Bij Feyenoord ging alles vanzelf. Ik leefde in een droom. Nu zit ik in een dip

"Bij Feyenoord ging alles vanzelf. Ik leefde in een droom. Nu zit ik in een dip"

12-01-2018 09:13
54

Na een aantal mislukte buitenlandse avonturen speelt Luc Castaignos ook bij Vitesse geen belangrijke rol. De spits klimt in de pen om zijn gevoelens te verwerken.

"Ik schrijf frustraties en emoties van me af", zegt Castaignos in de Gelderlander. "Er ligt thuis dus geen stapel met notities. Ik schrijf ook niet in volzinnen. Het krijgt gewoon allemaal even een plek en ik lees niets terug." Castaignos is cynisch over zijn rol de afgelopen jaren. "Ik schijn het beste in mijn collega-spitsen boven te halen. Bij Sporting is dat Bas Dost, bij Vitesse Tim Matavz. Ik kan de clubs of de trainers geen enkel verwijt maken. Ik heb met de volle 100 procent voor Vitesse gekozen. Het zit alleen even niet mee", aldus de spits, voor wie het extra zuur is dat hij ook bij Vitesse niet uit de verf komt.

Hij leverde namelijk salaris in om in Arnhem te kunnen voetballen. "Geld is niet alles. Uiteindelijk ben ik een liefhebber. Spelen is belangrijker dan geld. Ja, dat heeft ook te maken met het punt, waarop ik in mijn carrière ben beland", aldus Castaignos. "Bij Feyenoord ging alles vanzelf. Ik leefde in een droom. Nu zit ik in een dip. Dan is het knokken. Nou, er kan veel over mij gezegd worden, maar ik ben niet vies van hard werken."