De Mos over Klassieker: 'Ik denk dat Feyenoord een goed resultaat kan boeken'

De Mos over Klassieker: 'Ik denk dat Feyenoord een goed resultaat kan boeken'

19-01-2018 17:53
36

Erik ten Hag beleeft een pittig debuut als Ajax-trainer, met de Klassieker tegen Feyenoord in het vooruitzicht. Analist Aad de Mos blikt in gesprek met Voetbal International vooruit op de kraker en is sceptisch over Ten Hag.

"Ik heb altijd geleerd dat de wijzen uit het Oosten komen, maar de voetbalwijsheid bij Ajax moet je combineren met andere zaken die je ook onder de knie moet hebben", opent De Mos. "De strijd met de achterban en met de media. Dat moet je toch in je vingers hebben." De Mos vraagt zich af of Ten Hag bestand is tegen de traditionele druk in Amsterdam. "Nu is de druk extreem groot, want Ajax heeft zich uitgesproken over de titel in 2018. Die moet er komen en zo niet, dan wordt het heel moeilijk voor Ten Hag."

De Mos dicht Feyenoord dan ook de meeste kansen toe tijdens de Klassieker. "Vanaf Manchester City tot de laatste wedstrijd voor de winterstop ging het vrij goed met Feyenoord. Ze spelen acceptabel voetbal, ze winnen wedstrijden en tonen veel teamspirit. Ik denk dat ze zondag een goed resultaat kunnen boeken in de Arena."