'Ik heb Keizer bij Jong Ajax gezien. Mensen kwamen speciaal naar die wedstrijden'

'Ik heb Keizer bij Jong Ajax gezien. Mensen kwamen speciaal naar die wedstrijden'

07-01-2018 09:34
29

Het ontslag van Ajax-trainer Marcel Keizer kwam onverwacht voor Ronald de Boer. De analist heeft echter begrip voor de keuze van de Ajax-directie om Keizer vlak voor de winterstop op non-actief te zetten.

"Er waren twee, drie momenten waarop je dacht: het kan weleens afgelopen zijn. Maar toen won hij toch weer. Na die bekeruitschakeling tegen FC Twente had ik het in principe niet meer verwacht", vertelt de voormalig rechtsbuiten voor de camera's van Voetbal Inside. De Boer heeft, net als tweelingbroer Frank, medelijden met Keizer. "Ik vind het jammer voor hem. Ik heb hem bij Jong Ajax aan het werk gezien. Mensen kwamen speciaal naar die wedstrijden kijken, omdat het voetbal zo aantrekkelijk was. Maar ja, dat zijn de wetten van de voetballerij."

Of Keizer meer krediet had moeten krijgen, laat De Boer in het midden. "Het is lastig, want ik zit er niet bovenop. Ik respecteer de beslissing van het bestuur. Het zal voor hen ook niet makkelijk zijn geweest. Je moet verder: Keizer is niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn."