Labyad heeft geen spijt: Dat anderen die veroordelen, doet me niks

Labyad heeft geen spijt: "Dat anderen die veroordelen, doet me niks"

19-01-2018 07:25
20

Zakaria Labyad ziet FC Utrecht als de redding van zijn profcarrière. De aanvallende middenvelder streek anderhalf jaar geleden in de Domstad neer, na een mislukt avontuur bij Sporting Portugal.

"Ik heb nergens spijt van. De overstap naar Sporting op mijn negentiende had ik nodig. Dat anderen die veroordelen, doet me niks. Zij kunnen niet in mijn schoenen staan, omdat ze niet weten hoe ik denk en leef", zegt de voormalig PSV'er in de Volkskrant. Hij moest leren leven voor het voetbal. "Ik was rusteloos, leefde 24 uur in een dag. Zoals zoveel jonge voetballers."

"Als je single bent, hoef je met niemand rekening te houden. Ik had twee telefoons, was constant online", vervolgt Labyad. "Mijn vrienden en ik waren nooit thuis. Joh, alleen dat vele autorijden is al slecht voor je lijf. Daar kom je pas later achter. Die dingen moet je the hard way leren." Die ervaring probeert hij nu over te brengen op jonge ploeggenoten. "Soms voel ik me een opa."

"Om een uur of elf ben ik kapot en ga ik slapen. Ik eet goed, doe extra trainingen, maar heb niet meer de energie van vroeger", aldus Labyad, die rust vond dankzij zijn huwelijk. "Ik kan het huwelijk iedereen aanraden. Je moet er wel klaar voor zijn. Je hebt een verantwoordelijkheid naar je vrouw, je eigen familie en haar familie. Ik zorg beter voor mijn vrouw dan ik voor mezelf doe."