'Tijdelijke De Jong-oplossing' bij Ajax: 'In internationale top is dat kwetsbaar'

'Tijdelijke De Jong-oplossing' bij Ajax: 'In internationale top is dat kwetsbaar'

15-01-2018 07:16
14

Ajax-talent Frenkie de Jong heeft een opmerkelijke eerste seizoenshelft achter de rug. De middenvelder maakte het drama rond Abdelhak Nouri mee, was onderwerp van een ware mediahype en werd vlak voor de winterstop ineens opgesteld als centrale verdediger.

Ook de afgelopen week verliep turbulent voor De Jong: de twintigjarige Brabander sloot later aan bij het trainingskamp van Ajax vanwege privéomstandigheden. De opa van De Jong is overleden en de middenvelder kreeg van trainer Erik ten Hag permissie om de begrafenis bij te wonen. "Hij zei: voetbal is heel belangrijk, maar familie is het allerbelangrijkste. Ik wilde echt bij de begrafenis zijn. De trainer liet me vrij en gaf mij de tijd. Dat voelde direct erg fijn", aldus De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Nadat De Jong eenmaal terug was in de Ajax-selectie, werd hij door Ten Hag als centrale verdediger opgesteld in het oefenduel met het Deense Lyngby BK. De controleur benadrukt echter dat het om een tijdelijke oplossing gaat. "Ik heb daar kort over gesproken met Ten Hag. Ik vind het prima om op '4' te spelen. Ik ben ook blij dat ik speel, maar uiteindelijk moet ik op het middenveld terechtkomen", stelt De Jong. "In het buitenland spelen ze niet met zo'n type als ik in de verdediging. In de internationale top is dat kwetsbaar."