'Nieuwe ontwikkelingen rond Younes: géén verkoop, maar transfervrij vertrek'

'Nieuwe ontwikkelingen rond Younes: géén verkoop, maar transfervrij vertrek'

09-01-2018 14:13
93

Ajax gaat geen stuiver verdienen aan Amin Younes. De 24-jarige Duitser zet binnen enkele dagen zijn handtekening onder contract bij SSC Napoli. Hij verkast per 1 juli transfervrij naar Italië. Dat meldt Corriere della Sera dinsdag. 

Aanvankelijk was Napoli van plan om Younes (24) deze maand over te nemen van Ajax. Toen de koploper van de Serie A eenmaal vernam dat Younes miljoenen euro's moest kosten, haakte Napoli af. Per 1 januari had het management van de international van Duitsland de mogelijkheid om met andere ploegen te onderhandelen over een overstap in de zomer. 

Corriere della Sera meldt dat Napoli Younes donderdag of vrijdag officieel binnen hoopt te hebben. De dribbelaar maakt het seizoen af in Amsterdam en mag zich op 1 juli melden bij zijn nieuwe club. Deze maand gaat Napoli met miljoenen smijten voor Simone Verdi. De aanvaller van Bologna gaat zo'n 20 miljoen euro kosten. 

In Italië wordt overigens niet gerept over de optie die Ajax heeft om de verbintenis van Younes met één jaar te verlengen.