LIVE-discussie: Advocaat begint bij terugkeer met nieuwe spits, Castaignos basis

LIVE-discussie: Advocaat begint bij terugkeer met nieuwe spits, Castaignos basis

16-01-2018 19:20
11

Dick Advocaat (70) keert om 20.00 uur écht terug in de Eredivisie. Zijn Sparta Rotterdam ontvangt Vitesse op Het Kasteel. Het betreft een inhaalwedstrijd. 

Op 10 december van het afgelopen jaar kon Sparta - Vitesse geen doorgang vinden in verband met hevige sneeuwval. Dinsdagavond wordt het duel ingehaald, de aftrap vindt plaats om 20.00 uur. Voor Advocaat is het zijn terugkeer in de Eredivisie. De voormalig bondscoach van Nederland hoopt Sparta in de komende maanden te verzekeren van nog een jaar Eredivisie-voetbal.

Fred Friday begint direct in de basis bij Sparta. Na een stevige zoektocht kwam uiteindelijk de Nigeriaanse AZ-spits op huurbasis naar Rotterdam. Michel Breuer, die geen aanvoerder meer is van Sparta, zit op de bank. Winteraanwinsten Dabney Dos Santos en Yigithan Güveli hebben geen plek in de wedstrijdselectie.

Bij Vitesse heeft trainer Henk Fraser een basisplek voor Luc Castaignos. Tim Matavz, normaal gesproken basisklant bij de Arnhemmers, is niet helemaal fit. Fraser wil zodoende geen risico nemen met zijn topscorer. 

De opstellingen:
Sparta Rotterdam: Kortsmit, Floranus, Fischer, Chabot, Holst, Dougall, Mühren, Sanusi, Alhaft, Friday, Brogno. 

Vitesse: Pasveer, Faye, Oude Kotte, Kashia, Dabo, Serero, Mount, Bruns, Linssen, Castaignos, Rashica.