Curator zegt contracten Achilles-spelers op; nieuw obstakel dient zich aan

Curator zegt contracten Achilles-spelers op; nieuw obstakel dient zich aan

09-01-2018 11:06
4

De curator heeft na een gesprek met spelersvakbond VVCS besloten om de contracten van de spelers van Achilles '29 op te zeggen. Na een opzegtermijn van vier weken kunnen de voetballers daardoor vertrekken, meldt Voetbal International.

De selectie van Achilles krijgt donderdag bezoek van uitkeringsinstantie UWV. Daar kunnen spelers hun achterstallige salaris van enkele maanden claimen. Overstappen naar een andere club kan echter nog problemen opleveren. "Gebleken is dat veel contracten helemaal niet zijn geregistreerd bij de KNVB", zegt VVCS-directeur Louis Everard tegen VI. "We zijn nu aan het uitzoeken hoe dat kan."

Veel Achilles-spelers zijn ondanks een contract dus geen prof, maar amateur. Die laatste groep kan zich alleen in de zomer overschrijven. De KNVB moet daarom, bij een overgang naar een andere amateurclub, eerst dispensatie verlenen. "We zijn daarover met de bond in gesprek. Hopelijk stelt die zich in dit uitzonderlijke geval coulant op", aldus Everard.

Overigens is alleen de bv Achilles failliet verklaard. De vereniging gaat gewoon door. Zaterdag wacht een duel met FC Lienden in de Tweede Divisie. De grote vraag is welke spelers na het bankroet nog willen uitkomen voor de club.