Bristol weet bijna te stunten tegen City: Agüero redt ploeg in halve finale

09-01-2018 22:42
13

Manchester City heeft de heenwedstrijd in de halve finale van de League Cup tegen Bristol City op het nippertje gewonnen. The Citizens leken thuis met 1-1 gelijk te spelen, tot reddende engel Sergio Agüero in de blessuretijd opdook.

City, met oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko in de basis, leek in eerste instantie een gemakkelijke avond tegemoet te gaan. De voetbalmachine van Pep Guardiola was veruit de betere ploeg en zette Bristol met de rug tegen de muur. Bristol-doelman Frank Fielding werd regelmatig onder vuur genomen, maar niet gepasseerd. Vlak voor rust kon Bristol onder de druk van City uitkomen. Nadat de nummer zeven van de Premier League diverse kansjes had gehad, kwam de ploeg op voorsprong. John Stones maakte een overtreding in het strafschopgebied, waarna Bobby Reid vanaf de stip namens Bristol 0-1 kon maken.

In de tweede helft zette City de achtervolging in. Tien minuten na de rust werd de gelijkmaker gefabriceerd. Kevin de Bruyne kreeg de bal op eigen helft van doelman Claudio Bravo. De Belg wandelde het halve veld over, gaf de bal aan Raheem Sterling die hem direct weer teruggaf aan De Bruyne. De spelmaker schoot vervolgens van randje zestien raak.

Vanaf dat moment had City de overhand, maar werden kansen van onder andere Sterling en Leroy Sané gemist. Bristol wist bijna een gelijkspel over de streep te trekken, tot supersub Agüero in de 90e minuut roet in het eten gooide met de 2-1. De return is op 23 januari.