Swart lacht als boer met kiespijn: 'Hij pakte ze vaak punten af de laatste tijd'

Swart lacht als boer met kiespijn: 'Hij pakte ze vaak punten af de laatste tijd'

19-01-2018 14:06
40

Sjaak Swart heeft vertrouwen in Erik ten Hag. Mister Ajax denkt dat de kersverse oefenmeester de Amsterdammers naar de overwinning gaat leiden in de Klassieker, mede dankzij een goal van Donny van de Beek.

"Hij gaat het laten zien denk ik", zegt Swart voor de ZiggoCam van Ajax TV. "Hij weet hoe Ajax speelt, hij pakte ze vaak punten af de laatste tijd. Ik denk dat het een goede trainer is en dat hij een goed gevoel heeft voor hoe je een elftal moet neerzetten."

Swart laat zich ook uit over Van de Beek, die onlangs een nieuw contract tekende bij Ajax. "Natuurlijk ben ik trots. Ik vind het altijd het mooiste dat als je een jonge speler hebt, je ziet dat hij kan voetballen, maar je ook kunt praten over de dingen waarin hij nog niet goed in is. Hij is typisch zo'n speler die er van leeft. Dat vind ik ook heel belangrijk, het koppie."

Swart richt zich tot slot persoonlijk tot de middenvelder: "Nou Don, ik hoop dat je gaat scoren in de Klassieker. Ik heb het zelf veel gedaan, dus ik verwacht van jou ook dat je er eentje gaat maken."