'Ik moest keihard aan de slag om de kans te grijpen die Erik ten Hag me bood'

'Ik moest keihard aan de slag om de kans te grijpen die Erik ten Hag me bood'

08-01-2018 19:25
34

Het gaat weer goed met Zakaria Labyad nadat hij door de achterdeur vertrok bij PSV, mislukte bij Sporting Portugal en nu bij FC Utrecht zijn draai heeft gevonden. De 24-jarige middenvelder heeft geleerd van zijn tegenslagen.

"Mensen denken altijd dat ik nooit in de spiegel kijk. Het tegendeel is waar", zegt Labyad in het Algemeen Dagblad. "Ik ben elke dag bezig om beter te worden, als voetballer en als mens. Maar het is ook zo dat je heel lastig van stempels afkomt als je er eenmaal één hebt. Wat dat betreft heb ik flink wat negativiteit over me heen gehad. Het is me wel gelukt om het altijd met een lach te bekijken, hoeveel onzin er ook is gezegd. Heb ik dingen fout gedaan? Ja. Maar wie niet?"

Wedden

Meer odds

Labyad weet wat het is om op jonge leeftijd in de spotlights te staan en veel geld te verdienen. "Gelukkig heb ik, gesteund door mijn ouders, altijd alle verleidingen die op me afkwamen kunnen weerstaan, zoals het uitgaansleven en vrouwen. Ik ben gelukkig getrouwd en nooit verdwaald. Liefde en zorgzaamheid zijn echt veel belangrijker voor me dan een mooie auto."

Fit zijn voelde als vanzelfsprekend voor Labyad, zegt hij. Ineens moest de knop om toen hij bij Utrecht een kans kreeg. "Nu moest ik keihard aan de slag om de kans te grijpen die Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong me bij Utrecht boden. Ik ben bij een club terecht- gekomen waar ik weer mezelf kon zijn. Waar ik mensen kon en durfde te vertrouwen. Daar ben ik dankbaar voor."