'Prettig gesprek gehad met Keizer en Bergkamp, na al die jaren ontstaat een band'

'Prettig gesprek gehad met Keizer en Bergkamp, na al die jaren ontstaat een band'

17-01-2018 11:17
25

Ook Lasse Schöne schrok toen hij op 21 december een telefoontje kreeg van Edwin van der Sar. De routinier van Ajax had het ontslag van Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp niet zien aankomen.

"Ik was net thuis van de training en zag het totaal niet aankomen. Natuurlijk heb ik ook mijn vragen gesteld, maar het is een beslissing van de clubleiding", zegt Schöne tegen Voetbal International. "Zij vinden dat het anders moet. Wel heb ik nog een prettig gesprek gehad met zowel Keizer, Bergkamp als Spijkerman. Ik heb al die jaren dagelijks met Bergkamp en Spijkerman op het veld gestaan, dan ontstaat er een band."

"En met Keizer kon ik, net als alle spelers, goed overweg. Ik hoop ook echt dat hij snel een mooie club krijgt, want Keizer is een goede trainer", vervolgt Schöne, die dus inmiddels met twee nieuwe trainers te maken heeft: Erik ten Hag en Alfred Schreuder. "De winterstop was wel heel goed, denk ik. Alle spelers hadden even de tijd om de hectische periode een plek te geven, waarna we het nieuwe jaar zijn gestart met een nieuw trainersduo. De ervaringen zijn goed."

"De trainer heeft een duidelijke visie hoe hij het wil, maar gaat niet overhaast te werk. Hij wil niet alles direct massaal erin proppen. Dat zou ook niet werken. Op deze manier gebeurt het heel gericht, maar zonder dat spelers overladen worden", besluit de Deense middenvelder.