Update: ADO Den Haag bevestigt contact met Benfica over verrassende transfer

Update: ADO Den Haag bevestigt contact met Benfica over verrassende transfer

16-01-2018 13:20
30

Tyronne Ebuehi staat inderdaad voor een spectaculaire transfer naar Benfica. In de komende 24 uur moeten de laatste plooien worden gladgestreken, waarna de 22-jarige Nigeriaan een contract voor vijf jaar tekent bij de Portugese topclub.

Dat meldt De Telegraaf, nadat eerder het Portugese Record en Voetbal International al repten over een droomtransfer voor Ebuehi. De in Haarlem geboren rechtsback moet komende zomer transfervrij de overstap maken naar Benfica. ADO Den Haag ontvangt daardoor geen transfersom, maar krijgt wel een opleidingsvergoeding en kan nog een half jaar over hem beschikken.

Voor Ebuehi is het een beloning voor een komeetachtige ontwikkeling. Het afgelopen jaar groeide hij uit tot Nigeriaans international. Om die reden wilde Benfica ook razendsnel handelen. De vleugelverdediger stond in de belangstelling van verschillende clubs, waaronder het Engelse Norwich City.

Update 13.20: ADO Den Haag en Benfica hebben contact over Tyronne Ebuehi. Dat heeft de Eredivisie-club via Twitter bekendgemaakt. Over de onderhandelingen kunnen geen inhoudelijke mededelingen worden gedaan, stelt de club.