'Klootzak' Veltman: 'Als Chiellini of Materazzi dit doet, staan we op de banken'

'Klootzak' Veltman: 'Als Chiellini of Materazzi dit doet, staan we op de banken'

19-01-2018 07:32
97

Ajax-aanvoerder Joël Veltman speelde vlak voor de winterstop een opvallende rol tijdens de kraker tussen Ajax en PSV. De rechtsback pakte zijn directe tegenstander Hirving Lozano voor Nederlandse begrippen hard aan. In gesprek met het Algemeen Dagblad beaamt Veltman dat hij zich op het veld steeds vaker als een 'klootzak' gedraagt.

De 26-jarige Noord-Hollander kreeg in het begin van zijn carrière juist het verwijt dat hij te lief was. "Mijn speelstijl is inderdaad wel geleidelijk aan veranderd. Vroeger wilde ik per se alles voetballend oplossen. Driehoekje hier, inspeelpass daar. Maar dat leidde er ook toe dat ik fouten maakte", vertelt de rechtsback. Veltman is inmiddels aanvoerder en probeert in topwedstrijden een signaal naar zijn medespelers af te geven. "Ik ben er voor zo'n topwedstrijd wel bewust mee bezig, maar dat wil niet zeggen dat het gemaakt gedrag is."

Veltman ergert zich aan alle negatieve kritiek na de wedstrijd tegen PSV. "Als Giorgio Chiellini zo speelt, of voorheen Marco Materazzi, dan staat iedereen op de banken. Dan zegt iedereen in Nederland: kijk eens wat een winnaars. Als ene Joël Veltman uit Nederland zo speelt, dan is het niet goed", spuwt de aanvoerder zijn gal. "We wonnen van PSV en ik speelde Lozano uit de wedstrijd. Dan is er achteraf alsnog kritiek. Tja, wat moet ik dan nog meer doen?"