Everse voorziet Feyenoord-verlies en twijfelt aan Van Persie: Een einzelgänger

Everse voorziet Feyenoord-verlies en twijfelt aan Van Persie: "Een einzelgänger"

18-01-2018 15:45
75

Mocht Robin van Persie komende zondag van de partij zijn tegen Ajax, dan zal de verloren zoon zéker niet het verschil maken in Amsterdam. Met of zonder de 34-jarige aanvaller gaat Feyenoord waarschijnlijk een nederlaag lijden, denkt Jan Everse.

De voormalig verdediger van beide topclubs is bepaald niet enthousiast over Feyenoord. "Steven Berghuis is in vorm, maar verder? Er zijn er te veel die nu niet het niveau hebben dat je bij Feyenoord verwacht", vertelt Everse aan VoetbalPrimeur. "Jens Toornstra is niet in vorm, Karim El Ahmadi zal nooit iets bijzonders doen in balbezit. Sofyan Amrabat heeft ook nog niet laten zien dat-ie een aanwinst is en het is nog niet het seizoen van Nicolai Jörgensen. Op links is het steeds tobben met Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson."

Everse is sceptisch over de aanstaande rentree van Van Persie in De Kuip. "Je weet helemaal niet of hij fit is. Zijn blessuregevoeligheid is al jaren een probleem. Hij heeft zwakke enkels. Ik verwacht geen wonderen van hem."

"Dirk Kuyt en Van Persie mag je niet met elkaar vergelijken. Van Persie is een véél groter talent. Een natuurtalent. Als hij nog fit was geweest, had-ie nog wel bij Arsenal of Manchester United gespeeld, toch? Het is al een paar jaar net niet met hem. Als hij wél fit is? Dan móet hij spelen. Je haalt zo'n speler voor de basis. En dan zet je hem natuurlijk niet op links, maar achter de spits. Daar kan hij met zijn creativiteit het verschil maken."

Afgelopen seizoen ging Feyenoord met 2-1 onderuit bij Ajax. Everse voorziet wederom een nederlaag. "Dirk hield de groep vorig jaar bij elkaar. Dat is nu niet meer het geval. Er is geen leider. Verwacht dat ook niet van Van Persie, dat is hij nooit geweest. Hij wil lekker voetballen en wat er om hem heen gebeurt, dat zal hem verder een worst wezen."

"Hij loopt op zijn laatste benen, nu wil hij nog wat laten zien, een paar goede wedstrijden spelen. Daarom is-ie alleen met zichzelf bezig. Met de selectie gaat hij zich niet bemoeien, het interesseert hem niet. Hij is altijd een einzelgänger geweest."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur.nl)