'Alles is vrij onduidelijk bij Ajax. Wie neemt de Bergkamp-rol over? Overmars?'

'Alles is vrij onduidelijk bij Ajax. Wie neemt de Bergkamp-rol over? Overmars?'

13-01-2018 21:46
50

Het moet snel duidelijk worden wie bij Ajax de rol van de ontslagen 'cultuurbewaker' Dennis Bergkamp gaat overnemen. Dat zegt Marciano Vink, oud-speler van de Amsterdamse grootmacht. Hij vindt dat er op dit moment nog veel onduidelijk is bij de nummer twee van de Eredivisie. 

Eind december kregen hoofdtrainer Marcel Keizer en diens assistenten Hennie Spijkerman en Bergkamp hun ontslag bij Ajax. De aftocht van Bergkamp vindt Vink opvallend. "Hij was toch binnengehaald als cultuurbewaker. Degene die de band tussen het technische hart en de club vormt. Maar ik weet niet wat er achter de schermen is gebeurd", citeert ELF Voetbal hem. 

"Ik vraag me ook af wie nu de rol van Dennis overneemt? Gaat Marc Overmars (foto) dit doen? Het zal zeker enkele weken duren voordat alles volledig is ingevuld. Alles is vrij onduidelijk nu. Blijft Richard Witschge de tweede assistent? Ajax heeft slechts twee weken om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Helderheid scheppen lijkt gewenst."

Erik ten Hag werd aangesteld als opvolger van Keizer. Zaterdag werkte hij zijn eerste oefenduel als trainer van Ajax af. Er werd met 5-1 gewonnen