Ajacied baalt van eerste seizoenshelft: 'Niet genoeg, ik ben niet tevreden'

Ajacied baalt van eerste seizoenshelft: 'Niet genoeg, ik ben niet tevreden'

10-01-2018 14:18
45

Kasper Dolberg is niet tevreden over de eerste competitiehelft. De Deense spits, momenteel uit de roulatie met een voetblessure, vindt dat hij de afgelopen maanden ondermaats heeft gepresteerd. 

"Wat ik het afgelopen halfjaar heb laten zien, is niet genoeg. Ik ben niet tevreden, het moet beter. In grotere delen van de wedstrijd moet ik meer invloed hebben op het spel en op het team. En ik moet meer doelpunten maken. Daar sta ik voor", aldus Dolberg in gesprek met Het Parool. 

Een goaltjesdief à la Klaas-Jan Huntelaar is de international niet. "Voordat ik naar Ajax kwam, ben ik nooit spits geweest. Ik was linksbuiten. Ik maakte wel veel goals, met afstandsschoten, maar ik moest op de flank toch vooral kansen voorbereiden."

"Voor een spits draait alles om scoren. Je moet op een bepaalde manier egoïstisch zijn. Niet dat je je ploeggenoten over het hoofd ziet, maar wel dat je altijd je eigen kansen afweegt. En dat je alles probeert om zelf in scoringspositie te komen."

Dolberg raakte tijdens het competitieduel met Willem II geblesseerd aan zijn voet. Hij zal in ieder geval in januari en februari niet in actie komen voor de ploeg van Erik ten Hag.