'El Hamdaoui in gesprek over Eredivisie-rentree: spits kan transfervrij blijven'

'El Hamdaoui in gesprek over Eredivisie-rentree: spits kan transfervrij blijven'

15-01-2018 09:40
53

FC Twente is tevreden over wat Mounir El Hamdaoui tot nu toe heeft laten zien. De club gaat maandag met de clubloze spits in gesprek om over een samenwerking te praten.

Dat meldt De Telegraaf. De insteek van het gesprek is dat El Hamdaoui aan de slag gaat bij Twente, maar transfervrij blijft. Daardoor kan de spits vertrekken bij een eventuele aanbieding van een andere club. El Hamdaoui trainde de afgelopen week mee met de selectie van Gertjan Verbeek en heeft de clubleiding van de Tukkers weten te overtuigen.

El Hamdaoui heeft nog wel een fysieke achterstand, maar dat weerhoudt Twente er niet van om met de spits in zee te gaan. Zondag speelde hij een helft mee in een oefenwedstrijd tegen FC Emmen, die met 2-0 gewonnen werd. El Hamdaoui verzorgde de assist bij de 1-0 van Fredrik Jensen.

El Hamdaoui staat voor zijn vierde Eredivisie-avontuur. De 33-jarige spits was in Nederland eerder actief voor Willem ll, AZ en Ajax. In Amsterdam botste hij met Frank de Boer, waarna hij naar Fiorentina vertrok. El Hamdaoui was in 2015 even terug bij AZ, maar na zeven wedstrijden verkaste hij naar Umm-Salal, een club uit Qatar.