Eerste opstelling van Ten Hag: Tagliafico in de basis, slecht nieuws voor Younes

Eerste opstelling van Ten Hag: Tagliafico in de basis, slecht nieuws voor Younes

13-01-2018 11:58
59

Ajax begint om 13.00 uur aan de eerste oefenwedstrijd onder Erik ten Hag. Tegen Lyngby BK stuurt de nieuwe trainer zijn beoogde basiself het veld in. Nicolas Tagliafico krijgt direct een basisplaats.

Veel sleutelt Ten Hag niet aan de formatie die zijn voorganger Marcel Keizer gecomponeerd heeft. Frenkie de Jong is nog steeds de vierde inschuivende verdediger. Voor de rest blijft alles hetzelfde. Klaas-Jan Huntelaar speelt voor de geblesseerde Kasper Dolberg. Justin Kluivert krijgt de voorkeur boven Amin Younes. Dat lijkt slecht nieuws voor de Duitser. Ten Hag gaf deze week tijdens het trainingskamp aan dat hij tijdens de eerste oefenwedstrijd zijn beoogde basiselftal aan het werk wil zien dat het volgende week op moet nemen tegen Feyenoord.

Om 16.00 speelt Ajax nog een oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg. De kans is groot dat Younes daar wel speelminuten gaat maken. Ook Mitchell Dijks zit niet bij de selectie van de eerste oefenwedstrijd.

Opstelling Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, F. De Jong, Tagliafico, Schöne, Van de Beek, Ziyech, Neres, Huntelaar, Kluivert

Bank: Alblas, Bergsma, Wöber, Ekkelenkamp, Cassierra, Lang, Zeefuik, Johnsen