'Het lukte niet om informatie van Ajax los te krijgen, de familie was ontdaan'

'Het lukte niet om informatie van Ajax los te krijgen, de familie was ontdaan'

09-01-2018 10:28
96

De familie van Abdelhak Nouri heeft nooit de intentie gehad om een letselschadeadvocaat in de arm te nemen. De familie voelde zich daar echter toe gedwongen, toen Ajax schriftelijk geen medische informatie deelde.

Dat zei Khalid Kasem, woordvoerder van de familie Nouri, bij Jinek. Kasem was al snel betrokken bij de familie nadat Nouri in Oostenrijk ter aarde was gestort. De familie wilde vooral weten 'hoe alles heeft kunnen gebeuren'. "Er werd halfslachtig gereageerd door Ajax", aldus Kasem. "Schriftelijk werd er niets gedeeld door Ajax. Het lukte gewoon niet om informatie te krijgen."

Daarom werd letselschadespecialist John Beer ingeschakeld. Ook hij vroeg om de medische gegevens aan Ajax en aan die vraag werd door de club tegemoetgekomen. Beer kwam in het dossier vrijwel meteen de hartafwijking van Nouri tegen. Volgens hem was de familie absoluut niet op de hoogte van de hartafwijking. "De familie reageerde ontzettend ontdaan. Een van de zekerheden die er waren, namelijk dat hij gezond het veld in was gelopen en hem iets verschrikkelijk was overkomen, was dus anders."

Het onderzoek is momenteel in volle gang. De familie wil weten wat de relatie tussen de hartafwijking en de dramatische gebeurtenis in Oostenrijk is en ten tweede hopen ze te weten te komen wat er zich precies heeft afgespeeld op het veld. Over eventuele vervolgstappen wil Beer geen uitspraken doen.