Heitinga trots op geselecteerd Ajax-duo: Voor hem was het heel onwerkelijk

Heitinga trots op geselecteerd Ajax-duo: "Voor hem was het heel onwerkelijk"

17-01-2018 20:16
10

John Heitinga is trots op de talenten van Ajax O19 die meegingen op trainingskamp met Ajax 1. Die eer viel afgelopen week te beurt aan Jurgen Ekkelenkamp en Mitchel Bakker.

"Dat Ekkelenkamp en Bakker werden opgeroepen voor het trainingskamp in Portugal is een groot compliment voor hunzelf, maar ook voor het team. Zulke jongens kunnen zich alleen onderscheiden als ze zich lekker voelen binnen het team", vertelt Heitinga op de website van Ajax.

"Tjerk Smeets (teammanager, red.) bracht het nieuws. Vervolgens heb ik Ekkelenkamp gesproken. Voor hem was het heel onwerkelijk. Ik vertelde hem dat hij het zelf heeft afgedwongen en dat hij er van moest gaan genieten. Dat zijn mooie momenten voor een trainer."

Heitinga weet dat het ook een traditie is dat jonge talenten meegaan op trainingskamp. "Beide jongens hebben al meegetraind met Jong Ajax en Bakker was ook al in een aantal wedstrijden in de Jupiler League actief. Het is de bedoeling dat ze allebei ook nog wedstrijden voor Ajax O19 blijven spelen. Hopelijk kunnen ze deze lijn doortrekken."

Lees ook: Veltman: 'Die speelt op het middenveld alsof hij er al een paar jaar speelt'