'Droomkandidaat' Kuyt weigerde aanbod: 'Hij gaat veel meer doen bij Feyenoord'

'Droomkandidaat' Kuyt weigerde aanbod: 'Hij gaat veel meer doen bij Feyenoord'

14-01-2018 13:51
11

Dirk Kuyt was eind 2017 'droomkandidaat' om trainer te worden van amateurclub Quick Boys. De voormalig spits van Feyenoord werd echter niet aangesteld in Katwijk, omdat hij dit kalenderjaar andere plannen heeft. Gert Aandewiel vertelt dat voor de camera van Omroep West

Aandewiel is nu hoofdtrainer bij Quick Boys. "We hadden eigenlijk onze pijlen gericht op Dirk Kuyt. Hij gaat dit jaar als het goed is zijn trainersdiploma halen. En om een jaar ervaring op te doen, hadden wij graag gezien dat hij als hoofdtrainer van Quick Boys op de bank zou gaan zitten. Maar dat kon helaas niet doorgaan."

De agenda van Kuyt (37), die na het veroveren van de landstitel met Feyenoord afscheid nam als prof, staat al vol. "Hij heeft een contract met Feyenoord volgend jaar. De ins en outs moet hij zelf op het juiste moment naar buiten brengen, maar daar gaat hij veel meer doen."

Kuyt vertelde afgelopen jaar dat hij 'gaat meelopen met de directie van Feyenoord'. De voormalig international zou de ambitie hebben om in de toekomst technisch directeur te worden.