'Ajax stuurt scout op pad': 'Tja, moet je luisteren, hij is een jongen die opvalt'

'Ajax stuurt scout op pad': 'Tja, moet je luisteren, hij is een jongen die opvalt'

13-01-2018 11:22
94

Het Dagblad van het Noorden meldt dat er deze week twee keer een Ajax-scout langs de lijn stond bij FC Groningen. De ochtendkrant vraagt zich af of die er was voor de zeventienjarige revelatie Ludovit Reis, die dit seizoen indruk maakt in Groningen.

Trainer Ernest Faber begrijpt de belangstelling in Reis. "Tja, moet je luisteren, Ludovit is een jongen die opvalt. Zeventien jaar, basisspeler en alles in huis wat je in het moderne voetbal nodig hebt als middenvelder", zegt hij in de eerdergenoemde krant. "Snelheid, dynamiek, duelkracht. Hij kan verdedigen én aanvallen. Dat is precies wat tegenwoordig wordt gevraagd."

"Hetzelfde geldt overigens voor degene die naast hem staat (Juninho Bacuna, red.). Die is twintig en heeft al bijna zeventig wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam. Natuurlijk staan zij op de radar bij andere clubs. Iedereen kijkt mee. Het verwondert mij niet. Het zijn geweldige talenten uit eigen opleiding. Ik zie het als een compliment voor onze staf, spelersgroep en de opleiding van de club."