Heineken en Gillette stoppen niet met Voetbal Inside: drietal niet aangesproken

Heineken en Gillette stoppen niet met Voetbal Inside: drietal niet aangesproken

11-01-2018 14:22
46

Sponsors Heineken en Gillette blijven verbonden aan het voetbalpraatprogramma Voetbal Inside. De twee bedrijven lieten in december hun onvrede blijken over de seksistische, racistische en homofobe uitspraken van René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee.

RTL, Heineken en Gillette laten donderdag echter weten dat er geen einde wordt gemaakt aan de sponsoring. Volgens het ANP zijn Van der Gijp, Derksen en Genee niet op hun mogelijk kwetsende uitspraken aangesproken en zal er niets veranderen aan de formule van Voetbal Inside. In december lieten Heineken en Gillette na een oproep van Sunny Bergman nog hun twijfels blijken over een verdere samenwerking met het programma.

RTL laat via een woordvoerder aan het ANP weten dat Van der Gijp, Derksen en Genee aangesproken zullen worden als ze over een grens gaan. "Maar dat is nog niet gebeurd", aldus de zegsman, die de grappen van de tafelheren wel 'lomp, ongenuanceerd en controversieel' noemt. Bovendien benadrukt RTL dat de mening van het drietal niet gelijk staat aan de mening van de zender.

Lees ook: Actie tegen 'racistische, seksistische' Gijp & Derksen: 'Maakt homofobie mogelijk'