De kans om het eerste elftal van Ajax te halen was klein voor mij

"De kans om het eerste elftal van Ajax te halen was klein voor mij"

09-01-2018 15:06
14

Damil Dankerlui (21) is dinsdagmiddag gepresenteerd door Willem II. De verdediger komt over van Ajax en tekent in Tilburg een contract tot medio 2020. Uit Amsterdam kwam eerder al bevestiging van de overstap

"De kans om het eerste elftal van Ajax te halen was klein voor mij. Bij Willem II ben ik waarschijnlijk een stap dichterbij het spelen van wedstrijden in de Eredivisie. Dat is toch hét niveau waarop je als voetballer in Nederland wilt spelen", vertelt Dankerlui op de website van zijn nieuwe club.

Wedden

Meer odds

Maandagavond arriveerde de jongeling in Portugal, waar Willem II momenteel een trainingskamp belegt. "Deze week ben ik kamergenoot van Giliano Wijnaldum. Hij is ook nieuw en heeft qua kennismaking een paar dagen voorsprong op mij. Hij heeft me dus al een en ander kunnen uitleggen."

Nouri
Dankerlui gaat spelen met rugnummer 34. Dat is een eerbetoon aan Abdelhak Nouri. "Appie is een goede vriend van me. Bij Ajax trainden, aten en lachten we samen. Het was zeer ingrijpend en emotioneel wat er van de zomer met hem gebeurd is. Door dit rugnummer te kiezen, wil ik laten zien dat ik in gedachten bij hem en zijn familie ben."