AZ en Excelsior sluiten deal: Ik wist dat het een lastig jaar zou worden

AZ en Excelsior sluiten deal: "Ik wist dat het een lastig jaar zou worden"

18-01-2018 16:06
14

Levi Garcia maakt het seizoen af bij Excelsior. De nummer twaalf van de Eredivisie huurt de twintigjarige aanvaller tot de zomer van AZ.

Dat heeft zowel Excelsior als AZ donderdagmiddag bevestigd via de officiële kanalen. Garcia wacht nog op zijn werkvergunning, maar in afwachting daarvan zal hij zich vrijdag al wel melden in Rotterdam. Voor een debuut in de stadsderby tegen Sparta (zondag) is het waarschijnlijk nog te vroeg.

"In Alkmaar was het lastig om in het team te komen", verklaart Garcia op de website van Excelsior. "AZ draait goed en dan is het logisch dat de trainer vasthoudt aan de basisopstelling waarmee hij succes heeft. Ik wil natuurlijk voetballen en daarom is het goed voor mij om te worden verhuurd. Excelsior toonde interesse in mij en mijn indruk is dat het de ideale club is voor mij om aan spelen toe te komen."

"Ik zie dit als een goede stap voor mezelf", vervolgt de viervoudig international van Trinidad & Tobago. "Aan het eind van het vorige seizoen kreeg ik last van een hamstringblessure. Dit jaar wilde ik graag weer spelen, maar ik wist dat het een lastig jaar zou worden. Daarom is Excelsior nu de juiste keuze voor mij om weer minuten te gaan maken in de Eredivisie."