Kluivert grapt: Waarom denk je dat hij bij FC Barcelona voetbalt?

Kluivert grapt: "Waarom denk je dat hij bij FC Barcelona voetbalt?"

10-01-2018 08:05
19

Justin Kluivert heeft veel aan de adviezen van vader Patrick. De Ajax-aanvaller vindt het niet vermoeiend dat hij vaak met de beroemde oud-international wordt vergeleken.

"Ik wil de naam Kluivert juist hoog houden. Iedereen kent de naam. Dat moet mij motivatie geven", zegt Kluivert in het Algemeen Dagblad. "Ik ga net als mijn vader voor de top. Misschien wordt het minder, misschien beter. Ik vind het niet irritant, hoor, dat het vaak over hem gaat. Het maakt me juist trots. Het is fijn om zo'n vader te hebben. Hij heeft het ritje meegemaakt, hè."

Zijn vader woont in Barcelona, terwijl Kluivert in Amsterdam zit. "We appen elke dag en bellen veel. Hij weet precies hoe het is om profvoetballer te zijn. Ik luister graag naar hem, maar tegelijkertijd moet je ook je eigen pad in het leven vinden. Iedereen wil wat van je en dat is soms moeilijk. Hij heeft verkeerde vrienden gehad en daar wil hij mij voor behoeden."

Ook zijn broertje en Instagram-fenomeen Shane is al bekend. "Jammer dat ik hem niet vaker zie omdat hij in Spanje woont. Je wilt zo'n jongen toch ook wat meegeven. Lekker voetballen. Doen we soms ook wel. Waarom denk je dat hij bij FC Barcelona voetbalt?", stelt de linksbuiten grijnzend. Voor de Ajax-uitblinker diende de straat als leerschool.

"Heel de dag op straat voetballen met oudere jongens. Pijn hebben, maar toch doorgaan. Billies krijgen. Maar gewoon je verlies pakken. Zo word je sterker en beter."