Advocaat kan voor zuur carrière-einde zorgen: 'Met dat scenario houd ik rekening'

Advocaat kan voor zuur carrière-einde zorgen: 'Met dat scenario houd ik rekening'

11-01-2018 08:15
7

Michel Breuer houdt geen rekening met een vervelend einde van z'n carrière. De 37-jarige routinier van Sparta speelde de afgelopen twee jaar onder Alex Pastoor alles, maar moet zich onder Dick Advocaat opnieuw bewijzen. Breuer beseft dat hij door Advocaat op de bank geplaatst kan worden. 

Breuer weet nog niet óf hij na dit seizoen gaat stoppen, maar die kans bestaat naar eigen zeggen wel. "Met dat scenario houd ik wel rekening, want ik hou overal rekening mee", zegt Breuer tegen RTV Rijnmond. "Mocht het wel zo zijn, dan is het aan mij om hard te blijven trainen. Uiteindelijk gaat het erom dat Sparta in de Eredivisie blijft en hoe mijn carrière gaat eindigen vind ik dan wat minder interessant."

Breuer heeft het einde van zijn carrière niet uitgestippeld. "Ik heb geen scenario in m'n hoofd. Het liefst stop ik zoals Dirk Kuyt het heeft gedaan, met een kampioenschap en drie keer scoren. Zoals het er nu uitziet gaat dat niet door. Ik ben er helemaal niet mee bezig of ik het goed afsluit en of het mooi is. Dat maakt me niet zoveel uit."

Onder Pastoor was Breuer ook aanvoerder. Mogelijk krijgt iemand anders nu de aanvoerdersband. "Ik zou het niet weten. Daar heb ik het nog niet over gehad. Dat is nog niet bekend. Ik weet niet wie de nieuwe aanvoerder wordt. We gaan het allemaal afwachten."