'Ajax-verdediger kiest voor vertrek en tekent tot medio 2020 bij Willem II'

'Ajax-verdediger kiest voor vertrek en tekent tot medio 2020 bij Willem II'

08-01-2018 11:24
59

Ajax heeft opnieuw een overbodige vleugelverdediger van de hand gedaan. Damil Dankerlui (21) gaat de overstap maken naar Willem II.

Dat meldt het Brabants Dagblad. In Tilburg ligt een contract tot medio 2020 klaar voor Dankerlui, die bij Ajax geen uitzicht had op speelminuten in de hoofdmacht. Dat veranderde blijkbaar niet na de aanstelling van trainer Erik ten Hag. De vleugelverdediger gaat niet met de Ajax-selectie mee op trainingskamp naar Portugal, maar sluit maandag al aan bij Willem II.

Wedden

Meer odds

Dankerlui was een vaste waarde bij Jong Ajax in de Jupiler League, maar speelde in de Eredivisie nog nooit voor de Amsterdamse club. Dankerlui speelde voor achtereenvolgens SV Almere en Almere City FC, waarna hij in 2011 na een geslaagde stage de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Ajax.

Hij is de tweede versterking voor Willem II in korte tijd. Afgelopen weekend sloot verdediger Giliano Wijnaldum aan bij de selectie van trainer Erwin van de Looi. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen. Ajax liet vorige week ook al een vleugelverdediger gaan: Mauro Savastano ging naar Go Ahead Eagles.