Barcelona geeft galashow weg en staat in kwartfinale dankzij fenomeen Messi

11-01-2018 23:28
17

FC Barcelona heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Copa del Rey. Celta de Vigo hield de Catalanen thuis op een 1-1 gelijkspel, maar maakte in Camp Nou, mede door een fenomenale Lionel Messi, geen schijn van kans: 5-0

Celta was vol vertrouwen afgereisd naar Camp Nou, want Barcelona worstelt al enkele jaren met de club uit Vigo. Barcelona maakte echter al vroeg in de wedstrijd korte metten met de hoop van Celta. Messi opende na dertien minuten spelen de score op aangeven van Jordi Alba en twee minuten later gebeurde precies hetzelfde. De wedstrijd leek al na 28 minuten gespeeld toen Messi en Alba de rollen omdraaiden en de linksback op aangeven van de Argentijn mocht scoren: 3-0. De pass van Messi is er een om in te lijsten.

Celta kreeg geen moment ademruimte en incasseerde drie minuten na de 3-0 ook de 4-0. Ditmaal was Luís Suarez trefzeker na defensief geklungel van de gasten. De score had voor de rust nog hoger uit kunnen vallen, maar een treffer van Suarez werd vlak voor het laatste fluitsignaal afgekeurd. In de tweede helft wist Celta dat de wedstrijd gespeeld was en deed Barcelona het iets rustiger aan. Ernesto Valverde haalde Gerard Piqué, Messi en Andrés Iniesta van het veld en bracht onder andere Ousmane Dembélé in, die zich regelmatig liet zien met frisse acties.

Scoren kon hij niet, maar Ivan Rakitic kon op aangeven van de man van 105 miljoen euro heeft gekost wel alsnog de 5-0 maken. Daardoor voegt Barcelona zich op eenvoudige wijze bij de laatste acht in het Spaanse bekertoernooi.