Nijland-plannen krijgen geen bijval van rivaal: 'Uitleggen wat voor club we zijn'

Nijland-plannen krijgen geen bijval van rivaal: 'Uitleggen wat voor club we zijn'

17-01-2018 12:05
26

Hoewel diverse concurrenten profiteren van kapitaalkrachtige eigenaren, weigert sc Heerenveen zichzelf in de uitverkoop te doen. Ook als dat van invloed is op de positie van de Friezen in de Eredivisie, stelt algemeen directeur Luuc Eisenga.

"Er komen regelmatig aanvragen bij ons binnen van mensen die belangstelling hebben voor de club, of voor een deel van de club. Dan leggen we ze uit wat voor club Heerenveen is, en dat een verkoop daarom geen optie is", zei Eisenga tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club tegen Voetbal International.

Heerenveen wil op eigen kracht deel uit blijven maken van het linkerrijtje. Dat terwijl FC Utrecht (Frans van Seumeren), ADO Den Haag (United Vansen) en Vitesse (Aleksandr Chygrynskiy) al geruime tijd in private handen zijn. AZ profiteerde in een recent verleden van de miljoenen Dirk Scheringa en FC Twente balanceerde op de rand van de afgrond door een deal met Doyen.

Ook FC Groningen-directeur Hans Nijland staat open voor een investeerder. Daar denkt Heerenveen dus anders over. "We moeten met consciëntieus en stabiel beleid de weg naar de top zoeken", zegt Eisenga. "We bestaan binnenkort honderd jaar. Het doel is dat er hier over honderd jaar nog steeds betaald voetbal gespeeld wordt, met alle ups en downs die daarbij horen."