Update: 'Middenvelder kan Sparta-deal wel schudden: drie maanden uit de roulatie'

Update: 'Middenvelder kan Sparta-deal wel schudden: drie maanden uit de roulatie'

17-01-2018 14:21
10

De transfer van Yigithan Güveli naar Sparta staat op losse schroeven. Er was een akkoord bereikt met Fenerbahçe over een huurtransfer, maar de verdediger (19) is dinsdagavond geblesseerd geraakt.

"Het leuke is dat Fenerbahçe ook speelt dinsdagavond en hij na twintig minuten uitgevallen is met een hamstringblessure, dus we moeten nog even kijken of dat doorgaat", zegt trainer Dick Advocaat voor de wedstrijd tegen Vitesse tegen FOX Sports. "Een heel vervelend verhaal. Dat is wel vaker gebeurd de laatste weken. Wij dachten ook dat het rond was, maar we gaan nu even informeren."

Advocaat zegt dat hij het trainen van Sparta op dezelfde manier benadert als het trainen van een grotere club. "Je probeert een bepaalde sfeer te creëren op het trainingsveld. Dat is hier moeilijker omdat de kwaliteit daar hoger ligt. Het zijn jongens die niet bij Sparta spelen voor het plezier, maar omdat ze kwaliteiten hebben. Via trainingen probeer je daar achter te komen."

Update 17/01 14.21: Er lijkt een streep te kunnen door de transfer van Güveli naar Sparta. Turkse media melden woensdagmiddag dat de jonge middenvelder zo'n drie maanden uit de roulatie is. Volgens Voetbal International zei Advocaat na het duel met Vitesse dat de deal van de baan was wanneer Güveli langer dan vier weken niet inzetbaar zou zijn. Het blessurenieuws is nog niet bevestigd.