Van Geel: 'Of hij transfervrij weg mag bij Feyenoord? Ligt aan de omstandigheden'

Van Geel: 'Of hij transfervrij weg mag bij Feyenoord? Ligt aan de omstandigheden'

11-01-2018 07:57
19

Of Michiel Kramer transfervrij mag vertrekken bij Feyenoord, hangt volgens technisch directeur Martin van Geel van de situatie af. De overbodige Feyenoord-spits staat op het punt om Rotterdam achter zich te laten voor een andere club. Van Geel is bereid zich soepel op te stellen om Kramer een nieuwe kans te bieden.

Kramer heeft bij Feyenoord nog een contract tot komende zomer. Mogelijk vertrekt hij transfervrij. "Dat ligt puur aan de omstandigheden en aan de club die komt", zegt Van Geel in gesprek met RTV Rijnmond. "Het is wel zo dat wij daar positief naar kijken, omdat dat voor ons kan."

"Michiel is in Rotterdam achtergebleven en heeft kenbaar gemaakt dat hij een nieuwe impuls aan zijn carrière wil geven. Hij zit al 2,5 jaar bij Feyenoord. In het begin ging dat met belangrijke doelpunten behoorlijk goed. Vorig jaar ook nog, al werd de rol al iets minder door de komst van Nicolai Jörgensen en dit jaar is die nog wat minder geworden."

Van Geel verwacht geen grote transfergebeurtenissen. Hij geeft toe geen fan te zijn van de transferperiode in januari. "Eigenlijk is het een heel moeilijke transferwindow. Ik doe daar eigenlijk het liefst zo min mogelijk in. Clubs die veel moeten doen lopen achter de feiten aan, zijn in paniek of moeten dingen herstellen. Dat hoeven wij bij Feyenoord niet. Daarom is het rustiger. Met deze spelers willen we verder. Er gaat bij ons ook weinig gebeuren. Tenzij het exorbitant is (transfermogelijkheid, red.), maar daar ga ik niet vanuit."