De Jong: 'Altijd fan geweest van Van Persie, had het wel leuk gevonden'

De Jong: 'Altijd fan geweest van Van Persie, had het wel leuk gevonden'

19-01-2018 15:46
18

Frenkie de Jong lijkt zich zondag geen zorgen te hoeven maken over Robin van Persie. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is op weg naar Feyenoord, maar de Klassieker komt te vroeg. De Ajacied vindt dat vooral jammer.

"Ik moet zeggen dat ik altijd wel fan van Van Persie ben geweest. Ik had het leuk gevonden", zegt De Jong tegen FOX Sports. De verdediger annex middenvelder denkt evenwel dat er genoeg kwaliteit overblijft bij de Rotterdammers. "Feyenoord heeft een goede ploeg met veel individuele kwaliteit. Maar wij spelen thuis en ik denk dat wij een nog beter team hebben."

De Jong begint ook onder de nieuwe coach Erik ten Hag vermoedelijk als verdediger. "Ik had wel verwacht dat ik zeker in het begin nog even achterin zou spelen. Maar uiteindelijk word ik wel weer middenvelder. Mijn kracht ligt vooral aan de bal. Maar als ik als verdediger een grote carrière ga maken, vind ik het ook prima", lacht hij. "Ik denk alleen dat die kans op het middenveld groter is."

De Jong ziet dat Ten Hag voortborduurt op het werk van voorganger Marcel Keizer. "Tot nu toe is het verschil dat we vooral veel tactisch doen. Maar dat snap ik ook wel. Hij is net nieuw en wil dat het goed staat zondag. Het is natuurlijk niet dat we het helemaal om gaan gooien, want op zich deden we het aardig. Vooral als de tegenstander de bal heeft staan we wat anders, meer in de zone."