Büttner: 'Dat steekt nog steeds. Je vraagt jezelf af: waarom niet?'

Büttner: 'Dat steekt nog steeds. Je vraagt jezelf af: waarom niet?'

17-01-2018 14:10
26

Het zit Alexander Büttner ruim drie jaar na dato nog altijd dwars dat hij in 2014 door Louis van Gaal is weggestuurd bij Manchester United. Dat zegt de linksback in gesprek met Nieuwe Revu. 

In 2012 maakte Büttner verrassend de overstap van Vitesse naar Old Trafford. Toen Van Gaal twee jaar later arriveerde, was het snel klaar. "Als trainer vind ik hem super, een van de beste die er is. Maar doordat hij me als bondscoach nooit een kans had gegeven, wist ik dat ik het bij United heel moeilijk zou krijgen. Ik had niet het vertrouwen dat ik veel aan spelen toe zou komen, ook omdat hij Luke Shaw, de Engelse international, had gehaald voor de linksbackpositie."

Dat Büttner nooit een kans heeft gekregen bij Oranje, zit hem ook dwars. "Dat steekt nog steeds. Zelfs in een periode dat ik bij Manchester United veel speelde, kreeg ik die kans niet. Dan vraag je jezelf weleens af: waarom niet? Waarom wordt er niet naar mij gekeken? Wist ik het antwoord maar..."

"Ja, één keer zat ik erbij, onder Bert van Marwijk, maar toen had ik de pech dat ik vanwege Europese verplichtingen met Vitesse alleen maar aan één training mee kon doen. Maar eenmaal bij United zat ik zelfs niet eens bij de voorselectie", vervolgt de back. "Echt, zo jammer, ook omdat ik zelf vond dat ik op z’n minst wel een kans had verdiend."

Büttner kreeg onlangs van Vitesse te horen dat hij mag vertrekken uit Arnhem