Heerenveen lonkt naar Benschop, ook interesse uit Duitsland en Engeland
Benschop na de gelijkmaker tegen Bayern München, 2 december jl.

Heerenveen lonkt naar Benschop, ook interesse uit Duitsland en Engeland

09-01-2018 21:25
33

EXCLUSIEF - Charlison Benschop keert mogelijk nog deze maand terug op de Nederlandse velden. SC Heerenveen is zeer gecharmeerd van de spits van het Duitse Hannover 96, weet VoetbalPrimeur.

Het contract van de 28-jarige spits loopt komende zomer af, waardoor hij deze winter voor een zacht prijsje op te halen is bij de nummer elf van de Bundesliga. Heerenveen is één van de clubs die gecharmeerd is van Benschop, maar de Friezen hebben concurrentie. Het Engelse Leeds United, het Duitse Fortuna Düsseldorf en het Japanse Yokohama City hebben hem eveneens op de radar staan.

Benschop, oud-speler van onder meer RKC Waalwijk en AZ, heeft de voorbije anderhalf jaar met veel blessures gekampt, maar is nu weer fit. Vorige maand scoorde hij als basisspeler nog in de uitwedstrijd tegen Bayern München (3-1 verlies, red.). Omdat het onzeker is of Benschop de tweede seizoenshelft veel aan spelen toekomt, is een transfer voor speler en club bespreekbaar.

In het Abe Lenstra Stadion heeft Reza Ghoochannejhad, oorspronkelijk eerste spits, een aflopend contract. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop zag de Iraniër hoe Henk Veerman hem voorbij streefde in de pikorde. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s