Daarom kan ik me nu ook wel goed verplaatsen in die jongens van Ajax

"Daarom kan ik me nu ook wel goed verplaatsen in die jongens van Ajax"

08-01-2018 14:52
27

Dwight Tiendalli heeft wel een idee wat de spelers van Ajax doormaken sinds het tragische ongeluk van Abdelhak Nouri. Als twintigjarige speler van FC Utrecht maakte hij van dichtbij de nasleep van David di Tommaso's overlijden mee.

"Het was heel heftig. Ik was toen nog heel jong, 20 jaar", blikt de inmiddels 32-jarige Tiendalli terug in gesprek met VICE Sports. "We hadden op zondag een wedstrijd gespeeld tegen Ajax. In de nacht van maandag op dinsdag is hij overleden, in zijn slaap. Hij was echt een vechtersbaas, een geweldige speler."

"We hebben toen met z’n allen gerouwd. We kregen een aantal dagen vrij, hebben als groep David geëerd. In de kleedkamer hield David zijn plek, zo was hij er toch altijd bij. Bij FC Utrecht draagt nooit meer niemand nummer 4. Toch moest de knop op een gegeven moment om, maar zo'n seizoen wordt vele malen moeilijker."

"Daarom kan ik me nu ook wel goed verplaatsen in die jongens van Ajax", vervolgt Tiendalli. "Mensen moeten echt niet vergeten wat voor een impact zoiets heeft. Het gaat gewoon niet uit je kop. Die spelers lopen nog steeds met Nouri in hun achterhoofd. Mentaal is het zwaar."