Streppel geeft signaal af bij Heerenveen: 'Ze moeten het samen uitzoeken'

Streppel geeft signaal af bij Heerenveen: 'Ze moeten het samen uitzoeken'

09-01-2018 08:14
6

Jurgen Streppel laat Henk Veerman en Reza Ghoochannejhad in de tweede seizoenshelft uitvechten wie er in de spits staat bij sc Heerenveen. Beide spelers zijn niet zeker van een basisplaats.

"Wij zijn blij met Henk, net zoals we ook blij zijn met Reza", zegt Streppel in De Telegraaf. "Hij zal het samen met Reza moeten uitzoeken. Op het moment dat hij doet wat er gevraagd wordt, hebben we een luxeprobleem. Zo simpel is het."

Veerman zat aan het begin van het seizoen op de bank, maar mocht de laatste drie duels in de basis beginnen. Dat vertrouwen betaalde hij terug met drie doelpunten. "Ik was in vorm. Laten we hopen dat ik die vorm heb vastgehouden in de winterstop."

Dat het goed gaat met Veerman, wil volgens Streppel niet zeggen dat de cultspits er al is. "We hebben een paar dingen samen doorgenomen. Een van die dingen is dat het voor een spits niet alleen om doelpunten gaat. In onze manier van spelen komt er op die positie nog veel meer bij kijken. We zijn al anderhalf jaar samen bezig om een aantal zaken in zijn spel te verbeteren."