Update: Telegraaf bevestigt: alleen medische keuring staat AZ-deal nog in de weg

Update: Telegraaf bevestigt: alleen medische keuring staat AZ-deal nog in de weg

16-01-2018 09:00
24

Directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ verwacht dat hij spoedig Oussama Idrissi kan contracteren. AZ is al een tijdje in gesprek met FC Groningen over een transfer. Huiberts verwacht binnenkort een deal.

"We hebben inderdaad gesprekken gevoerd met Groningen", zegt Huiberts tegen NH. "Ik kan zeggen dat wij daar positief in staan en het goede gesprekken zijn geweest. Ik verwacht dat dat misschien wel eens rond kan gaan komen", aldus Huiberts met een lach.

Huiberts vertelt waarom Idrissi een versterking kan zijn voor AZ. "Als je goed naar ons elftal kijkt, zie je dat het in de aanval vanaf de rechterkant vrij vast is. Het hele seizoen speelt Jahanbakhsh daar al. Op links hebben we veel gepuzzeld. Vijf spelers hebben daar gespeeld. Een aantal heeft dat goed gedaan en een aantal minder. Hij is een speler die op alle posities voorin zou kunnen spelen. Daar waren we naar op zoek."

Update 16/01 09.00: De overstap van Idrissi naar Alkmaar is bijna rond, met De Telegraaf dinsdag. De 21-jarige aanvaller van FC Groningen moet alleen nog een medische keuring doorstaan. Daarna ondertekent hij een meerjarig contract in het AFAS Stadion. AZ hoopt vrijdag al over Idrissi te kunnen beschikken. De nummer drie van de Eredivisie speelt dan tegen FC Utrecht.