'Domme pech' in Enschede: Ik rook niet, ik drink niet, ik ga nooit uit

'Domme pech' in Enschede: "Ik rook niet, ik drink niet, ik ga nooit uit"

08-01-2018 08:10
9

Zijn transfer van Newcastle United naar FC Twente heeft nog niet bepaald gelukkig uitgepakt voor Haris Vuckic. De 25-jarige Sloveen kwam mede door blessureleed tot slechts vier competitiewedstrijden voor de Tukkers.

De middenvelder heeft al gedurende zijn gehele loopbaan pech met blessures, maar hoopt daar nu mee af te rekenen. "Ik mag toch hopen, dat ik nu alle ellende voor de rest van mijn loopbaan wel heb gehad", vertelt hij aan TC/Tubantia. "Ik rook niet, ik drink niet, ik ga nooit uit, ik leef voor het voetbal, train hard en heb er alles voor over. Ik houd het maar op domme pech. Iets anders kan ik er niet van maken."

Vuckic vermoedt dat het mis is gegaan toen hij in 2009 zijn vertrouwde omgeving in Slovenië verruilde voor Newcastle United. "Misschien heeft mijn lichaam daar wel een paar opdoffers gehad. Ik kwam als jochie, dat nog niets had meegemaakt, in de harde profwereld van de Premier League terecht. Al na een jaar mocht ik met de eerste selectie meetrainen, en ik denk dat mijn lichaam daar nog niet aan toe was. Ik miste power en was lang niet volgroeid."