Stegeman kiest nieuwe captain: 'De oudste en wijste en ligt goed in de groep'

Stegeman kiest nieuwe captain: 'De oudste en wijste en ligt goed in de groep'

19-01-2018 14:31
8

Een primeur voor Bram Castro: de doelman is de nieuwe aanvoerder van Heracles Almelo. Hij neemt de band over van Joey Pelupessy, die de overstap maakte naar Sheffield Wednesday.

Castro was nog nooit eerder aanvoerder in zijn carrière. "Voor mij verandert er niet veel in mijn rol op het veld of in kleedkamer, maar als de trainer vraagt of je het wil worden, is dat mooi. Ik ben er trots op om aanvoerder te zijn van zo'n mooie club", zegt hij tegen TC/Tubantia.

Hoewel coach John Stegeman aanvankelijk geen doelman als captain wilde, koos hij er niet voor om Tim Breukers door te schuiven. De verdediger blijft tweede aanvoerder. Die rol vervulde hij ook al achter Pelupessy. "Ik kijk naar waar we op dit moment behoefte aan hebben. Bram is de meest logische keus. Hij heeft de meeste ervaring, is de oudste en de wijste", aldus Stegeman. "Hij kan iedereen bereiken, ligt goed in de groep en heeft leiderschap."

Castro vindt het jammer dat Pelupessy is vertrokken naar Sheffield Wednesday, maar hij heeft alle begrip voor de keuze van de middenvelder. "Het was onverwacht. Ik had gedacht dat hij in zomer zou gaan, maar ik begrijp hem. Het is een mooie kans op zijn leeftijd. Alle spelers zouden positief tegen zo'n stap aan kijken."