De Boer deelt pluim uit aan Ten Hag: 'Dat is een heel groot compliment waard'

De Boer deelt pluim uit aan Ten Hag: 'Dat is een heel groot compliment waard'

16-01-2018 07:09
34

De positie van Erik ten Hag valt niet te benijden. Dat stelt Frank de Boer. De kersverse Ajax-trainer moet er na twee weken voorbereiding meteen staan.

Ajax trapt de tweede seizoenshelft af met cruciale competitieduels met Feyenoord en FC Utrecht. De Boer weet als geen ander hoe het is om midden in een seizoen in te stappen bij een topclub. "Dat is verschrikkelijk lastig, dat heb ik zelf ondervonden met Internazionale in Italië", zegt de Noord-Hollander in De Telegraaf.

De Boer verwacht dat Ten Hag op dezelfde voet verder gaat als voorganger Marcel Keizer. "Natuurlijk was het van Ajax-kant tegen FC Twente niet goed voor de beker, maar daarvoor pakten ze een aantal goede resultaten (tegen PSV en AZ, red.). Wie weet borduurt hij daar op voort met wat kleine aanpassingen."

De Boer is benieuwd naar Ten Hag. "Erik heeft het hartstikke goed gedaan bij Utrecht. Dat is een heel groot compliment waard en hij mag het nu bij Ajax proberen. Ik heb met hem op de trainerscursus gezeten. Hij weet wat hij wil en heeft er een bepaalde visie bij. Ik hoop dat hij die kan overbrengen en Ajax naar de eerstvolgende titel kan leiden. Dat wordt weer tijd."