'Younes in de clinch met Ajax: Duitser zegt in de zomer transfervrij te zijn'

'Younes in de clinch met Ajax: Duitser zegt in de zomer transfervrij te zijn'

12-01-2018 07:29
135

Amin Younes hoopt het komende half jaar een plekje in de WK-selectie van Duitsland te bemachtigen, maar is bij Ajax voorbijgestreefd door Justin Kluivert. De 24-jarige linksbuiten worstelt met zijn vorm en zijn gemoed.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De ochtendkrant haalt een voorval aan tijdens het trainingskamp in Lagos. 'Tijdens één van de vele felle partijtjes in Portugal wordt Amin Younes neergehaald. Liggend op de grond pakt de Duitse dribbelaar de bal in zijn handen. Maar assistent-trainer Alfred Schreuder wil niets weten van een overtreding en schiet een andere bal het veld in: hup, spelen, doorgaan. Younes gooit zijn eigen bal vol frustratie het veld uit.'

Het zit Younes niet lekker dat hij afgelopen zomer absoluut niet mocht vertrekken. Bovendien ligt hij al enige tijd in de clinch met de clubleiding over de voorwaarden van zijn contract. De Duitser zegt aankomende zomer transfervrij te zijn, terwijl Ajax claimt een optie te hebben om de verbintenis te verlengen.

"We hebben bij zijn komst duidelijke afspraken gemaakt dat we onder bepaalde voorwaarden een optie kunnen lichten. Dus daar zie ik voor ons geen enkel probleem", reageert directeur spelersbeleid Marc Overmars.