FIFA steunt Van Basten niet, KNVB-plan wel omarmd: 'Van Praag heeft me overtuigd'

FIFA steunt Van Basten niet, KNVB-plan wel omarmd: 'Van Praag heeft me overtuigd'

17-01-2018 12:51
40

Marco van Basten lanceerde enkele maanden geleden plannen voor drastische spelregelwijzigingen in het voetbal, maar de oud-spits krijgt weinig bijval. Ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino lijkt niet van zins het spel wezenlijk te veranderen.

Onder het toeziend oog van Van Basten, op verzoek van Infantino tot de FIFA toegetreden als 'chief officer of technical development', werd begin november een oefenduel gespeeld tussen FC Lisse en Quick Boys, waarbij diverse nieuwe spelregels werden getest. Daar lijkt het voorlopig bij te blijven, meldt De Telegraaf.

"Discussies prima, experimenten prima, testen prima, maar veranderingen, daar moeten we niet een, vijf of tien keer over nadenken, maar honderd keer en dan nog heel voorzichtig zijn", reageert Infantino in de ochtendkrant. "Het voetbal evolueert sowieso en is in zijn huidige vorm al honderd jaar populair, nu populairder dan ooit zelfs. Laten we daar voorzichtig mee omgaan."

Infantino hoopt wel dat komende maand definitief videoarbitrage wordt goedgekeurd voor het WK. "Een revolutie, die het voetbal en de geloofwaardigheid van scheidsrechters ten goede komt, omdat het grote fouten uitsluit. Trouwens geïnitieerd door de KNVB ooit. Aanvankelijk was ik sceptisch, maar Van Praag en de testen en experimenten in Nederland hebben me overtuigd."