'AZ stuurt derde aanvaller naar Rotterdam: op huurbasis naar Excelsior'

'AZ stuurt derde aanvaller naar Rotterdam: op huurbasis naar Excelsior'

18-01-2018 14:17
31

AZ stalt opnieuw een aanvaller op huurbasis in Rotterdam. Levi Garcia mag het in de tweede seizoenshelft laten zien bij Excelsior.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. AZ verhuurde Dabney Dos Santos en Fred Friday al aan Sparta in januari en donderdag volgt Garcia. De twintigjarige linksbuiten uit Trinidad & Tobago kwam onder AZ-trainer John van den Brom weinig aan spelen toe. Zijn speelkansen vertroebelden deze week nog verder door de komst van Oussama Idrissi.

Garcia gaat bij Excelsior werken met trainer Mitchell van der Gaag. De aanvaller kwam in 2015 naar AZ en ontwikkelde zich aanvankelijk spectaculair in Alkmaar. Sinds vorig seizoen stokte zijn ontwikkeling. Van den Brom deed dit jaar slechts vier keer een beroep op Garcia, die niet verder kwam van 64 speelminuten in de Eredivisie. Scoren deed hij niet.

De kans is nihil dat Garcia zondag al kan debuteren voor Excelsior in de derby tegen Sparta. Omdat hij een speler van buiten de Europese Unie is, moet er nog het nodige papierwerk worden geregeld.