Glazen Bol: Ten Hag heeft te weinig tijd, Real doet iets unieks in Europa

Glazen Bol: Ten Hag heeft te weinig tijd, Real doet iets unieks in Europa

16-01-2018 12:00
14

Hoe loopt de titelrace af? Welke ploeg degradeert naar de Jupiler League? Wie wordt de Speler van het Jaar en wie wint op 26 mei de Champions League-finale in Kiev? VoetbalPrimeur waagt zich deze week vijf keer aan vijf voorspellingen. Vandaag aan de beurt: hoofdredacteur Wout Stravers.

De kampioen: PSV
Vijf punten voor staan terwijl je eigenlijk helemaal niet goed speelt. Wat zou er dan gebeuren als ze ook nog eens leuk gaan voetballen? Ik denk dat PSV wel degelijk zware concurrentie van Ajax krijgt, maar dat Ten Hag te weinig tijd heeft om de ploeg écht naar zijn hand te zetten. Cocu is wat dat betreft beter op zijn ploeg ingespeeld, en andersom. Als hij blijft, denk ik dat Luuk de Jong een belangrijke rol gaat vervullen. Met een titel naar Mexico vertrekken, prima afscheid toch? Leuk voor de neutrale kijker: we krijgen opnieuw een leuke titelrace in de Eredivisie. 

Directe degradant: Roda JC
Een geldschieter die met justitie in de knoop ligt, een aanval die amper scoort en een morrende aanhang: het is wel eens beter gegaan met Roda. Sparta is zich goed aan het versterken en FC Twente zie ik onder Verbeek nog wel opkrabbelen, waardoor NAC eigenlijk de enige echte concurrent is als het gaat om directe degradatie ontlopen. En daarbij zie ik Roda aan het kortste eind trekken.

Speler van het Jaar: David Neres
De eerste twee maanden van het seizoen werd hij door Keizer als een jojo van basis naar tribune geslingerd, maar Neres bleef rustig en kwam ijzersterk terug. Nu niemand meer om Neres heen kan en zijn zelfvertrouwen met de wedstrijd is gegroeid, zie ik hem na de winterstop nog een versnelling doorschakelen en met afstand de MVP van de Eredivisie worden.

Champions League-winnaar: Real Madrid
Crisis in La Liga, onaantastbaar in de Champions League. De wedstrijden tegen Paris Saint-Germain worden smullen, maar ik denk dat de ervaring van Real de doorslag gaat geven. In de Champions League is de gretigheid die in de competitie ontbreekt wél aanwezig. Sinds de invoering van de Champions League in 1992 wist geen club drie keer op rij met de cup op het podium te staan. Real zou zomaar eens de eerste kunnen worden.



Eerdere Glazen Bol-stukken:
- Maandag 15 januari (Ruben Winkels)