Vitesse geeft nu al 25 tot 30 miljoen uit. Hoe moeten wij dan nog concurreren?

"Vitesse geeft nu al 25 tot 30 miljoen uit. Hoe moeten wij dan nog concurreren?"

10-01-2018 00:10
44

Hans Nijland denkt er regelmatig over na om FC Groningen te verkopen aan private investeerders. De directeur ziet dat het voor de Groningse club onder andere steeds lastiger wordt om de strijd aan te gaan met clubs als Vitesse en FC Utrecht.

Nijland zegt tegen Voetbal International dat hij dit seizoen een verlies van 2,2 miljoen euro vreest. Ook op de langere termijn ziet hij het somber in. "Roda JC Kerkrade, FC Utrecht, ADO Den Haag en NAC Breda zijn in private handen", zegt Nijland tegen VI. "Ajax is beursgenoteerd. En er zijn meer clubs die private investeerders hebben gebonden. Wij zitten in een groepje met PEC Zwolle en SC Heerenveen dat opbokst tegen al dat private geld. De rek is er aan alle kanten uit."

Nijland ziet dat de belangstelling van fans afneemt en dat het steeds lastiger wordt om hoofdsponsors te vinden. Een verkoop van de club schiet serieus door zijn gedachten. "Zoeken naar investeerders is een manier om nog nieuw kapitaal aan te trekken. Verkopen wij in dit stadion alles uit, dan houdt het op bij 22 miljoen. Vitesse geeft nu al 25 tot 30 miljoen uit. Hoe moeten wij dan nog concurreren? Het zou onverantwoord zijn om er niet over na te denken."