'Van Persie is er top mee omgegaan en heeft altijd gezegd dat het erg jammer is'

'Van Persie is er top mee omgegaan en heeft altijd gezegd dat het erg jammer is'

17-01-2018 08:23
34

Patrick Paauwe vindt de terugkeer van Robin van Persie naar Feyenoord een zegen voor de Eredivisie. Hij beseft dat heel Rotterdam hunkert naar een droomrentree van de 34-jarige spits in de Klassieker.

Paauwe speelde bij Feyenoord enige tijd samen met Van Persie, die zou uitgroeien tot wereldster. "Of ik dat toen al had kunnen bedenken? We zeiden in de groep wel al tegen elkaar dat er eentje uit de jeugd aan zat te komen, een hele goede. De kwaliteit spatte er vanaf", zegt de voormalig middenvelder in De Telegraaf.

"Dan gaat het erom hoe zo'n jongen er ook mentaal mee omgaat en dat leek bij Feyenoord niet te lukken", vervolgt Paauwe, die zag dat Van Persie onder Bert van Marwijk op het tweede plan geraakte en naar Arsenal vertrok. "Dan ga je daar op een gegeven moment aan twijfelen. Maar als ik hem dan later wel eens zag, straalde hij één en al volwassenheid uit. Van Persie is er uiteindelijk tóp mee omgegaan en heeft altijd gezegd dat het erg jammer is hoe het is gelopen bij Feyenoord."

Paauwe kent geen enkele twijfel bij de rentree van Van Persie in De Kuip. "Het is toch fantastisch dat dit gebeurt? Ik had hem liever iets eerder al teruggezien, maar dit is alleen maar positief." Mogelijk dat de aanvaller er zondag al staat tegen Ajax, mits fit genoeg. "Hij zal dan direct al van waarde kunnen zijn."