuiven is het vergeef baar. Ook ik heb weleens een fout gemaakt op mijn werk of een situatie verkeerd ingeschat, en daar neem ik dan de verantwoording voor. Ik hoop dat als er fouten zijn gemaakt dit dan ook gebeurd maar ik ga niks roepen simpelweg niet omdat ik net als jij geen enkele dossier kennis heb.
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 10:31
Goede reactie.

Weet je, voor Nouri de familie is dit echt het meest zwaar.

Bij mogelijk medische fouten in t ziekenhuis is het heel moeilijk om je gelijk te halen als slachtoffer. Je hebt namelijk geen medische kennis, geen dossiers welke het ziekenhuis wel heeft. Veel ziekenhuizen ontmoedigen de zoektocht naar de waarheid.

Nouri en familie blijven slachtoffer. Hun zoektocht naar de waarheid zal lastig worden in bovenstaande, waarbij Nouri sowieso niet meer kan spreken...
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 10:33]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:01
Vergeefbaar? Jij hebt helemaal niks te vergeven. Als er fouten gemaakt zijn (en ik zeg ‘als’), dan mag de familie besluiten of ze iemand willen vergeven. Het zou jouw broer of zoon moeten zijn. Dan ben ik benieuwd hoe vergevingsgezind je nog bent...

En een foutje op je werk? Dat is niet vergelijkbaar met een fout die een mensenleven kost toch??
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 11:03]
Vind ik leuk
Maxidi +2979
zondag 7 januari 2018 om 09:55
Onzin...

Iedereen steunt Appie en de familie Nouri...

Verder kansloos om op je mening te reageren.
Vind ik leuk
RDB2402 +3666
zondag 7 januari 2018 om 10:14
Ik lees geen een Ajacied die het nu opneemt voor Appie ...
Vind ik leuk
Maxidi +2979
zondag 7 januari 2018 om 10:17
Omdat het gissen is...

Niemand weet het...

Kansloze discussie om deze verdrietige gebeurtenis.

#staystrongappie
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:26
Ik lees ook geen enkele Ajacied die hem laat vallen.....Of Appie dit zo gewild had in de media is maar de vraag. Waarschijnlijk wist Appie dat hij wat aan zijn hart had, maar dit is als niet risicovol bestempeld en het is ook niet duidelijk dat dit het hartvallen heeft veroorzaakt. Het kan zelfs zo zijn dat hij het zijn familie niet heeft vertelt, en dan heeft Ajax zijn keuze maar te respecteren.
Iedereen roept hier nu van alles, bij de familie begrijp ik het nog wel daar komt emotie bij om de hoek kijken, maar Appie kennende had hij het binnenkamers gehouden en het samen met Ajax opgelost.
Verder hoe de uitslag ook is verandert er helaas niks aan zijn situatie en kunnen we de tijd helaas niet terugdraaien.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:07
Ik heb toch al enkele reacties gelezen waar men de familie neerzet alsof het hen om een schadeclaim te doen is... maar goed dat zijn er enkelen.

Ik denk dat iedereen er toch hetzelfde inzit: nienand weet wat er de eerste minuten gebeurd is en niemand kan oordelen of het late starten van de reanimatie terecht was of niet. Het enige dat we weten is dat een jongen met een leven voor zich nu in een bed ligt en er waarschijnlijk nooit meer uitkomt. Dat is erg genoeg. Of je nu Ajacied, PSVer of gewoon Jantje van de hoek bent. En ik kan me niet voorstellen dat de betrokken artsen zich lekker voelen. Uiteindelijk wordt je arts om mensen te helpen.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 11:07]
Vind ik leuk
RDB2402 +3666
zondag 7 januari 2018 om 12:10
Gaat er niet om of hij wist .. als het AJAX het wist heeft wellicht onverantwoordelijke risico’s genomen
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:45
Ajax laat spelers enkel spelen als deze van een dokter mogen spelen, maar het lijkt er meer op dat mensen hier maar hopen dat Ajax een club is die lak heeft aan regels en handelt zonder normen en waarden alles om maar geld te verdienen! Het is misselijk makkend dat er zoveel Ajaxfoben zijn welke geen moment onbenut laten om Ajax door het slijk te halen. Ga wat met je leven doen ipv zielig op elk Ajax topic vol afgunst onzin te typen omdat je haat voor notabene een voetbalclub zo groot is dat je verder geen leven hebt
Vind ik leuk
RDB2402 +3666
zondag 7 januari 2018 om 14:52
Er staat daarom ook ALS idioot .. ben jij getrouwd en verliefd op Ajax of wat ?
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 09:47
En jij weet dat er die eerste 8 minuten geen hartslag was?
Dat is redelijk cruciaal namelijk, dat weten wij niet en die 2 z.g. anonieme artsen ook niet.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:41
Klopt, dat weten wij niet en die artsen uit t artikel ook niet. Feit is wel dat na een x-aantal minuten geen hartslag er hersenbeschadiging ontstaat. Nouri heeft een (zware) hersenbeschadiging, ook dat is een feit. Hoe erg, voor alle betrokkenen ook, maar mij lijkt dan dat er toch te laat begonnen is met reanimatie
Vind ik leuk
JustH +1770
zondag 7 januari 2018 om 10:44
Klopt je weet het niet, niemand hier weet namelijk of er die eerste 8 minuten een pols was
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:48
Niet gelijk vanaf de eerste minuut nee, maar op een gegeven ogenblik heeft die hartstilstand toch plaatsgevonden en is er (te) laat gereageerd dmv reanimatie en t gebruik van de defibrillator denk ik dan
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 16:59
Hoezo wist jij wanneer hij die hartstilstand dan had op de minuut af? Hersenbeschadiging kan ook voor komen als reanimatie niet werkt.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 18:35
Volgens mij heb ik geen tijd genoemd....verder mag ik er vanuit gaan dat de betreffende clubarts(en) capabel zijn en de reanimatie dus wel degelijk "werkt". Werkt deze niet en/of is deze (te) laat ingezet, voldoet/voldoen de (club)arts(en) niet lijkt mij....en dan heb ik t over de (club)arts(en) van Ajax en/of de tegenpartij....
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:46
Wie zegt dat hij 8 minuten geen ademhaling had? Je kunt bewusteloos zijn, maar wel gewoon nog een circulatie hebben. Dan check je heel regelmatig of er binnen 10 seconden 2 ademhalingen zijn. Is dit er niet dan ga je meteen reanimeren. Vergeet niet dat er lang gereanimeerd is. Soms komt nu eenmaal een hart niet op gang. Na 2 minuten zonder zuurstof in de hersenen sterft er al wat af. Ik vind de conclusie van de artsen dus te voorbarig.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:00
Men is 100% zeker te laat begonnen met de reanimatie en zo lang we niet weten waarom er zo lang gewacht is, mogen we ook niet oordelen.
Maar de beelden liegen niet wat betreft de aanvang van de reanimatie.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:29
Maar is het verklaarbaar of niet, het kan ook zijn dat de situatie op dat moment met de kennis van nu helaas verkeerd is beoordeelt. Maar het staat buiten kijf dat dit waarschijnlijk geen opzet is
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:09
Tuurlijk is het geen opzet. Dan zou het doodslag zijn... Dat is toch ook niet de discussie??
Vind ik leuk
RDB2402 +3666
zondag 7 januari 2018 om 12:11
Dat maakt niet uit, degene die fout zat moet boeten !
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:04
Daar gaan we weer,nu gaan we de schuld aan de artsen geven die het rapport gemaakt hebben maar niet aan de sukkels die verkeerd gehandeld hebben.Het is niet zo moeilijk om de beelden terug te kijken en dan zie je idd dat men erg lang afwacht.Als ik al hier zie hoe men gisteren reageerde kan ik me wel voorstellen dat die 2 artsen anoniem willen blijven want velen verliezen de realiteit uit ogen en ik zou het niet vreemd vinden ( wel erg)als hun huizen,auto's en gezinnen het moeten ontgelden. Lees het artikel en doe navraag,zoek dingen op( je kan veel antwoorden vinden op internet) het klopt precies wat die gasten zeggen,er is verkeerd gereanimeerd.Hoe vaak geeft een club fouten toe,bijna nooit.Ik neem Ajax niets kwalijk maar ik vind wel dat ze de kennis van hun medische team onder de loep moeten nemen.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 09:06]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:04
Uiterst verstandig van betrokken criticasters on hun anonimiteit te willen laten waarborgen.

De prijs voor het prijsgeven van de identiteit is eenvoudigweg te hoog.

Men wordt op VP voor minder door ordinaire kickboksers lichamelijk bedreigd.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 09:06]
Vind ik leuk
jaja_PSV +21778
zondag 7 januari 2018 om 09:41
Als artsen met naam in de krant komen, dan bestaat een reële kans dat vanmiddag nog wat fans aanbellen met honkbalknuppels.

Bizar dat sommige fans het vreemd en belachelijk vinden dat de artsen anoniem willen blijven...
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 09:45]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:33
Ordinaire kickboxers, vind je ze dan allemaal ordinaire of enkel de bedreigende en hoe weet jij zo zeker dat het kickboxers zijn? Ik en mijn vrouw en kinderen zijn namelijk heel fanatiek met deze sport en wij kennen er heel veel maar deze zullen er 1 niet mee dreigen en 2 het niet zomaar op straat vertonen. Domme reactie weer. Je bedoelt gewoon hardekern Hooligans en dat zijn de 1% supporters van een voetbalclub
Vind ik leuk
Quareck +3600
zondag 7 januari 2018 om 10:56
Je mag niet iedereen over een kam scheren, daar heb je gelijk in, tegelijkertijd is het die 1% waarvan misschien 5% mee leest hier. Das nog steeds een redelijk groepje wat je niet op zondagmiddag op de stoep wil hebben staan.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:15
het merendeel van de kickboxers staat echter niet bekend om hun hoge intelligentie of dat het zo'n nette mensen zijn (uitzonderingen daar gelaten)...ben er maar trots op dat je je kinderen lekker op hun hoofd laat slaan als "sport"...ik wil je horen als ze over een aantal jaren een hersenbeschadiging hebben...maar dat is allemaal toch niet waar...ik heb in mijn kennissenkring een aantal oud profboksers die allemaal last hebben van migraine en hoofdpijn...goh hoe zou dat toch komen
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:53
Jammer dat je reacties nogal onzinnig is en aangeeft dat je er geen enkele verstand van hebt, en over mijn vaderschap omtrent mijn kinderen begint terwijl je de regels niet eens kent. Kinderen mogen elkaar namelijk niet op hoofden slaan dus je hele aanname is op lucht gebaseerd enkel om wat te kunnen zeggen terwijl je er niks nada verstand van hebt. Mijn kinderen leren zichzelf verdedigen en dat is in deze wereld helaas noodzakelijk. En jij scheert iedereen die aan een sport doet nu over een kam terwijl miss 1% van de boxers daadwerkelijk de ring ingaat. Zielig bij jou zijn kickboxers criminelen, Katholieken pedofielen, Marokkanen overvallers en oude mensen dement. Fijne zondag nog leeghoofd
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 16:44
Haha..het klopt allemaal wat je zegt..ik zei dan ook uitzonderingen bevestigen de regel..en dan noem je mij een leeghoofd..hahaha..ook teveel klappen op je hoofd gehad???... dus volgens jou is kickboxen een verdedigingssport??? ..tja dan zijn we uitgepraat..ga jij je kinderen maar lekker op hun hoofd laten slaan..ja ik weet allang dat er bij kinderen niet op het hoofd mag worden geslagen en dat gebeurd dan ook nooit..zelfs niet per ongeluk??. ..en als ze ouder zijn stoppen ze natuurlijk met deze " sport" haha en dan iemand die meer verstand heeft een leeghoofd noemen. Laat ze ook vast een jointje roken e leer ze gokken..kan geen kwaad man...
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 16:58
Noem jij dat verstand? je aanname om kinderen te leren gokken en joints te roken is beneden alle peil. Ga er niet teveel woorden aan vuil maken daar ik je reactie nogal zacht uitgedrukt die van een achterlijke vind. Bij voetbal is het ook niet de bedoeling dat je een klap op je hoofd krijgt en toch gebeurd dat soms. Als jij het geen verdedigende sport vind is dat jouw mening, iemand die zelfverzekerd is en weet dat hij goed kan vechten hoeft niks te bewijzen. Dag krullebol
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 19:49
Het is krullenbol maar dat geeft je intelligentieniveau maar weer aan. Achterlijk ben je als je je kinderen een vechtsport laat doen in het kader van: dat moet in deze boze grote wereld..nou dan heb je echt het iq van een suikerklontje...ben trots op je daden en hoop dat je nazaatjes er later geen last van krijgen..kickboxen een verdedigingssport.hahahaha
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:20
Het kickboksende schorem op VP heeft zeer onlangs opnieuw haar visitekaartje afgegeven met dreigementen over en weer, feestelijk gedecoreerd met buitengewoon ordinair taalgebruik, in aan Abdelhak Nouri gerelateerde topics.

Je selectieve verontwaardiging is niet onopgemerkt gebleven. Bovendien ben jij uiteraard niet de aangewezen persoon om mijn welluidende en zeer rake bijdragen als 'dom' te kwalificeren.

Fijne zondag nog!


[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 11:22]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:48
Enkel jammer dat je alleen zelf vind dat je een zeer rake bijdrage levert aan VP....Ik en vele andere zien je enkel onzin aanhalen en dingen herhalen van een handvol trollen wat hier evenals jij zinloze bijdrages levert.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 16:17
'Zien namens vele anderen'. Werkelijk hilarisch hoe een passant zich vanaf de morele laagvlakte als zelfverklaard sekteleider bedient van de roeptoeterfuntie .

Contextualiserend en begrijpend lezen is bepaaldelijk niet je forte; daar kan uiteraard geen enkel misverstand over zijn.

'En toen werd je wakker n je telletubie pyjama kleuter?' Een armoedige response uit je povere en niveauloze repertoire.

Fijne avond nog!
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 16:20]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 16:31
Correct me if i`m wrong maar al je zogenaamde opgeblazen taal heeft verder geen enkele inhoud. Je zit waarschijnlijk met een te klein maatje in je hand vanachter je pc omdat je denkt o zo snugger over te komen bij ons domme forum volk. Maar je bent zo als vele die zich van dergelijk taalgebruik bedienen een eenzame oude man of een pukkelige eenzame jongeren veel meer zal je niet zijn, Jij ook fijne avond sukkeltje!
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 16:32]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 16:40
Ook profiling kan uiteraard niet tot je forte gerekend worden.

Ad hominem gaat je beduidend beter af, hetgeen geen verbazing wekt. Het is namelijk de beproefde vluchtroute als men niet in staat is om inhoudelijk van repliek te dienen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 17:01
Wil je het laatste woord zielenpoot nou ga je gang.......kun je daarna weer janken over wat je allemaal tegenkomt en leest etc etc. Rits je broek dicht en ga eens naar buiten zal je goed doen
Vind ik leuk
MojoRisin +2555
zondag 7 januari 2018 om 09:07
Ik ben een leek, maar wat ik wel weet is dat je zsm moet reanimeren in zulke gevallen ivm de zuurstoftoevoer naar de hersenen.. (correct me if I'm wrong)
Maar goed, laat men dan ajb leren van de dingen die fout zijn gegaan..
Vind ik leuk
Schorem +374
zondag 7 januari 2018 om 09:33
Bij een hartstilstand begin je gelijk met reanimeren. Gelijk met hartmassage. Dan met mond op mond beademing. Je kan langer zonder zuurstof dan zonder hart. Afwisselend.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:12
De vraag is dan ook wanneer het hart daadwerkelijk stopte... en dat weet niemand hier. Feit is dat die jongen nooit meer wakker wordt.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:19
dat is dus niet waar..je kunt namelijk maar heel kort zonder zuurstof (na 3 minuten loop je al schade op)....en de hartmassage is ook niet om het hart weer op gang te krijgen ( dit lukt je zelden zonder defribilator) maar om de circulatie op gang te houden
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:09
Wat een slechte vorm van journalistiek van het Ad.
Achteraf makkelijk praten met de wetenschap van nu.
Dit stuk maak zowel de Fam van Appie als de clubarts van AJAX kapot.

Goed bezig Ad
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:20
het is de familie van appie fusie nu de onderste steen boven water wil krijgen en dan komen er grove fouten naar boven
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:11
Ervaren artsen die anoniem willen blijven, LAFAARDS! spreek je gewoon uit voor ee camera stelletje kwakzalvers.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:18
Om vervolgens door ordinaire kickboksers en andere cognitieve lichtgewichten die op VP actief zijn, bedreigd te worden.

Heel verstandig om anonimiteit te verkiezen boven reanimatie.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:29
Alsof het mij wat boeit wat men ervan vind
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 09:31]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:47
Waarom post jij dan onder een nickname terwijl je gewoon Hand, Henk of Ingrid heet ? Zo een held ben jij dus ook niet !
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:20
ik neem aan dat jij ook geen Sandokan heet??
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:27
Waaruit leid jij dit af ? Saldokan is in (oost) Azië een veel voorkomende naam.
Ps. opportune vraag :-)
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:17
Ik geef op mijn werk ook gewoon mijn mening onder mijn eigen naam. Nu Sandokan als je eigennaam benoemen is opportunistisch.
Vind ik leuk
Kuip +3710
zondag 7 januari 2018 om 09:22
Twee artsen die collega’s bekritiseren naar aanleiding van beelden. Die dat ook nog in het openbaar doen. Te misselijk voor woorden.
Zijn zij de aangewezen personen om hier hun oordeel over uit te spreken?
Ik neem aan dat de betrokkenen van Ajax en het medisch personeel in de diverse ziekenhuizen dit met elkaar communiceren en hun conclusies trekken over de gang van zaken.
Vind ik leuk
stollie38 +12824
zondag 7 januari 2018 om 09:22
Één advies aan die artsen. Lever jullie diploma in. Roepen dat je alleen bij dronkenschap stabiele zijligging doet,dat is onzin. En we wachten wel af iedere arts of specialist probeert er wat van te maken.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:22
Vp stop met uitmelken, en suggestieve stukjes. Wees gewoon netjes en laat alles zijn beloop.

Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:28
Schaam jullie VP!, hoe durven jullie deze belachelijke artikelen te plaatsen!
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:33
Dat er zoveel incapabele mensen binnen Ajax rondlopen/liepen wisten we toch al met zijn allen? Er wordt op dit moment grote schoonmaak gehouden, maar ook binnen de selectie en de medische staff zal er grote schoonmaak gehouden moeten worden, want het lijkt zo langzamerhand wel een veredelde amateurclub in Amsterdam. Niemand voldoet aan de verwachtingen, al jaren geen kampioen, spelers die niet goed behandeld worden op het veld door medische artsen, het wordt al gekker bij Ajax.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:35
Goh wat droevig is t gesteld met je.
Vind ik leuk
stollie38 +12824
zondag 7 januari 2018 om 09:48
Spelers die niet goed behandeld werden? Kom je daar nu bij. Werk je binnen de club dan,zo niet hou dan op met te veroordelen voor je de feiten kent. Evert Santegoeds 2.0
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 17:00
Dat lees ik her en der stollie. Hersenletsel had voorkomen kunnen worden, mits de medische arts ter plekke adequaat gehandeld had.
Vind ik leuk
stollie38 +12824
zondag 7 januari 2018 om 20:25
Ja wacht op de feiten ipv alles te geloven wat ze schrijven. Nederlanders zijn nou eenmaal goedgelovig.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 20:29
Niet alleen Nederlanders.
Vind ik leuk
stollie38 +12824
zondag 7 januari 2018 om 20:31
Goed punt.
Vind ik leuk
Simon1989 +2493
zondag 7 januari 2018 om 10:02
Jij bent het toonbeeld van deze trieste discussie. Jij maakt het een Ajax dingetje terwijl dit om Nouri gaat.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:15
Nou... het één kan niet los van het andere gezien worden. Nouri was in dienst bij Ajax, werdbdhsndeld en getest door Ajax en is tijdens de uitoefening van zijn werk onwel geworden en gereanimeerd door mensen in dienst van Ajax. Lijkt me voldoende grond om het samen te zien...
Vind ik leuk
Simon1989 +2493
zondag 7 januari 2018 om 12:00
Ik doelde op de mensen die vinden dat Ajax als club dan maar kapot moet gaan en die daarvoor alles aangrijpen, zelfs dit soort trieste omstandigheden.

Los daarvan moet natuurlijk duidelijk worden wat er gebeurd is en of er verkeerd gehandeld is, al is het maar om in de toekomst dit soort situaties te voorkomen. Maar zolang wij niet weten of hij o.a. nog een hartslag had in de eerste paar minuten moeten wij vooral stoppen met insinuaties maken.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 17:02
Precies Werner je haalt me de woorden uit de mond, top!
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 14:57
Jij bent te triest voor woorden!
Jaren geen titel het daarover beginnen in deze trieste zaak wat los van alles staat, hiermee geef jij weer jouw intentie aan, en die is heel donker, heel slecht, over de rug van, echt jij bent niks waard! Wat een triest hoopje mens moet jij zijn
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 17:03
Anders nog iets?
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 17:32
Jij bent van het ergste soort!!
Over de rug van, echt heel eng ben jij
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 18:05
Tjah de waarheid is soms hard.
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 18:19
Eng eng mannetje, niks waarheid, gewoon hele enge afgunst bericht van jou, wens jou echt al het slechts toe eng mannetje
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 19:00
Ook enge mannetjes hebben soms gelijk ;)
Deal with it.
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 19:41
Wat moet je een gefrustreerd, zinloos, eenzaam leventje hebben. Niet verwonderlijk dat jij zelfs deze situatie met Nouri aangrijpt om weer te bashen, aangezien jij dat altijd doet jegens Ajax. Echt het ergste soort jij, stoer achter je pc, je bent vast vaak gepest in je leven.....
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 19:56
- Niets bashen gewoon de waarheid, of wil jij beweren dat het goed gaat binnen de technische staff van Ajax?
- Of wil jij beweren dat al drie jaar achter elkaar geen enkele prijs niet Ajax onwaardig is?
- En last but not least ook nog een incapabele medische arts die wellicht hersenletsel bij Nouri had kunnen voorkomen, dat is helemaal te kolder, niet?

Toch wel ernstige tekortkomingen voor een club als Ajax, niet?
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 20:01
Afgunst, haat, getroll!
Niks met de waarheid te maken! Eng mannetje
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 20:07
Afgunst? waarvoor? drie jaren op rij helemaal niets?

Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 20:08
En dat erbij halen met de siruatie van Nouri, echt jij bent misselijk tot en met. Kotsmisselijk ventje
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 20:15
Dat heb je nou al een paar keer gezegd, maar echt een reden geef je niet. Ik benoem gewoon de feiten: drie jaren op rij niets, technische staff dat uiteen valt, en een medische arts die ter discussie wordt gesteld.

Echt slecht voor een club als Ajax.
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 20:21
Jouw intentie is duidelijk eng mannetje, praat er maar omheen
Wens jou al het slechts toe, bye loser
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 20:31
Jammer dat je niet inhoudelijk reageert, op deze manier win je nooit een discussie en zal je nog wel vaker ''bye'' zeggen zowel hier als in het echte leven. ;)

Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 20:44
Inhoudelijk? Whahaha jij wilt zeggen dat je inhoudelijk was, dom trolletje wat je bent..
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 21:10
Klopt ik benoem de feiten!
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 21:13
Afgunst, haat enz zijn geen feiten....
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 21:21
Het gaat slecht binnen de technische staff: immers meerdere mensen ontslagen: Feit!

Al drie jaren geen kampioen: immers vorig jaar Feyenoord, daarvoor PSV 2x.: Feit!

De desbetreffende arts die Nouri te laat behandelde op het veld, wordt nu een onderzoek tegen gestart en staat ter discussie: Feit!

Kortom allemaal feiten!
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 21:45
Verbinding maken tussen geen titel en Nouri, je bent een droeftoeter feit!

Ajax A1 verliest in de supercup tegen PsvA1 en meteen objectiefje dat Heitinga niet deugde, dat de Ajax jeugd niet deugde dat vanwege die winst Psv opleiding beter was hahaha, zo dom geklets, AjaxA1 moest heel veel nieuwe spelers inpassen en al snel begon het te lopen want na die supercup niks meer verloren in de competitie, 10 punten voor op PsvA1, doorgedrongen tot de Achtste finale van de youth cup tegen PSGA1.
En dan horen we Objectiefje niet meer he, Heitinga nog steeda slecht? jullie opleiding nog steeds beter dan die van ons? haga, ja hebben jullie De Ligt, Kluivert, vdBeek niveau uit jullie opleiding?
Schuurs koos niets voor niets voor Ajax. Dat zijn feiten waarom jij een dwaas bent!!!
En 3jaar geen titel ow ow ow huillie huillie! alsof dat een NL topclub niet kan gebeuren? Zo had Psv niet lang geleden een periode van 7 jaar geen titel Ajax schonk die titel tegen De Graafschap aan jullie, Feyenoord had een periode van 18 jaar! Nou nou die 3 jaar is echt een schande he hahaha Ajax valt of staat niet met 3jaar wel of geen titel.

Je bent een domme troll met geen feiten!!
Vind ik leuk
maandag 8 januari 2018 om 19:35
Nee gelukkig niet, PSV ambieert gelukkig een beter niveau.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:34
Dat ze anoniem willen blijven zegt genoeg. Het AD en anderen zijn onder de gordel bezig. Laat de onderzoeken de onderzoeken en baseer je op feiten.
Zelfs professionals kunnen op basis van wat halve tv beelden nooit een normale conclusie trekken zonder de complete feiten te kennen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:17
Want? We zijn toch allemaal anoniem? Ook op VP? Er hoeft maar één mafkees bij te zitten die niks te doen heeft vandaag... voetbalsupporters staan nou niet algemeen bekend om hun doordachte acties. Ze hadden beter niks kunnen zeggen, maar als je besluit een mening te geven, kan je dat idd beter anoniem doen...
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:20
Zij doen hun uitspraken als professionals. Dat hoor je niet anoniem te doen. Onder geen enkele omstandigheid. Zo kan er nooit deftig van repliek gediend worden richting de professional.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 09:43
Hoe krijg je verdeeldheid in de samenleving? Allemaal insinuaties!! Mensen houd er toch eens mee op!! Uit onderzoek zal hopelijk de waarheid naar boven komen en tot die tijd afwachten. Laat je niet verleiden door wat mensen vanaf een afstand denken te kunnen weten!!
Vind ik leuk
pos +5392
zondag 7 januari 2018 om 09:47
Erg bijzonder allemaal om de vele topics en reacties hier te lezen. Het grote veeg je eigen straatje schoon is pijnlijk om te zien, zeker in dit schrijnende geval. Een ieder die de beelden heeft gezien weet dar er genoeg reden is om te twijfelen aan de behandeling. Dat de hartafwijking al eerder bekend was en niet goed is gecommuniceerd en begeleid maakt het allemaal nog beroerder. Triest allemaal.
Vind ik leuk
BluRP +276
zondag 7 januari 2018 om 10:02
Wat ik nou niet helemaal begrijp, Er was toch ook ambulance personeel bij?
( 2 heren met rode broeken, zie filmpje op youtube.) Wie is in zo'n geval eind verantwoordelijk? Daar komt bij, als het inderdaad het ambulance personeel is wat erbij staat, dan mag je toch aannemen, dat er genoeg medische kennis aanwezig is geweest om de juiste procedure te bepalen? Al dit gespeculeer, daar schiet niemand wat mee op, in de eerste plaats Appie niet. Ik snap best dat er een onderzoek moet komen, maar niet om ergens de schuld neer te leggen, maar meer om van deze situatie te leren...
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:05
Bah bah bah, sensatie zoeken etc. En dat bij zoiets treurigs wat niet het algemeen belang dient. Laat de familie en Ajax toch rustig samen evalueren en eventueel het voor de rechtbank laten komen. Iedereen van buitenaf moet verder zijn mening voor zich houden richting de media. Ajax en familie appie willen dit helemaal niet via de media spelen maar worden opgehitst door alle “ kenners” en walgelijke media die er een slaatje uit willen slaan. Gadver.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:24
Mocht het voorkomen dan worden er ongetwijfeld ook artsen van buitenaf benaderd om een oordeel te geven.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:10
Obv de tv beelden geef ik mijn collega artsen gelijk
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:22
Gaat dat dan over de stabiele zijligging terwijl er een reanimatie had moeten plaatsvinden?

Interessant een arts, kan je iets meer uitleggen vanuit jouw oogpunt?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:05
Als een slachtoffer niet reageert of niet normaal ademt dan is de eerste stap alarmeer reanimatie team (in het ziekenhuis) en start BLS en sluit defibrillator/monitor of op het veld een AED aan...
Ik ben overigens anesthesioloog in Amsterdam.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:08
Thanks voor de info, zie graag info vanuit een andere hoek ipv gemekker hier op VP.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:18
Als je klinisch redeneert is de kans niet heel groot dat een topsporter plots neervalt en ritmestoornissen krijgt. Ik denk dat dat mede de oorzaak is geweest van de delay tot start reanimatie.
Een clubarts is natuurlijk ook een arts maar ik als anesthesioloog ben juist opgeleid bij calamiteiten direct te handelen en de vitale parameters te monitoren.
Les dus bij twijfel monitor/AED aansluiten.
Meten is weten.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:21
Leerzaam alweer, bedankt voor de update Lifeliner.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:11
Bij een warme club had hij meer kans gehad.
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 14:59
Wat een enge enge enge troll ben jij!
Die opmerking is niet warm maar heel koud en eng. Over de rug van, schaam je enge troll
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 17:43
Over de rug van wie? Doe maar rustig aan, ouwe pik. Groeten uit Trollenland.
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 17:54
Enge enge troll! Van wie zegt hij ook nog, enge koud losertje
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 18:50
Wat zal je een moeilijk leven hebben als je alles zo serieus neemt. Waarschijnlijk neem je jezelf ook serieus dus je hebt de juiste naam.
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 19:41
Wat moet je een gefrustreerd, zinloos, eenzaam leventje hebben. Niet verwonderlijk dat jij zelfs deze situatie met Nouri aangrijpt om weer te bashen, aangezien jij dat altijd doet jegens Ajax. Echt het ergste soort jij, stoer achter je pc, je bent vast vaak gepest in je leven..
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 20:52
Maak je toch niet zo druk om mij. Er zijn wel ergere dingen in het leven.
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 21:12
Eng mannetje, maak je je niet zo druk 24/7 om Ajax om zelfs zo eng te doen om ook de situatie van Nouri erbij te halen om jouw Ajax afgunst te tonen. Wat ja, er is meer in het leven...............
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 23:21
Ik zit trouwens altijd voor mijn PC. Hoe doe jij dat op school?
Vind ik leuk
Ajax! +1636
zondag 7 januari 2018 om 23:27
Stoer achter jouw pc maar in het echte leven vast een bang mannetje, weet ik zeker...
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 23:50
Vóór mijn PC. En jij zit al een tijdje ÒP jouw kast.
Vind ik leuk
Guusman +2757
zondag 7 januari 2018 om 10:18
Iemand is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is.
Dat geldt dus ook voor de familie Nouri, die hier al soort van beticht wordt van lijkenpikkerij,
door sommige onnozele figuren hier.
Vind ik leuk
peinke +974
zondag 7 januari 2018 om 10:18
Als voorspeld, het gekakel is begonnen! ,,Anonieme artsen, die anoniem willen blijven''. Daar word ik nu helemaal kotsmisselijk van. De komende weken zullen er allerlei deskundigen over van alles en nog wat komen vertellen hoe het gemoeten had, over het medisch beroepsgeheim en ga zo maar door.
Natuurlijk heeft de familie Nouri recht op alle informatie en dat moet toch allemaal niet zo moeilijk zijn om boven water te tillen. Maar laat de bewijsstukken maar komen over de keuring; laat de betrokken mensen maar opdraven om hun ervaringen te delen tijdens de ,,behandeling''. Maar stop met al dat suggereren van al die ,,deskundige anoniemen''. Daar is helemaal niemand bij gebaard, zeker Nouri zelf niet.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 10:20]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:19
Ik denk niet dat Nouri het wat kan schelen... helaas.
Vind ik leuk
peinke +974
zondag 7 januari 2018 om 12:11
Ach, over de rug van iemand die z'n leven nagenoeg kwijt is een robbetje gaan vechten duidt niet op veel respect.
Ik heb toch de indruk, alhoewel dat misschien wat vrijpostig is, z'n familie in details alles wil weten!
Waarheidsbevinding prima en moet zelfs, maar denk dat de volgende stap toch geld is! En daar mag iedereen van vinden wat hij wil, maar ik zie het helaas niet anders.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:20
Het staat in een krant en dat is niet altijd serieus te nemen. Maar deze artsen zijn naar mijn mening objectief en hebben ook een punt natuurlijk. Er zullen ongetwijfeld fouten zijn gemaakt, waar rook is, is vuur. Ik hoop van harte dat de familie de antwoorden vinden die hun helpen in het proces. Trieste zaak!
Vind ik leuk
Teo Smith +14766
zondag 7 januari 2018 om 10:52
Mijn vader heeft in de zorg gewerkt en veel mensen gereanimeerd.

Hij zegt het hetzelfde. Het duurde veel te lang, de eerste minuten zijn van levensbelang.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:55
Heftig man.
Vind ik leuk
peinke +974
zondag 7 januari 2018 om 12:12
Bedoel je waarheidsvinding of waarheidsvinding om een claim-zaak te hebben?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:15
Ik weet niet waar de familie op uit is, dat ze antwoorden willen hebben over wat er met hun zoon en broer is gebeurd lijkt mij als eerst te gelden.
Vind ik leuk
peinke +974
zondag 7 januari 2018 om 19:37
Dat lijkt mij ook, maar heb je daar dan een letselschadeadvocaat voor nodig?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 20:50
Om vast te stellen wat en waarom iemand wat heeft wel.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 20:50]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:21
Wat een puinhoop bij ajax zeg ! Sterkte aan de familie
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:21
Aldus twee Feyenoord seizoennkaarthouders.
Vind ik leuk
Teo Smith +14766
zondag 7 januari 2018 om 10:58
Lulkoek het gaat hier om mensen niet het kinderachtige ajax feyenoord gezeik.

Dit had bij elke club kunnen gebeuren.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 17:00
Aldus Theo de Feyenoorder die maar al te graag ziet dat Ajax schuldig is net als een stel andere trieste debielen hier. Totdat het hun eigen clubje overkomt en dan is het in ene allemaal anders.
Vind ik leuk
Teo Smith +14766
zondag 7 januari 2018 om 17:25
Kun jij uberhaupt lezen?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 23:36
Nee Theo, daarom geef ik je nu antwoord. Ik kan lezen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:31
Het probleem van ajax is het volstrekt opgeblazen zelfbeeld: we zijn een topclub, we worden kampioen, we hebben geweldige talenten, we hebben uitstekende medische begeleiding. De realiteit: in de Ajax cocon klopt het, maar in de echte buitenwereld is de realiteit zo ontzettend anders. Een matige selectie met al jaren geen prijzen, overschatte jochies die op niveau keihard falen, nichten op de tribune en zelfs een medische staf die niet eens normaal kan reanimeren. Ajax is een blamage voor de sport.
Vind ik leuk
ruuddevil +2524
zondag 7 januari 2018 om 10:43
Laat me raden, een van die twee is Caitlin Kuit of hoe dat mens ook mag heten.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:48
Mooi, kunnen die arrogante neuzen een keer op hun plaats gezet worden...
Alles is beter in 020, naar je ziet komt nog geen goeie hond vandaan...die gasten die nouri hielpen hadden 2 weken hun EHBO, schandalig voor zo een miljoenen bedrijf.... Over 3 jaar is nouri weer een nummertje en over 10 jaren vragen we ons af wie nouri was...
Vind ik leuk
Teo Smith +14766
zondag 7 januari 2018 om 10:51
Ze hebben gewoom gelijk.
Maar ze hebben het heel verkeetd aangepakt.
Vind ik leuk
Teo Smith +14766
zondag 7 januari 2018 om 10:56

Opmerking redactie:

In opdracht van de KNVB zijn alle profvoetbalclubs met ingang van het seizoen 2007-2008 verplicht een hartfilmpje te laten maken van de selectiespelers en deze een vragenlijst te laten invullen over hun gezondheid. Zo wil de voetbalbond zoveel mogelijk risico's uitsluiten.De KNVB heeft deze maatregel genomen naar aanleiding van de plotselinge dood van David di Tommaso van FC Utrecht in 2005. Dit seizoen beperkt de verplichting zich nog tot de selectie maar geleidelijk aan zal de verplichting gaan gelden voor alle spelers die ouder zijn dan twaalf jaar.

(Naar Dagblad BN/De Stem, 4 juli 2007)Dat merken we ja...
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:21
What’s the point? Er staat toch niet dat ze risico’s uitsluiten? Ze willen het risico terugdringen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 10:57
Los van het verhaal van deze 2 artsen. Is er of is er niet te laat met reanimeren gestart. 8 minuten heb ik begrepen. Zo ja. Waarom duurde het zolang.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:07
Jaja nu weten we het wel, er gaan meer mensen dood als alleen hij, hoe erg het ook is.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:19
Mosterd na de maaltijd heet zo iets, heeft geen zin.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:33
Het begint er een beetje op te lijken dat ze op een flinke schadevergoeding uit zijn.
Is toch jammer als het inderdaad die kant op gaat.
Beetje apart om er nu een ja / nee verhaal van te maken.
Vind ik leuk
Sazzz +9314
zondag 7 januari 2018 om 11:37
Ik heb echt medelijden met deze arts. Hij is al door heel Nederland beoordeeld en veroordeeld zonder bewijs dat hij iets verkeerd gedaan heeft.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:02
Feit is iig dat Ajax en de arts een vervolg onderzoek hebben tegen gehouden.
Vind ik leuk
JanTa48 +1746
zondag 7 januari 2018 om 11:38
Stel, dat de KNVB en Ajax het wisten dan wist Nouri dat ook en hij is de enigste persoon die het aan zijn familie moet vertellen en dan nog....., niet elke hartafwijking hoeft meteen levensbedreigend te zijn. Het is mij allemaal net iets te toevallig dat dit nieuws voor de aanvang van de 2e competitiehelft naar buiten komt. Als de sportarts fouten heeft gemaakt dan hadden deze ook eerder geconstateerd moeten worden, nu lijkt het erop dat men aan het zoeken is.
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 12:31]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:45
Er zijn grove fouten gemaakt, dat is nu wel duidelijk. Triest maar waar, de clubarts van Ajax zal ongetwijfeld met de beste intenties zijn werk doen. Maar dat wil niet zeggen dat je geen fouten kan maken, helaas dit soort dingen gebeuren. Ik denk dat hij er uit gaat vliegen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:59
Maar dat Ajax vervolgens het onderzoek frustreert is onvergeeflijk en ook zeer verdacht. Ajax en zijn medische staf hadden blijkbaar veel te verbergen .
Vind ik leuk
JanTa48 +1746
zondag 7 januari 2018 om 12:34
Knap van om vanaf je knoppenplak al tot deze conclusies te komen en allemaal op basis van gespeculeer van 2 Rotterdamse (AD/Nieuwe Rotterdamse Courant) kranten.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:40
Rotterdamse kranten bestaan niet meer, alles zit tegenwoordig in Amsterdam:)
Vind ik leuk
JanTa48 +1746
zondag 7 januari 2018 om 12:57
ONZIN! Alleen het NRC zit sinds enkele jaren in Amsterdam maar bijna hele redactie is mee overgegaan.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 13:14
Onzin? alleen het AD zit nog in Rotterdam, de rest NRC, Telegraaf, Metro, Trouw enz allemaal Amsterdam.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 11:56
Menselijke fouten met afschuwelijke gevolgen.
Dat Ajax vervolgens een onderzoek frustreert en de zaak probeert weg te moffelen is te schandalig voor woorden en roept eigenlijk alleen maar meer vragen op. Wat had Ajax allemaal nog meer te verbergen ?


Er is geen extern onderzoek gedaan naar de zorg die De Winter of Ajax hebben verleend. Een reden daarvoor is dat club noch clubarts melding hebben gemaakt van ‘een calamiteit’ bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. NRC
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:04
Je komt tot deze conclusie op basis van wat? Je bent een roeptoeter zonder enig bewijs. Kan ook wel roepen dat je moeder op de wallen werkt maar als ik geen bewijs hiervan kan overleggen is het laster en smaad.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:41
En of er bewijs is !

NRC :

Ajax heeft het onderzoek gefrustreerd.
De afwegingen om af te wijken van dit protocol zijn niet bekend. Er is geen extern onderzoek gedaan naar de zorg die De Winter of Ajax hebben verleend. Een reden daarvoor is dat club noch clubarts melding hebben gemaakt van ‘een calamiteit’ bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De inspectie definieert een calamiteit als „een niet-beoogde of onverwachte gebeurtenis, die betrekking heeft op de kwaliteit van de zorg en die tot de dood van of een ernstig schadelijk gevolg voor een cliënt heeft geleid”. Een melding bij de Inspectie had, volgens met het dossier bekende medici, wel gemoeten.

Hoogleraar cardiologie en hoofd van die afdeling bij het Leids Universitair Medisch Centrum Martin Schalij, zelf niet betrokken bij de zaak, verwoordt het belang van transparantie, iets wat ook sterk leeft onder wel betrokken medici. „Een professionele club als Ajax zou dit incident moeten laten onderzoeken en openheid moeten geven over de uitkomsten. Zo kan de club er zelf van leren, net als andere medische professionals.”


Vind ik leuk
JanTa48 +1746
zondag 7 januari 2018 om 13:35
Zo ontstaat er nu een hetze dat zich voornamelijk in de media gaat afspelen en allemaal op basis van z.g. deskundigen op afstand zitten te speculeren. Dan heb je een kritiekloze media die elkaar alleen nog maar elkaar zitten te papagaaien door elkaars artikelen 1 op 1 over zitten te nemen en de verdachtmakingen kunnen beginnen. Ruim 6 maanden na deze tragedie komt men ineens tot deze conclusie, ik heb mijn twijfels en zeker omdat Ajax er geen enkel belang bij heeft om zoiets te verzwijgen. Ik noem dat; maar wat TOETEMETOETEN zonder ook maar enige kennis van zaken.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 13:43
Feit is dat Ajax het onderzoek gefrustreerd heeft dmv oa geen melding te maken bij de inspectie van gezondheidszorg.
Vind ik leuk
JanTa48 +1746
zondag 7 januari 2018 om 13:55
????? Wat moet Ajax dan melden? Voorlopig lees ik voornamelijk borstklopperij van een stelletje ego's die na ruim 6 maanden tot een conclusie komen op basis van vage beelden. Stemmingmakerij noem ik dat en blijkbaar ben jij daar gevoelig voor.
Ajax heeft er namelijk geen enkele belang bij als medische gegevens verzwegen worden want die komen bij elke vervolgkeuring toch wel weer naar boven en lang niet elke hartafwijking hoeft meteen levensbedreigend te zijn sterker nog, je kan er gewoon topsport mee beoefenen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 13:57

De inspectie definieert een calamiteit als „een niet-beoogde of onverwachte gebeurtenis, die betrekking heeft op de kwaliteit van de zorg en die tot de dood van of een ernstig schadelijk gevolg voor een cliënt heeft geleid”. Een melding bij de Inspectie had, volgens met het dossier bekende medici, wel gemoeten.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:02
Deze twee zogenaamde anonieme artsen moet je afschieten, ze weten van niks en baseren zich op een filmpje die op het internet circuleert. Deze stemmingmakerij van dit soort flut artsen die anoniem hun ongefundeerde mening geven behoren geen arts te zijn omdat ze zich met iets bemoeien waar ze geen ruk van afweten bovendien zullen deze zelfbenoemde "artsen" ook fouten maken.

Op basis van tv beelden, kwakzalvers zijn het. Op tv lijk je ook vele malen zwaarder dan je in werkelijkheid bent, er staan mensen om Appie heen waar dit soort kwakzalvers dwars doorheen menen te kunnen kijken. Als een van deze anonieme bronnen mij arts zou zijn zou ik hem direct vragen naar zijn fouten aangezien hij zich baseert op iets waar hij geen weet van heeft en kan hebben maar een conclusie trekt op basis van tv beelden!
Vind ik leuk
Bizzy +9699
zondag 7 januari 2018 om 12:18
Als iemand onwel raakt, moet eerst gekeken worden of hij aanspreekbaar is. Daarna moet de pols gecontroleerd worden op een hartslag. ,,Is die er niet of er is twijfel, dan ga je reanimeren. Dat is de stel regel.

De artsen zeggen niks verkeerds toch.

Maar volgens sommige supporters mag hierover niet gepubliceerd worden, niet gesproken worden, reacties niet geplaatst worden. Volgens anderen is de fam uit op geld etc etc...

Sommige agjax supporters op VP verdedigen hun club te vuur en te zwaard. What about stay strong Appie?

Waar ligt de grens clubliefde en menselijkheid. Ajax heeft nog steeds de morele verplichting om alle vragen van de fam te beantwoorden en volledige medewerking te verlenen. Zo lang dat niet gebeurt blijft dit sluimeren.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:35
Gekleurde Bril op? En de beste stuurlui zoals jij denkt te zijn staan aan wal hun commentaar te geven......tsja! Trouwens iets beweren op basis van tv beelden wetende dat deze een vertekend beeld geven is erg dom van deze artsen die tevens beweren op basis van die beelden dwars door de mensen heen te kunnen kijken om te zien wat er aan de hand is........knap hoor!!
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 12:38]
Vind ik leuk
Bizzy +9699
zondag 7 januari 2018 om 12:50
Dus is het de normaalste zaak van de wereld om laat te starten met reanimeren. Dat is wat je impliceerd toch.

Ben dan benieuwd wat je bedoelt met vertekend beeld geven. Welke factoren zouden volgens jouw dan spelen wil men na 8 min beginnen met reanimeren.

Hoor graag van je
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:19
Zet je Ajax bril af, als er pas na 8 minuten is begonnen met reanimeren dan zijn er fouten gemaakt. Niemand weet of dat iets had uitgemaakt , maar Nouri heeft nu niet de optimale hulp gehad die hem had kunnen redden, dat lijkt mij wel duidelijk. De procedure in dit soort situaties is heel duidelijk en eenvoudig en die moet elke arts weten.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:43
@ 5je
Afschieten nog wel. Zelf de mond vol over smaad , maar zelf oproepen tot geweld.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:04
Als dit waar is dan moet Ajax zich af vragen wat voor soort medische staf zij in dienst hebben natuurlijk. Dit klinkt allemaal als basis instructies van een EHBO'er dus een lid van een medische staf bij een profclub zou dit zeker moeten weten. Maar het gevoel dat bij mij overheerst aan de hand van dit artikel is toch vooral: als je zo deskundig bent en durft iemand dit debacle in de schoenen te schuiven, moet je ook zo een vent zijn en je verhaal doen mét naam. Niet anoniem andere collega's de schuld van een vegetatieve toestand te geven.
Vind ik leuk
Bizzy +9699
zondag 7 januari 2018 om 12:04
Het is wachten op de bevindingen van de experts. Veel nieuws zullen we toch niet horen. Dat de artsen te laat zijn begonnen met reanimeren was al bekend. Vraag is waarom. Tel daarbij op de medische historie van de speler. Dit alles zal bepalend zijn of Ajax als werkgever aansprakelijk gesteld kan worden of niet.
Tot die conclusie kunnen we wel komen.

Blijft frapant dat oud burgemeester vd Laan de familie heeft geadviseerd om een advocaat in de arm te nemen. Sterker nog hij heeft Letselschade Adv. Mr Beer naar voren geschoven.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:17
Als de medische staf van Ajax echt zulke fouten heeft gemaakt dan zou ik niet weten waarom het niet naar buiten mag komen. Is het niet zo dan is het schandalig dat er zo over wordt gesproken. Mocht de medische staf fout zijn geweest dan hoop ik dat ze bij Ajax weten dat ze de verkeerde mensen hebben aangesteld en ik zou ze dan net een rottrap de deur uit werken. Als dit allemaal waar is dan hebben ze niet alleen een voetballer maar vooral een geweldig mens, het leven afgenomen. Ook ik ben Ajax supporter maar dit gaat gewoon te ver.
Vind ik leuk
Bizzy +9699
zondag 7 januari 2018 om 12:25
Ben het met je eens. Bij Psv hebben wij destijds ook vervelende dingen meegmaakt. Oa een directeur die in de avonduren actief was. De zaak jarenlange misbruik van spelers etc. Nee geen leuk nieuws. Als supporter kan je door de grond zakken maar sommige zaken gaan verder dan voetbal.

Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:18
Nogmaals heel erg wat deze jongen overkomen is.
Maar wat is de meerwaarde om nu met een vinger te wijzen vanaf de zijlijn ?
Doe dit op de juiste manier met de juiste personen en betrokken personen.
En mocht er een uitspraak zijn meld het dan....
Vind ik leuk
Gerro +3884
zondag 7 januari 2018 om 12:18
Als je dan deze mening als arts zijnde heb heb dan ook de ballen om dit dan te zeggen met je naam er bij of hou je er anders buiten.Hopelijk staat er iemand op die wel buiten anonimiteit en neutraal is de zaak gaat onderbouwen zodat bekend word wat er niet goed gegaan is,niet dat appie daarmee gered word maar wel om bij een volgend dergelijk incident de juiste stappen te nemen door clubartsen zodat een volgens horrorscenario kan worden voorkomen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:24
Je maakt hier nogal een suggestief verwijt VP waarbij je de mensen die toen op het veld hun best hebben gedaan om nouri weer terug te brengen nogal te kakken zet.

Schaamteloos VP en de zoveelste keer. Ik begin hier af te haken
[Reactie gewijzigd op zondag 7 januari 2018 om 12:25]
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:28
Nou het moddergooien is begonnen dit gaat helemaal nergens over
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 12:41
Zelfs lifeliner gooit met modder door denigrerend de hulpverleners weg te zetten (“ik als anesthesioloog”), daarmee insinuerend dat hulpverlening tekort schoot. Dat is misschien zo, maar dient obv dossier uitgezocht te worden door artsen / cardiologen / anesthesisten, niet obv onduidelijke TV beelden. Dus reacties van artsen in AD is niet dr juiste plaats, dit hoort in het IGZ onderzoek te gebeuren. Triest voor Nouri en familie, triest voor hulpverleners. Bij gemaakte fouten / foute inschattingen dient dat eerlijk boven tafel te komen. Niet de media horen dan te oordelen / veroordelen, dat wordt inderdaad juridisch.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 13:09
De insinuatie dat ik denigrerend overkom of zoals jij zegt ik val mijn collega's af heb ik niet gezegd.
Ik geef juist een klinische redenatie waarom er mogelijk een delay is opgetreden.
Ik heb dat bekrachtigd door mijn professie erbij te halen aangezien bij elke reanimatie/calamiteit in het ziekenhuis de anesthesioloog gebeld wordt door andere artsen.
Het protocol hoe te handelen heb ik al eerder uitgelegd.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 13:25
Korrekt, ik weet hoe het werkt. Ook een sportarts, clubarts, Notartz hebben hun BLS & waarschijnlijk ALS, evenals de EHBO, fysiotherapeut en ambulanceverpleging ter plaatse. Ook ik dacht op beelden geen aansluiting AED te kunnen zien en evenmin BLS. Reden??? Dat moet juist uitgezocht worden. IGZ is daarvoor de plek, hoewel ik weet dat deze ook foutieve analyses maakt en foutieve maatregelen oplegt (helft van hulpverleners die in hoger beroep gaan krijgen alsnog gelijk, velen gaan niet in hoger beroep [reeds te zeer gedemotiveerd door oneerlijke IGZ en beeldvorming].
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 13:31
In het ziekenhuis geef ik reanimatie trainingen.
Bottom line is monitoring.
Vind ik leuk
Arbee +1270
zondag 7 januari 2018 om 13:22
Bah, wat kansloos. Beide zogenaamde "artsen" die zich in het AD uitspreken moeten zich diep schamen. Niet alleen omdat dit een mes in het rug van de collega's is die Appie hebben behandeld, maar ook omdat het onnodig meer frictie creëert tussen Ajax en de familie Nouri. En dat allemaal vanuit de anonimiteit. Als jij zelf arts bent en vindt dat de artsen van Ajax gefaald hebben, prima, maar ben dan ook mans genoeg om jezelf met naam en toenaam te laten noemen.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 13:43
Ik ben niet van mening dat arts gefaald heeft. Ik weet het als TV kijker niet.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 13:31
Wat een kleutirige reactie van met name supporters van het Ajax-Kamp!
Zelfs veel “eigensupporters” van het Ajax-kamp worden hier onterecht aangevallen. Het artikel over Nouri is eerst gepubliceerd in het AD. Omdat het AD gelieerd is aan Rotterdam kunnen zij al helemaal geen objectieve berichtgeving plaatsen. Dit is echt te belachelijk voor woorden!! Ik ben zelf BHV’er ( = Bedrijfs Hulp Verlener, geen ARTS!!)
Een vd eerste dingen die mij bij de beelden van Nouri opviel is dat erniet gereanimeerd werd( geloof me op het moment dat men dit doet zie je het!!) 1 vd eerste dingen die je leert bij de traning is kijken of er een polsslag is. Indien dit er niet is dien je gelijk te starten met de reanimatie. Toen ik als BHV’er begon hadden wij geen AED ( tegenwoordig bijna overal aanwezig en vaak is dit zelfs verplicht) . Wij moesten de reanimatie dan uitvoeren dmv mond op mond beademing en het indrukken vd borst. Dit ziet er echt niet leuk uit! Tegenwoordig heb je de AED, het enige dat je moet doen is dit zsm aansluiten als je constateerd dat er geen hartslag is. Een AED kan door IEDEREEN gebruikt worden omdat het zelf de instructie geeft hœ je dat moet doen. Dit “ schokken” apparaat geeft je zelfs het moment aan dat je de patient los moet laten( anders krijg je een gigantische opdonder) . Sinds de invoering van de AED zijn er al vele levens gered. Het lijkt erop dat men de situatie van Nouri niet juist heeft ingeschat, sterker nog men had ( lijkt erop) niet eens in de gaten dat hij geen hartslag had. Want als dit wel bekend was, dan moet je starten met de reanimatie. Dat er hier met stront ook naar eigen supporters wordt gesmeten is echt kolder, net als dat er gekeken wordt waar het nieuwsbericht vandaan komt. Alles wijst erop dat er grote “ kinderlijke” fouten zijn gemaakt. Dat de familie er nu geld uit te trekken , daar kun je verschillende gedachten bij hebben. Als een soort van “genoegdoening” kan ik er me iets bij voorstellen. Nouri zal hier nooit iets van weten of er iets aan hebben. Zijn familie krijgt er Nouri ook niet van terug. Wij zouden een dergelijke iets moeten laten gaan, er geen Feyenoord - Ajax of Rotterdam - Amsterdam van moeten maken. Er is onjuist gehandeld, daar zijn mensen voor omdat vast te stellen. Daar zijn regels voor hœ ermee om te gaan . Moet er 1 miljoen of 10 miljoen betaald worden? Dat is niet aan ons we kunnen ervan vinden wat we willen. Nouri had liever een andere discussie gevoerd.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 14:33
Leuk verhaal, maar als er nou wel een polsslag was .....
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 15:03
Er zijn vele soorten polsslagen. Actie ondernemen waar nodig.
Ook het meten van een bloeddruk hoort erbij.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 16:56
Dan had hij geen zuurstof gebrek gehad!
De Pompfunctie was dan nog aan het werk, misschien niet optimaal maar bij mogelijke hersenletsel wel cruciaal.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 14:32
Makkelijk oordelen door deze 2 experts met een biertje in de hand op de bank pffff.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 14:49
Er zullen ongetwijfeld fouten gemaakt zijn en het is goed dat dit word onderzocht om herhaling te voorkomen in de toekomst.
Het Ad hanteert alleen een slechte vorm van journalistiek met dit artikel, pure vorm van sensatie terwijl dit verhaal alleen maar verliezers kent
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 17:34
was je er bij?
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 17:15
Wel heel appart. Nu komen deze artsen ineens naar een half jaar met dit verhaal. Wel toevallig dat je ze een half jaar niet hoort en nu er een artikel ergens verschijnt weten zij het ook ineens beter. En lekker anoniem ook heel stoer. Niemand zou conclusies moeten trekken tot alles op tafel ligt en deze 2 lullen maar wat uit der nek. Ze hebben al een half jaar die beelden waarom zeggen ze dit nu pas. Schande deze 2 artsen hoop dat ze der eigen diep diep schamen. Goedkoop scoren over de rug van andere bah.
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 17:33
Schandalige accusatie en heel dapper anoniem
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 17:42
Ik heb trouwens het vermoeden dat deze dappere anonieme bronnen een bepaalde agenda hebben. Topartsen zullen namelijk ook nooit op anonieme basis reageren...
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 18:03
Dit suggestieve gezeik blijft maar doorgaan.
Mijn vader was 46 toen hij aan een hartinfarct overleed, als ze toen................... , maar we hebben als familie niet gelijk letschade advocaten ingeschakeld die alleen maar nog meer schade aanrichten.
Wat willen mensen hiermee bereiken vraag ik me af?
Meestal gaat het om genoegdoening en $$$$
Vind ik leuk
Smash +1106
zondag 7 januari 2018 om 19:31
Achteraf is een koe in zijn kont kijken. Als je dan toch je mening wilt ventileren als arts, moet je ook met je naam in de stukken durven staan. Nogmaals, het blijft in en in triest wat er met Nouri is gebeurd, maar op het ogenblik heeft iedereen zijn mening klaarstaan. Vandaag ook al die Peter R. de Vries. Bah!
Vind ik leuk
zondag 7 januari 2018 om 20:18
Makkelijk lullen achteraf met de informatie van nu. Op het moment zelf sta je met je kloten voor het blok. Kan me voorstellen dat je geen idee hebt wat er aan de hand is zeker gezien de leeftijd van Nouri.
Vind ik leuk
maandag 8 januari 2018 om 01:05
Wat een club zeg , bah
Vind ik leuk
Mari +2626
maandag 8 januari 2018 om 21:58
Tong/
Ik heb eens een speler op de grond zien liggen, happend naar adem.
Ik had Gullit ooit iets zien doen tijdens een wedstrijd in Italië. Stak mijn vinger in zijn mond en trok zijn tong weer naar voren. Hij zou stikken.
Die jongen ging van het veld af. Na wat gehuil voetbalden we door.
Die jongen kwam mij bedanken en ik adviseerde hem toch maar naar het ziekenhuis te gaan.
Thuis zat ik nog vol emotie.
Ik kende die jongen niet maar heb het er nog heel moeilijk mee gehad.
Een jaar of wat later kwam ik een ploeggenoot van hem tegen bij een dierenwinkel.
Ik kreeg te horen dat hij er iets aan had over gehouden, maar dat hij er zéér verstandig aan had gedaan alsnog naar het ziekenhuis te gaan.
HOEZO, tong eruit halen niet belangrijk.
Wat voor nep-artsen zijn dit
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws