'PSV verdient niets terug aan Maher; laatste halve miljoen niet volledig betalen'

'PSV verdient niets terug aan Maher; laatste halve miljoen niet volledig betalen'

13-01-2018 12:23
58

PSV lijkt er niet in te slagen nog wat geld aan Adam Maher te verdienen. Waar technisch manager Marcel Brands eerder deze week de hoop uitsprak dat de middenvelder verkocht zou worden, is dat voor FC Twente geen optie.

Twente lijkt de nieuwe werkgever van Maher te gaan worden, maar heeft niet de financiële middelen om te kopen. Een verhuur ligt daarom voor de hand. Omdat het contract van Maher na dit seizoen afloopt, verdient PSV niets terug van de som van 6,5 miljoen euro die het in 2013 bij AZ voor de middenvelder neertelde.

Tijdens het laatste halfjaar zal Maher bij PSV nog een half miljoen euro gaan verdienen. De club gunt de middenvelder een stap naar FC Twente, maar wil volgens het Eindhovens Dagblad  normaal gesproken niet het complete bedrag nog betalen.

Jan van Halst en Brands onderhandelen over de deal. "PSV is nu in Amerika en door het tijdsverschil is het niet mogelijk elk uur van de dag te onderhandelen", zegt trainer Gertjan Verbeek tegen het Eindhovens Dagblad. "Wij willen hem graag de komende maanden huren. Het is niet zo dat we sowieso al akkoord zijn met Adam. Wat er gebeurt, hangt ook van PSV af."